Citiraj Davor prvotno napisa
[Vidiš, skroz je cool obući kutu, furat se na plašenje svekolikog pučanstva i uskratiti bilo kakvo objašnjenje. S jedne strane je sasvim OK u ljude trpati bilo kakav marginalno testirani otrov, a s druge strane uzbunjivati raju o štetnosti zračenja. Pojma nemaš koliko često me ljudi pitaju o tome i koliko imam strpljenja u objašnjavanju. Kada bih dobio samo 1% od toga strpljenja za uzvrat, ne bih morao bacati bombe.
:?
Ne znam tko tu koga plaši. Na osnovu lijekova koji se više ne koriste stvaraš tezu da su svi antibiotici štetni.

Na kraju krajeva imaš priliku otići konfrontirati svoj stav s ljudima koji imaju malo više podataka i znanja.

Ne znam kako je vršeno ispitivanje za kloramfenikol, da li je dokazana njegova kancerogenost kao lokalnog pripravka na mjestu aplikacije, ili kao sistemski uzet ljek. I kao lokalni pripravak je praktički izbačen, ima drugim pripravaka za liječenje bolesti oka.

Citiraj marta prvotno napisa
jos me zanima i koliko ljudi poznajete koji su ju prebolili....

Otac moje prijateljice je prebolio streptokoknu upalu ždrijela, dobio reumatsku groznicu i oštećenje srčanih zalistaka. Od posljedica toga je i umro. Moja kolegica s faksa je kao djevojčica isto tako dobila upalu zglobova, upalu srčanog zaliska, ali je to uglavnom sanirano. Moj prijatelj je gluh na 1 uho zbog ponavljajućih, neadekvatno ljiečenih upala srednjeg uha. Isto tako poznam ženu koja je zbog pretjerane upetrebe antibiotika već godinama na lijekovima protiv gljivica, čim ih prestane koristiti gljive buknu od usta, probavnog trakta, spolnog trakta, kože...
Dodatno situaciju komplicira činjenica da želi zanjeti, a uz te ljekove ne može. Ima svakakvih primjera
Ja nisam predstavnik farmaceutski lobija i zagovarač neracionalne upotrebe antibiotika ni ijednog drugo lijeka, ni dodatnih vitamina ni minerala. Mislim da s antibioticima treba postupati krajnje pametno, dobro razmisliti kada je potreban, i koji. I presretna sam da mi dijete do sada nije koristilo ni jedan. Ali da dobije bakterijsku infekciju, što nas vjerojatno brzo čeka jer je krenula u vrtić, ne bi mantrala nad njom i čekala da samo prođe. Kao i sa svim stvarima u životu i tu treba imati mjeru.

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
Davore, daj mi reci, jel možda znaš u kolikoim količinama je chloramfenicol kancerogen, ili to uopće nije važno. (Pa ako sam mazala 2 puta, jel to opasno?)
Nisam Davor, ali ne moraš brinuti.