Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Problemi sa stolicom - nema je 20 dana

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Problemi sa stolicom - nema je 20 dana

Još jedno pitanje za moju frendicu sa bebačem od 2 mjeseca - maleni je dojen (samo dojen), vesel, zdrav, sit, ne plače, uredno spava, na prvom pregledu težina veća za kilu .... Beba za poželjeti. Jedini problem je što od početka ima problema sa stolicom. Par puta se dogodilo da nije kakio po 3-4 dana. Jučer mu je po preporuci pedijatrice nakon 20 dana ne kakanja :shock: stavila glicerinski čepić. Ja sam pala u nesvijest kad sam čula da može toliko dugo ne kakiti. Dr joj je rekla da se to može dogoditi i da je izgleda naslijedila od nje jer i ona ima velikih problema. Ona je malo zabrinuta jer šta će tek biti kasnije. Inače stolica kada je ima je normalne smeđe boje, često prducka :D . Ima li tko kakav savjet?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Cueing

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

davor danas spara rijeci :D

ajde objasni zeni sto je to, vec kad si bacio kost :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Cueing
    :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ghlight=cueing

Tu ćete pronaći Davorovu i Samaritankinu prijepisku.
    Ako tko ima vremena do Božića :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Može ukratko? Nemam baš vremena :D

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

..."osluskivanje" djeteta mi je to potvrdilo.
    Svrha je sprijeciti dijete da upotrebom pelena nauci ignorirati vlastite fizioloske potrebe, nadalje da dijete osjeti da je i u tom momentu prije nego sto ce piskiti ili kakati shvaceno. Znaci jos bolja povezanost s roditeljima. Djeca se znaci i prije nego sto su mokre pelene placu, a ne samo poslije. Djete majci daje signal da ce piskiti ili kakati, i to mame moraju postovati. Naravno da se sve treba prilagoditi nacinu zivota obitelji i sto je najbitnije znati: ...dijete ne zaboravlja...sto znaci da ako se radi vlastite sigurnosti majke odluce staviti pelenu kada idu u nabavku, imaju babysitericu ili ocekuju bilo kakvu vrstu stresa ne treba se misliti da citava stvar vise nece funkcionirati. Naprotiv treba se kuci u miru i dalje provoditi. Jednostavno se prate signali, nema mucenja djeteta
    Zanimaju me eventualno Vasa iskustva o tome. Dvije dobre knjige su:
    Titel: "Diaper free " od Ingrid Bauer, 2000
    ISBN 0-9687519-0-3
    Titel:"Infant Potty Training" od Laurie Boucke, 2000, ISBN 1-888580-10-0

...bilo bi zgodno još ubaciti i nekakav cueing znak. Možeš ponavljati kaka ili samo ššššš ili puhati lagano po glavici, ali neka to svaki put bude isto. Tako ćeš s kakanjem moći računati i onda kada beba baš i ne signalizira, a sasvim je moguće da će to raditi nešto temeljitije...

Nadam se da se Samaritanka i Davor neće naljutiti što sam izvukla iz konteksta

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Cueing
    Našla.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nani prvotno napisa
    Cueing
    Našla.
    Probaj.

Hanna

Početno

Ja imam curicu od nepuna 4 mjeseca koja kaki svaki 4-5 dan.
    To je sasvim normalno
    Moja cura je isto samo dojena i za dojene bebe je normalno da ne kake svaki dan, tocnije moze proci do 14 dana da dojena beba ne kaki.
    Tek nakon 14 dana moze se dizati panika.
    Masaza stomaka pomaze

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo jedno vrijeme kakili svaki dan i opet se vratili na početak tj. kakanje svakih 5 dana
    Joco je veseli, raspoložen i puno prducka

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Hanna prvotno napisa
    Moja cura je isto samo dojena i za dojene bebe je normalno da ne kake svaki dan, tocnije moze proci do 14 dana da dojena beba ne kaki.
    Tek nakon 14 dana moze se dizati panika.
    ovo sa nekakanjem iskljucivo dojenih beba (dobi do 2 mj.) ne mora znaciti nikakav problem ako dijete normalno dobija na tezini, veselo je i zdravo.
    Medjutim, ako beba ne kaka, a nervozna je, gladna, pokazuje znakove nezadovoljstva brzo nakon podoja, i prirast na tezini je ispod nekog minimuma (cca 113gr. tjedno) - ovaj nedostatak stolice moze signalizirati da ne dobiva dovoljno kalorija iz m.mlijeka. Jedan od razloga moze biti i uzimanje previse prednjeg, vodenastog u odnosu na zadnje masno mlijeko.

Zato ne treba generalizirati :wink:

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Podižem ponovo ovu temu - zvala me frendica sva tužna; maleni joj nije ponovo kakio 9 dana. Ona zvala pedijatricu koja joj je rekla da on ne kaka jer ona nema dosta mlijeka i da će mu morati davati Komformil 1 uz cicu jer ako ona uspije izdojiti samo 40 ml to je njemu premalo. Kada joj je rekla da je malić inace divno dijete, ne plače, nije grintav, malo manje spava danju, više noću, stalno se smije - djeluje vedra, vesela i zdrava bebica - ona je rekla da ne plače jer mu se želučič navikao na tako malu količinu (40-50 ml). U drugom mjesecu dobio 400 g na težini.
    Šta može biti razlog tom ne kakanju?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    Jedan od razloga moze biti i uzimanje previse prednjeg, vodenastog u odnosu na zadnje masno mlijeko.
    Emily je lijepo napisala, ali uzrok manjeg uzimanja masnog mlijeka bi trebalo pronaci. Mozda bi bilo dobro da se tvoja prijateljica javi na SOS telefon ili ovdje ako moze.

Ovaj bi problem bilo dobro staviti na "dojenje", vise bi se cura javilo sa savjetima.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Reći ću danas frendici da nazove SOS telefon.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •