Stavila sam riječi "tuta" i "kahlica" u pretražnik, ali sve teme koje sam dobila odnose se na odvikavanje starije djece od pelena (1+) ili bezpelenaštvo.
Znam da ima dosta cura koje su po pitanju pelenaštva/bezpelenaštva nekakva "srednja struja" (i sama bih se svrstala u tu skupinu), samo na proljetnicama nas je bar 5, dakle čije bebe nisu bezpelenašice, ali koje ne žele čekati dvije-dvije i pol godine da krenu s tutom.
Dakle...Ja nemam nekog jasnog cilja u smislu "želim da se odvikne od pelena do xy dobi". Jedino što želim je privikavati ga polako na tutu. Prekjučer smo kupili tutu koja svira kad se nešto "obavi" u nju i to mi se za tako malu djecu čini super fora. Jučer i danas stavila sam ga na tutu ujutro (jučer se popiškio, danas ništa), a namjeravam ga staviti i nakon dva dnevna spavanja (evo, sad očekujem buđenje nakon prvog dnevnog spavanja).
Dakle, mame beba "srednjostrujašica", kad ste počele s tutom? Kako ste došle na ideju?
Kad ih najčešće stavljate? Govorite im "piš" ili "kaka" ili nešto slično? Podupirete im leđa ako ne sjede samostalno?
Kako vam ide?
Kako vidite/priželjkujete razvoj situacije?
I, naravno, pobrojavanje - tutaši, ali ne i bezpelenaši, u skupini 0-1:
1. Kaleb (počeli 3 dana prije 7 mjeseci)