-
UROINFEKCIJA I PROSIRENI MOKRACNI KANAL(I)?!
Tjedan dana nakon sto smo izasli iz rodilista, vratili smo se (beba) u bolnicu s dijagnozom uroinfekcije i na ultrazvuku je doktorica vidjela da mozda ima prosirene mokracne kanale.
S istom dijagnozom u bolnici se trenutno nalazi preko 8 beba. U istom periodu (izmedju 11. i 14. 06) su u rodilstu bili njih 4. Zanima me da li je netko imao slicne probleme. I kakvi su bili nacini lijecenja beba.
Luna je danas isla na nuklearnu medicinu na neku pretragu koja se radi iz dva dijela, a u slijedeci utorak ide na neku pretragu da se vidi da li ima refluks (vracanje mokrace u bubreg).
Doktorica nam je rekla da se neki problemi mogu rijesiti samo lijekovima, ali da neke se moze rijesiti samo operacijom. Najvise me strah da ce morati na operaciju. Ali to tek sa 8-9 mjeseci.
-
mi smo isto...
imali urino infekciju.
Bebac je bio 10 dana u bolnici sedam dana nakon sto je dosao kuci i takodje je bilo mnogo beba sa istim problemom tamo.
Izlecen je tako sto je primio izuzetno veliku dozu jakog antibiotika LONGACEF-a i to mu je toliko srozalo imunitet da (ne bih da te plasim) smo ga kasnije lecili svaki cas od nekih prehlada, lisajeva (reakcija koze na antibiotik)...ma svega i svacega.
E kada je napunio nekih 4-5 meseci i kada je poceo da stice svoj sopstveni imunitet (to se desava u 4-5 mesecu, beba gubi imunitet nasledjen od majke i stice svoj) sve je to netragom nestalo i sada je on jedna napredna sestomesecna beba.
I nama su sumnjali na prosirene mokracne kanale a ispostavilo se da nije to nego da je pupak lose podvezan i necije prljave ruke su inficirale prvo pupak a zatim se to prosirailo.
Ne brini se proci ce.
Drzimo pesnice
-
antibiotici PREVENTIVNO?!
kod nase nerodene bebe doktori sumnjaju da je nakon pojave cisticnog bubrega (u ranoj trudnoci) moguca urinoinfekcija i preporucuju preventivno antibiotike odmah po rodenju bebe.
da li je tko od vas dobio slicne preporuke i sto mislite o "preventivnom kljukanju " antib. ?!
koje su to najcesce bakterije koje uzrokuju takve infekcije??
-
-
-
moja mala ima refluks 2 stupnja otkriven sa 3,5 mjeseci...
uspjeli smo spriječiti upalu jer smo slučajno izvadili urin...
liječili na Šalati i nikad više, jer oni tamo prvo čekaju da dođe do nove upale pa da je opet lijepo liječe, i bespotrebno su nas ostavili u bolnici, napravili rengensko zračenje bez da me uopće obavjeste...
pa smo skoknuli na Helenu, privatnu polikliniku i stanje je sterilno...
i sve pohvale dr i sestrama koje su nevjerojatno pažljive...
svi su nam davali dobre nade da će za godinu dana proći ALI nije
I sad sam BESPOMOĆNA
a to je osjećaj za ubit se
nažalost na lijekovima smo svaki dan, ali bolje to nego upala bubrega, pa sepsa, pa koma...
operacija... to nije prava operacija i nema rezanja, kroz mokraćnu cijev zatvore proširene kanaliće laserom ili kako već...
nakon nje ČESTO treba ponavljati operacije i cistografije koje su izuzetno neugodne...
najnovije što znam je da u Njemačkoj rade operacije i prije 8-9 mjeseci...
jedan dečko kojeg znam bio je na operaciji sa 3 mj. i nikad više u životu nije imao problema...
operacija mi dolazi u obzir jer ne želim da pije lijekove, ako mi netko zagarantira da će biti uspješna...
pa makar išla i do Amerike...
sve je relativno, svaki slučaj je individualan, može refluks proći sutra, a može ga imati cijeli život...
lijekovima se ne liječi refluks već se sprečava upala...
G R O Z N O
i bespomoćno...
-
još sam zaboravila napisati da lijek uzima već godinu dana svaki dan, ima povišene jetrene probe i mora svakih 3 mjeseca na kontrole na pikanja u VENU (beba 15 mjeseci)
i da, ona jest sretno dijete, ali je istraumatizirana... kad dođemo nekome u posjetu... vrišti kao luda od straha... bes prestanka...
sve češće je zamišljena i ima tužan pogled...
a čitala sam da takva dijeca su ČESTO nakon druge godine depresivna, kako su zaključili znanstvenici na simpoziju o fefluksu u Švicarskoj...
da znate kako se ona rodila kao vesela i optimistična curica...
kamo nas ovo vodi?
-
:-(((((
citam sta pisete...i....
grozno. srce mi se steze.
mislim da je ova bespomocnost koju opisujete ono sto ti srce kida, kad se radi o tvom djetetu.
sve to nimalo ne zvuci optimisticno, takve price o djecici sklonoj bolestima (takvim) ...jer izgleda svako malo pa se nesto "ponavlja",
antibiotici su samo privremeni, male mrvice muce groznim pretragama, a o operaciji da ne govorim....
ne znam sto bih rekla: zelim svu snagu i zdravlje svijeta, malim mrvicama, i izdrzljivost njihovim roditeljima, koji s njima sve to prolaze....
ajme, ko zna sta me ceka (znam da je glupo tako razmisljati, ali strah me je....
)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma