Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Porodiljni i istek ugovora na određeno?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Porodiljni i istek ugovora na određeno?

Prijateljica mi je na porodiljnom od 14.10.2006, a 01.01.2007 joj ističe ugovor o radu na određeno. Kaj nakon toga, oni njoj prekidaju ugovor ili to ne mogu jer je na porodiljnom ili kaj? Ja se uopće ne kužim u te stvari a ona me zamolila da vas pitam. Pokušala sma malo potražiti ali nisam pronašla.
    Hvala.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mislim da ona ide pod okrilje HZZO
    ima jedan topic nedavno otvoren o tome na pravnim pitanjima-Minnie zna

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ght=odre%F0eno evo ga

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Oni joj ne moraju produžiti ugovor, ali mogu ako žele. Ako joj ga ne produže, HZZO će je zadržati na svojoj brizi do kraja rodiljnog dopusta, i primati će naknadu kao da do raskida radnog odnosa nije ni došlo.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hvala na odgovorima, javit ću joj

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

:? Sto vise citam postove vezane uz pitanja koja me zanimaju, to sam gluplja i ludja.
    Termin mi je 7.11., na PD krenuh 10.10., a ugovor o radu na odredjeno mi je trebao isteci 1.11.
    Prije neki dan sam saznala da me poslodavka najvjerojatnije vec odjavila dan nakon kretanja na PD ( :/ da si skrati muke?)
    E onda, kopajuci po forumu negdje vidjeh da bih trebala biti prijavljena jos neko vrijeme po rodjenju djeteta, ako zelim primati naknadu i drugih 6 mjeseci. :shock: :shock: :shock: Jel to istina? Koliko bi mi ugovor (teoretski) trebao jos trajati?

Di sam sad? Nis ne kuzim i padam u blagi ocaj... :?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ich, nije te smjela odjaviti prije isteka ugovora (01.11.). Provjeri svoj status u firmi i ako si odjavljena obrati se inspekciji za rad, morali bi poništiti odjavu i vratiti te u radni odnos do 01.11.

Što se tiče rodiljne naknade nakon isteka ugovora: HZZO isplaćuje naknadu i nakon isteka ugovora, samo ne znam (trebam nečiji feedback sa sličnom situacijom) da li isplaćuje nakandu za cijeli r.d. ili samo za obvezni r.d. (ako ugovor istekne gotovo odmah nakon otvaranja r.d.).

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala ti!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno OPET PITANJE ZA NAKNADE

Bok cure!

I ja sam kao vecina mladih mama u strahu od otkaza zbog trudnoce ili ne produzivanja ugovora na odredjeno!

Molim vas da po stoti put objasnite sto se desava sa porodlijnom nakandom ukoliko sam na komplikacijama a ugovor istice 15ak dana prije otvaranja porodiljnog!!!
    Inace sam mama 4ipo godisnjeg cuda i cewkam novu bebu!
    Hvala i pozdrav!!!

Minnie smanjila slova

http://bd.lilypie.com/0G2cp2/.png

anchie76 editirala tickere (slike) u skladu s pravilima foruma

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Minnie prvotno napisa
    Oni joj ne moraju produžiti ugovor, ali mogu ako žele. Ako joj ga ne produže, HZZO će je zadržati na svojoj brizi do kraja rodiljnog dopusta, i primati će naknadu kao da do raskida radnog odnosa nije ni došlo.
    I još ima jedno pitanje. S obzirom da joj 100% neće produžiti ugovor, ona se u roku od mjesec dana mora prijaviti na burzu, bez obzira što je na porodiljnom i što dobiva rodiljnu naknadu?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala vam puno!!!

Minnie smanjila slova

http://b5.lilypie.com/8tpVp2/.png

http://bd.lilypie.com/Pp4up2/.png

anchie76 editirala tickere (slike) u skladu s pravilima foruma

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

paulin, HZZO te pokriva do kraja bolovanja (bolovanjem traje i nakon prekida radnog odnosa, sve do početka rodiljnog dopusta). Na rodiljni ideš kao nezaposlena majka:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=173&Show=1461

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Citiraj Minnie prvotno napisa
    I još ima jedno pitanje. S obzirom da joj 100% neće produžiti ugovor, ona se u roku od mjesec dana mora prijaviti na burzu, bez obzira što je na porodiljnom i što dobiva rodiljnu naknadu?
    Ne, kad je HZZO "preuzme", on joj uz naknadu plaća i staž, tako da ona u tom periodu nije nazaposlena (isto joj je kao i da joj je produžen ugovor). Na biro ide kad HZZO prestane isplaćivati nakandu i kad joj vrati radnu knjižicu sa upisanim stažem.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dobro ako sam shvatila, hzzo me preuzima cim odem na kompikacije, pa do kraja porodiljnog?!
    Pa to je dobro, ali ja cu se svakako jos konzultirati sa nekim na hzzo, valjda cu naci nekog poznatog, pa cu svakako napisati da i drugi mogu procitati!
    Jos jednom hvala na informaciji!!!
    Smile

Toni/26.01.2002.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ne do kraja rodiljnog, nego do kraja bolovanja (bolovanje je jedno pravo, rodiljni dopust je drugo pravo):

Prestanak radnog odnosa u toku bolovanja

Osiguraniku kojem je za vrijeme trajanja bolovanja prestao radni odnos, odnosno obavljanje djelatnosti osobnim radom, pripada naknada plaće, još najviše 30 dana nakon prestanka radnog odnosa, odnosno obavljanja djelatnosti osobnim radom.
    Iznimno od navedenog, ako je osiguranik u vrijeme prestanka radnog odnosa bio u korištenju bolovanja koje je neposredna posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu, pripada mu naknada plaće za navedeno bolovanje i nakon prestanka radnog odnosa, sve dok ponovno ne bude radno sposoban, odnosno dok mu konačnim rješenjem nadležnog tijela ne bude utvrđena invalidnost.

Za vrijeme bolovanja zbog bolesti i komplikacija u svezi s trudnoćom i porođajem, korištenja obveznoga rodiljnog dopusta, korištenja rodiljnog dopusta do jedne godine života djeteta, rodiljnoga dopusta do navršene treće godine djetetova života za blizance, treće i svako sljedeće dijete, rodiljnog dopusta kojega koristi otac djeteta, posvojiteljskog dopusta, prava na rad s polovicom punog radnog vremena do jedne, odnosno tri godine života djeteta, dopusta iz članka 57. Zakona o radu, korištenja stanke za dojenje djeteta, osiguraniku koji koristi jedno od navedenih prava pripada pravo na naknadu plaće i po prestanku radnog odnosa do isteka korištenja istog prava.

Iznimno, ako je osiguranik u vrijeme prestanka radnog odnosa bio u korištenju bolovanja zbog ozljede na radu odnosno profesionalne bolesti pripada mu naknada plaće za navedeno bolovanje i nakon prestanka radnog odnosa, sve dok ponovno ne bude radno sposoban, odnosno dok mu konačnim rješenjem nadležnog tijela ne bude utvrđena invalidnost.

NAPOMENA:
    Navedeno pravo regulirano je Zakonom o zdravstvenom osiguranju zaštite zdravlja na radu ("Narodne novine", broj 85/06). Dok u cijelosti ne započne sa radom novoosnovani Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zaštite zdravlja na radu, osigurane osobe će, u skladu sa člankom 149. Zakona o zdravstvenom osiguranju ("Narodne novine", broj 94/01, 88/02, 149/02, 117/03, 30/04, 177/04 i 90/05), ostvarivati prava s osnove ozljede na radu i profesionalne bolesti kod Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, prema uvjetima i na način utvrđen Zakonom o zdravstvenom osiguranju ("Narodne novine", broj 94/01 do 90/05) i Pravilnika o uvjetima i postupku ostvarivanja prava iz osnovnog zdravstvenog osiguranja s osnove ozljede na radu i profesionalne bolesti ("Narodne novine", broj 32/03), a na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje zaštite zdravlja na radu.
    http://www.hzzo-net.hr/obvezno/nakna..._bolovanja.htm

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

znaci jedino mi preostaje moliti poslodavca da mi produzi ugovor za jos 15 dana!
    Hvala jos jednom!

Toni/2.01.2002.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Termin mi je 29.10., znači porodiljni (tj.45 dana prije termina) počeo bi 15.9.
    Do kada bi ja trebala imati produžen ugovor na određeno kako bi ostvarila prava zaposlenih na porodiljnom?
    Da li je dovoljno do 30.9. ili treba biti produžen do nakon termina (29.10)?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •