Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Racunanje termina

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Racunanje termina

Na pregledu mi sestra svaki put izracuna termin s jednim danom zakasnjenja od onoga kako ja racunam. Naime, prvi dan ZM je bio srijeda 5.4.06. Ja to uzimam kao prvi dan racunanja, sto znaci da je svaka srijeda +1. Recimo, srijeda 18.10.06. je bilo 28+1. Na pregled obicno idem ponedjeljkom, a svaki ponedjeljak je +6 (utorak je +7, odnosno puni tjedan, pa srijeda ponovo +1). E sad, sestri je svaki ponedjeljak +5, a ne +6. Jos sam ju pitala da li racuna prvi dan ZM ili ne, obzirom da joj dolazi +5. Ona kaze da ga racuna, ali da ja to ne kuzim jer se racuna po tjednima a ne po mjesecima...bla bla i isfurala sasvim neku desetu spiku. Kako vama racunaju?
    PS. Jel cjepidlacim?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni su računali ovako kako ti računaš (tj. moja gin, drugi su računali svakako, +/- 2 dana :shock: ). U četvrtak mi je bio prvi dan ZM, pa se srijeda računala kao puni tjedan, npr. 20, a četvrtak 20+1.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

To se dogodi jer oni imaju tabele u kojima nisu svi dani (ne cjepidlačiš i ja sam to svog gina pitala ) nego svaka 3 (znači gledaju kad je zadnja M (meni je bila 02.07. a oni na tabeli imaju 01.07., 04.07. i meni isto uvijek kaže dan manje.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mi ovako: ZM - 3 mjeseca + 7 dana

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Ovdje se može izračunati na više načina:
    http://www.pregnancy.org/pregnancycalendar/

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

na jednom topicu je davno bilo nešto o istraživanju nekog ginekologa koji je došao do zaključka da trajanje trudnoće ovisi i o rasi
    za bjelkinje je primjetio da najčešće "prenesu" oko tjedan dana, a ne sjećam se kako ostale "nose"
    tako da je njegova formula ZM - 3 mjeseca + 14 dana

ja to ovako laički prepričala, ali bilo je čini mi se dosta opširno objašnjeno

eto, i ja sam "prenijela" (prema doktorima) 6 dana

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja mislim da je to racunanje ionako otprilike. Moja ginicka racuna od zadnjeg tjedna i sve tako po protokolu, ali moja beba je po mjerenjima velika jedan tjedan unaprijed. Tocnije u 15. tjednu ona je velika kao da je 16. tjedan. To je zato jer sam ja imala ovulaciju tjedan dana ranije, znam sigurno jer da nije bilo tako ne bih bila trudna. Prema tome ona je izracunala da cu rodit 11.4. a vjerojatno cu rodit tjedan ranije.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Zna li netko kako izračunati trudnoću prema gestacijskom kješku i/ili CRL-u?

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno kako se računa?

Evo za primjer: (ako ima netko stručan među rodašicama!)

Gestacijski mjehur je 37mm, a crl 13mm. Može li se iz toga nešto reći?

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Bacila se ja u potragu. Našla kalkulator prema CRL-u koji kaže kad je DUE DATE ili datum poroda

http://www.perinatology.com/calculat...anslucency.htm

Ispade da sam stvarno "samo" 7 tjedana i 4 dana trudna. Onda sam prema tome našla novi kalkulator, calculator by ultrasound age (7 weeks+4 days):

http://www.medi-mouse.com/gest.php

Ispade mi termin 19.11.

Po tome otišla na Pregnancy Calendar And Calculator Week By Week:

http://www.babymed.com/pregnancy-cal...0&pc_ivf_day=1

Odabrala Projected birth due date 19.11.2014. i ispade mi datum oplodnje 27.2.2014.

Eh sad, tko je tu lud? Kako je to moguće? Prema zadnjoj mengi 25.01.2014. bi mi termin bio 1.11.2014, a ovako 19.11. ili čak 20.11. Moja oplodnja je navodno bila 28.2., tada se računa da je trudnoća stara 2 tjedna. Kad oduzmeš 2 tjedna, tj.14 dana od 28-og dobiješ 14-ti u mjesecu. A meni menga 25-og. Nikako se ne poklapa i ništa mi nije jasno. Pokušavam shvatiti, čitam tekstove i onda naiđem na info da "fertilization" ide između trećeg i četvrtog tjedna. Pa hajde, tako već da. Onda bi bilo moguće reći da se nešto približno poklapa.

Nije mi jasno, stvarno mi nije jasno. Jasno mi JESTE da to nije egzaktno, ali 20 dana razlike nije malo. Velika su to odstupanja koja me zbunjuju. Idući pregled tek na kraju ovog mjeseca, valjda će tko tada znati reći prema CRL-u ili čemu-već kad mi je termin.

I da, znam da je to sporedna stvar naspram činjenice da sam truuuuuudnaaaaa, jupiiiiiii, al šta ćeš ludoj glavi???
    Jesam li jedina opterećena? tko zna...

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Sad sam se raspalila za te kalkulatore- Evo ga jedan simpatičan za računanje spola : Chinese Gender Predictor

http://www.countdowntopregnancy.com/..._predictor.php

hehe! meni je dečko "ispao", budemo vidjeli...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zekana, ne brini, tvoje dijete sigurno zna pravi termin

A 'termin' i onako nije tocan datum, nego raspon od cca mjesec dana...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •