Anita,
Mi smo imali slicnih poremecaja u ponasanju i oni su se ocitovali uvijek i iskljucivo kod kuce, sa nama. U skoli i vrticu (produzeni boravak) su puni hvale za Mironovo ponasanje a mi smo imali periode kad zaista nismo vise znali sta da radimo (opisi situacija koje si imala su vrlo sloicni nasoj svakodnevici - ja sam u jednom trenutku bila "najgora mama na svijetu").
Kako vidim da su nam djeca slicne dobi sada cijenim da je ljubomora jedan od glavnih uzroka ili mozda bolje reci da je to bilo premalo kvalitetnog vremena provedenog sa Mironom.
MM i ja smo puno o tome pricali a onda smo u razgovore uveli i Mirona i sada svi zajedno radimo na re-UNION-u i cini mi se da polako stvari dolaze na svoje. Situacije u kojima neko od nas troje pukne i dalje se ponekad desavaju ali u mnogo manjem intenzitetu i nadam se da ce takve stvari uskoro biti iza nas. U zadnje vrijeme cesto vidim Mirona kako bas uzivadruzeci se sa Makom (situacije u kojima MM i ja ne ucestvujemo i koje su spontana reakcija njih dvojice). To me tako raduje i mislim da su takvi trenuci zapravo ono sto nam sad najvise pomaze da vratimo harmoniju koju smo imali.
Sada je zapravo i lakse da njih dvojica komuniciraju kad je Mak vec dovoljno interaktivan.
Slazem se da starije dijete jednostavno mora dobiti i malo kvalitetnog vremena sa roditeljima samo za sebe. Ne smijemo im to prebrzo iscupati iz ruku..
Sretno i vama!!![]()