-
Grickanje noktiju i općenito ..tikovi
Molim savjet, pomoć. Moja curica, u jedanaestom mjesecu će navršiti četiri godine, je od početka devetog mjeseca krenula u vrtić. Nakon par dana započela je sa grickanjem noktiju. Naravno, moja je pretpostavka da je to međusobno povezano, no ne smanjuje se. Prilagodbu smo relativno dobro prošli, već je na samom upisu u vrtić tamo ostala cijeli dan.
Doduše, ponekad žica da ostane kod bake ili da ju čuva teta koja ju je čuvala do odlaska u vrtić. Nemamo mogućnosti za neku drugu opciju, niti smatram da je dobro da i dalje bude izolirana od društva djece svoje dobi..ma, famozna socijalizacija.
Međutim, postoji još jedan tik od negdje početka ove godine, kada je počela žmirkati. Posjetili smo oftalmologa, i nakon pregleda je dobila naočale zbog dalekovidnosti i astigmatizma. Nije strašno i ne mora stalno nositi naočale, već prilikom usredotočenih radnji (crtanje, gledanje crtića i slično), no žmirkanje je ostalo. Primjećujem da je jače i učestalije u vrijeme kada je umorna.
Ne znam da li da radim problem, posjećujem psihologe, pedgoge, ili da joj ostavim još neko vrijeme kako bi vrtić prihvatila kao nešto normalno i dobro u potpunosti. Evo, ako tko ima sličnog iskustva u rješavanju problema, molim za savjet.
I još jedno pitanje..da li je tko koristio otopinu od Oktal Pharme (sad trenutno ne znam naziv) za sprečavanje grickanja noktiju?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma