Evo, ode nam dumma u preuređenu Vinogradsku - nadam se da će nam donijeti dobre vijesti i da je štemanje jenjalo...
I vibrrrrrr........... da i ona i bebek budu dobro, da porod bude prirodan, brz i lagan, da isključivo doji...
SRETNO !
:D
Evo, ode nam dumma u preuređenu Vinogradsku - nadam se da će nam donijeti dobre vijesti i da je štemanje jenjalo...
I vibrrrrrr........... da i ona i bebek budu dobro, da porod bude prirodan, brz i lagan, da isključivo doji...
SRETNO !
:D
a zasto kad su ti bebe tak cesto s tobom da ti i nije bitan toliko rooming in.mamma Juanita prvotno napisa
barem meni nije.
a po noci?
meni bi bio uzasan bad da mi beba negdje sama place i daju nadohranjuju adaptiranim, a ja kao spavam i odmaram![]()
e da po tom pitanju je vinogradska upitna meni za drugi porod ,sve mi se svidjelo jedino to dohranjivanje i to sto nije samnom pa koliko god mene bolilo poslije poroda ,ajde imali smo tu srecu da je povukla bez problema i ta dohrana nije napravila problemaFelix prvotno napisa
mozda ispadam aždaja ali meni je pasalo malo sna jer me je jako bolilo poslije šivanja nisam se mogla pomaknuti.
a i nakon 3 dana dijete mi je dobilo žuticu tako da ju nisam ni mogla dojiti da sam i htjela.
žutica se upravo sprečava i rješava čestim dojenjem, tj. dojenjem na zahtjev.
ja se nisam pošteno naspavala dok nisam došla doma.
prvu noć-od uzbuđenja i muke što moje dijete, koje je do tad 9 mjeseci bilo u mom tijelu, sada leži samo u nekoj drugoj prostoriji i hrani je na bočicu umjetnim mlijekom neka strana osoba, umjesto da je doji njena mama.
drugu noć-zbog prepunih grudi koje po noći nije imao tko isprazniti.
tj. nisu mi htjeli dati bebu na dojenje, a ja prelsaba (tada, sada više ne) da bih se svađala.
a izdajalice nije bilo, ručno sam samo vidjela zvijezde od boli.
a bebi za to vrijeme daju adaptirano.
treću noć-opet od muke razdvajanja, pa još cimerica koja je žestoko hrkala.
iskustvo sa rooming in-om u Rijeci je naspram ovog prvog čista bajka.
beba je spavala samnom, stalno smo bile skupa, beba samo na cici(kapi adaptiranog u životu nije okusila) i naspavala sam se puno više nego nakon 1. poroda.
ali ono što je najvažnije-srce mi je bilo ispunjeno, nisam imala onaj stari osjećaj da ne znaš jel to dijete tvoje ili bolničko kad ti ne daju da bude uz tebe.
mogla bi još cijeli esej na tu temu, ali to nepotrebno odvajanje je za mene bilo i ostalo jedan barbarski čin koji nije prisutan nigdje u prirodi.
tko voli-nek izvoli.
ali ja više ne bih nikome dozvolila da, pored mene žive i zdrave, mi zdravo dijete (osobito novorođeno) uzima kako njemu paše.
evo ja se upravo vratila iz Vinogradske gdje sam 5 dana bila na ispitivanjima zbog skracenog grlica...
preuredenje odjela rodilista je gotovo - majstori jos lupaju i buse na toj zgradi ali odjel je gotov i sve se normalno odvija - prozori su svi zamijenjeni i to je lijepo
upoznala sam dummu za koju moram rec da je najbolja trudnica koju sam vidjela sve je turbo obavila i porod i jako se brzo oporavila i dobila je krasnog cupavog decka koji se s mamom uhodava u dojenju i brzo su pusteni doma
isto moram rec da su svi jako ljubezni na odjelu i sestre i vecina doktora je pricljiva sto je meni bilo pozitivno iznenadenje - recimo u odnosu na Petrovu...
lumpar, hvala na informaciji (i o rodilištu i o dummi, baš sam se pitala jesu li već doma!).
Ja brojim još 17 dana. A tebi držim fige!
A da me vidiš... neopterećenija nego ikad, nije me strah, ne vozim bedare, spakirala torbu, stalno se kleberim. LUUDA i veselim se porodu (ovo zvučia kaj mogu). Još da se jednom pritjeram otići u trudničku ambulantu i napečem keksića i kolača...
Zvučim ko da će mi dijete odmah to hrdati![]()
Ovo je topic o Vinogradskoj, jel?![]()
Leta, meni zvučiš kao da si u savršeno pozitivnom ozračju za porod, nemaš se šta sramit, dapače 8) .
Tijelo je zbilja genijalno - baš se i sama čudim kako sve pripremi... hormoni su zbilja moćni kemijski spojevi
![]()
Cure, kakvo je sad stanje ? Štemaju, il je sve utihnulo pod najezdom sobova , saonica, boreka, djedamrazova ?
Lijena sam sutra ići u trudničku (guuuužvaaaaa), ako se pojavim prek blagdana, osoblje će pošiziti, jel?
Mislim, ak se pojavim na pregled, a od trudova ni t? Zna li tko kakva je praksa?
He-he, nema veze što nije bilo odgovora, kako mi se čini, pojavit ću se tamo s velikim T od trudova !
Svima sretni blagdani !
![]()