-
Ozljeda na radu
Molila bi za pomoć ako netko zna odgovor. Dakle do ozljede je došlo u toku radnog vremena. Koje su obveze poslodavca, odnosno koja su moja prva koja mogu od njega tražiti (plaća, odšteta...)? :?
-
Imaš pravo na naknadu štete zbog ozljede na radu.
A sve drugo (bolovanje, naknada plaće za vrijeme bolovanja,...) ide kao i obično.
-
-
-
jesi li bila kod liječnika?
ako da, treba ti povijest bolesti.
s tim odeš u firmu i onda ti spec. zaštite na radu (recimo ja
)
ili pravna služba ili tkogoddrugi ispuni formular za prijavu.
To treba biti unutar 24 sata.
Ako je povreda teža ide i prijava inspekciji.
ajde ako ti nije teško daj malo opširnije što se zbilo, koliko ljudi i tak
-
Bila sam na hitnoj i dobila povijest bolesti, odnijela poslodavcu. Dobila sam od poslodavca formular koji sam ispunila (opći podaci, školska sprema, gdje se dogodila ozljeda...). Pošto je moj posao terenski tj.više na ulici gdje sam opala i razbila se zanimalo me što sve od poslodavca mogu tražiti.
-
možda ne toliko od poslodavca,(kad je terenski rad) nego od ostalih.
Tipa ako nije očišćena cesta onda od čistoće, ako je u pitanju još k tome tramvajska stanica onda i od ZET-a i tako.
naravno, da ako smatraš da te od ozljede moga zaštititi i poslodavac onda i njega.
Ako on nije mogao utjecati na slijed događaja onda ne.
-
Puno hvala na pomoći.
-
Zakon o radu obavezuje poslodavca da osigura djelatnike...ispitaj mogucnost naplate i od osiguravajuce kuce preko koje ste osigurani kao zaposlenici (ako takvo sto postoji, a trebalo bi :shock: )
-
eba, gdje ima o toj obvezi? Koliko znam, to je dobrovoljno za poslodavca.
Ako ima u nekim NN o tom da je obavezno, za svih ili samo za neke djelatnosti, pliz daj link ili broj NN.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma