Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Katastrofalno, prejako otpuštanje mlijeka

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Katastrofalno, prejako otpuštanje mlijeka

Počele smo s dojenjem jako lijepo, došli prvi problemi, smanjilo se mlijeko, pa neće cicati i sve smo riješile i super nam je bilo do prije tjedan dana. Moje otpuštanje mlijeka je počelo biti katastrofalno jako, nema smanjenja više nakon početnog mlaza, samo teče jako i jako.
    Po noći još koliko toliko mirnije cica, ali čim otvori oči prvo cicanje naganjamo. Gladna je i uzme i potegne zahlikne se, probam opet neće ju više niti vidjeti i plače se, evo i sad je ta situacija, flašicu daje MM, ali neće niti u ludilu, a čim cica ide bliže počne plakati. Tjedan dana se već hrvamo i sve sam fore već ispucala dok se ona doslovce guti u mom mlijeku. Sve sam isprovbavala, izdojiti se pa dat, ali jako je još uvjek, dojenje da je na meni gore, nekad je htjela sad neće. Bilo da je puna ili na pola puna cica uvjek je jako otpuštanje mlijeka. Ima ko da mu se to desilo, bilo kakav savjet!!? Nemam iše ideja!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jesi probala onaj položaj gdje ti ležiš na leđima, a beba iznad tebe?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma jesam, nekad je htjela, sad više ne, jednostavno protestira.Ma čitala sam već prije tu na forumu o let down-u i probala sve, jedino još pali dok ju jako umorim (i onda se jako plače) što je teško postići kad je dnevna nespavalica. ljuta sam i jako tužna, srce mi se para kad vidim da hoće, a ja joj ne mogu pomoći. Sad mi je palo na pamet, možda bi pomogli kakvi hladni oblozi? :?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A jel bi bila dovoljno strpljiva da joj mlijeko daješ s kapaljkom (ono što na vrhu ima gumu za stiskanje)? Mislim, kad već neće bočicu.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala Jelka, Ma mogla bih ja i na žličicu probati, ali pa zar je to rješenje, dokad. Zašto ne mogu utjecati na taj let down.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

negdje s 3 mj. Lea se naucila nositi s let downom. oko 5 je oslabio. sad joj fali jer se navikla da joj mlijeko curi pa se prezjava dok nervozno lupa po sisi "cekajuci" svoj mlaz.

probaj kad krene let down njezno gurnuti prst u usta da izbaci bradavicu i da mlaz izcuri u npr. gazicu. pa kad se smanji das joj opet.

i mi smo prosli muke po 5 ludih kanalica.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

prezjava = preznojava

da, i oko njenih 5 mj. prestala sam se skroz izdajati. i onda se let down smanjio. a i ona je postala "jaca".
    sad sam skuzila da je tvoja curica stara 4 i pol mj. sta to traje od rodjenja ili...? jer sad bi trebalo ici na bolje a ne na "gore".

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

je li se još nešto promijenilo u zadnjih tjedan dana? pišeš da su problemi tada počeli, a do tada je bilo dobro.
    jel možda imala skok u razvoju, pa si je nabildala količinu mlijeka i sad ga ima previše?
    jesi možda prije izdajala, pa si sad prestala?
    jeste promijenili položaj u kojem dojite?
    jesi sigurna da je u pitanju prejaki LD?
    koliko često sisa i kako mijenjaš strane? jesi pokušala produžiti period u kojem dojiš na jednoj strani?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma evo me konačno, već sam tri puta danas počela pisati, ali nikako da završim. Ma Leonisa tako i radim, ali opet je prejako, a koliko kanalića, ma ne mogu ni izbrojati isto valjda oko pet. Ma od početka do sad smo sve probleme usješno riješile i uvijek je od početka bio jači let down, ali bi kratko trajao, a sad je stalno jaki... ne izdajam se uopće, osim ponekad ujutro i to ručno tek toliko da nisu jako tvrde. I najgore mi je to baš što je Leonisa rekla, trebalo bi ići na bolje, a ne na gore. :/
    Promjena u zadnjh tjedan dana:
    - jedino sam počela koristiti plimicol, kremu i vaginalete, zbog crvenila
    koji još nije otišo poslije poroda
    - skok u razvoju, moguće, jedan dan je bila konstantno na cici
    - nisam se prije izdajala
    - ne mijenjam položaj dojenja, isti je ritual
    - prije je cicala svaka 2-2 i pol sata, a sad je na svaka 3-4
    - period cicanja na jednoj strani uvijek je bio duži, po dva-3 puta jedna
    strana, ovisi, sad je dva puta jedna strana
    - da li sam sigurna da je prejaki LD? Pa mislim da jesam, šta bi drugo
    bilo, soor? Mene ne peku bradavice, crvenkaste su stalno, nema
    pelenski osip, jedino sam jedan da primjetila duboku bol u desnoj cici.
    Inače sam ovisnik o čokoladi
    Evo nadam se da sam odgovorila, ne znam kako da joj pomognem, tako mi je teško gledati ju kako se muči.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oka
    da probas dojiti u polozajima koji ti omogucuju kontroliranje podoja tj, da odmaknes bebu tj njenu glavu kad krene jak let down i vratis ju kad prodje (polozaj nogometne lopte)?
    ili da se izdojis prije dok ne potaknes let down i kad prvi mlaz prodje da ju stavis na dojku?

vidi ovdje, imas par fotki polozaja
    http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala Zrinka, mogla pih probat, ali nevjerujem da budem uspjela, jer jedva ju nagovorim uopće da cica, od kada je štrajkala cicanjem imamo posebne rituale ponekad ili većinom. Dok ona leži moram iznad nje doći sa cicom jer se neće okrenuti na bok, i tada pustim kap mlijeka da "Skuži" da je gladna ako je onda brzo prima, a ja se polako okrećem na bok prije LD.
    Pročitala sam na tim stranicama da se mogu i hladni oblozi stavljati u slučaju jakog LD, a da probam i to?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pokušaj izdojiti malo da potakneš let down, pa kad se smanji prvi mlaz, onda joj daj sisati. tako je nećeš prekidati kad prihvati cicu.
    - prije je cicala svaka 2-2 i pol sata, a sad je na svaka 3-4
    možda je u ovom problem. u dužem vremenskom periodu cice ti se više napune i jači je mlaz. jesi joj pokušala nuditi češće? bolje bi bilo da češće sisa, tako će biti sporiji mlaz, a i ona će možda mirnije sisati.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma jesam, ali neće i neće, , ako ju forsiram ma uopće nebude htjela više. Ma sve ću iprobati , a i nadam se da je to sad faza mojih cica i da će nestati!! :/

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oka, a da nije strajkic lagani u pitanju?
    ajde vidi:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=237

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nama je štrajk počeo još dok je bila u trećem mjesecu i od toga se i nismo još oporavile do kraja. Nisam ništa mijenjala, lak, parfem...
    Nikako da ju skužim, jedan dan joj je sve ok, drugi drugi dan više ne.
    Nekad je po noći cicala tri puta, a evo noćas je svaki sat i pol. Danas je isto cicala duplo više nego dane prije pa je bilo i lakše sa LD. Ja mislim da joj možda i zubići idu van i da ju to jako smeta. Valjda budemo uspjele prebroditi sve to, ako smo do sad sve uspjele budemo i to. Nedamo se mi! Hvala Vam na savjetima.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Samo da kažem da smo zasad prebrodile i tu krizu! :D Vratila se na cicanje svaka dva i pol sata, a i malo se naučila snositi sa jakim LD. Hvala !

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super :D

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Svaka cast. Samo hrabro naprijed! :D :D

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Mi smo tek 19 dana stari Mlijeka ima stvarno dosta, ali mi se zagrcava u njemu skoro sa svakim povlačenjem bradavice. Usta puna mlijeka, plač, zagrcavanje, ostajanje bez daha. Namećem mu stalno, izbjegavam flašicu. Čini mi se i da lijeva puno više otpušta jer s nje bježi odmah nakon 2-3 povlačenja. Vrišti gladan, znam da je gladan, a ne znam kako da mu pomognem. Imala sam Rodin cd o dojenju, ali sam ga nakon poroda s curom poklonila jednoj novopečenoj majci. Mislim da je bilo spominjanja poza za dojenje kad je u pitanju prejako otpuštanje mlijeka... Zna li tko kako bih mu možda mogla pomoći promjenom poze iz kolijevka poze za dojenje??? Ili nekako drukčije?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Doji tako da je njegova glava iznad bradavice. Zavali se u fotelju, na primjer, i stavi ga na prsa tako da lezi na trbuhu. Sisanje tako odozgora ce ublaziti letdown. Ako mu je i dalje prejako, pusti da iscuri taj najzesci dio u tetru ili u casu, a onda nastavite dojenje.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Zekana, upisi laid back breastfeeding ili nurture position u pretraznik slika (ili videa) za detaljniju sliku kako takav polozaj izgleda.
    Meni je bilo najlakse namjestiti visoko jastuke na krevetu/kaucu, u polozaju kolijevke ga namjestiti na dojku i onda se lagano spustiti u polulezeci polozaj.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Zekana, upisi laid back breastfeeding ili nurture position u pretraznik slika (ili videa) za detaljniju sliku kako takav polozaj izgleda.
    Meni je bilo najlakse namjestiti visoko jastuke na krevetu/kaucu, u polozaju kolijevke ga namjestiti na dojku i onda se lagano spustiti u polulezeci polozaj.
    Jednostavno ne mogu procijeniti tocno, ali mislim da mu je malo lakse s laid back-om. svaka pomoc mu je, nam je dobrodosla. Tako da PUNO HVALA!

Zekanino TAPKANJE hehe

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •