Pozdrav iz Slavonije!
Što se zgodi kad se…
Dali smo brzopleto kaparu, s predugovorom , svi sretni, sve za pet. Prije nekoliko dana doznam da nije poštivano ono što je u građevinskoj dozvoli(čovjek iz agencije za prodaju nekretnina mi je rekao da je to veliki problem, da se mora vaditi nova lokacijska dozvola, nova građevinska dozvola i još nekih jedan ili dva posto kazna). Nisu sazidali podrum koji je ucrtan i što je još puno gore kuću su prebacili na sasvim dugo mjesto nego što je u projektu... Na istoj čestici je(valjda) ali umjesto uz sjevernu među stavili su je tik uz južnu među( i navodno se susjed prijeti da neće dati potpis… koji bi trebao ako bi vadili novu građevinsku dozvolu).
Ne znam koliko je stara građevinska dozvola(nisam je u stvari ni imala u rukama… duža priča) ali kuća se navodno gradi 10ak godina pa bi to moglo biti tu negdje.
I zaista sam neznalica ali susjedne zemlje se vode kao oranice i ne znam da li to što utječe na stvar.
Dakle, što me zanima:
Je li istina da vlasnik južne čestice na svojoj čestici ne može graditi stambeni objekt uobičajeno uz sjevernu među, već je obvezan do drugog stambenog objekta ostaviti minimalan sigurnosni razmak od 5m?
Mogu li se uopće za tu kuću naknadno srediti papiri(pošto se nalazi gotovo na samoj JUŽNOJ međi, pravilo je valjda da se gradi uz sjevernu.) i ako da koji je postupak?
Pomozite i moja će zahvalnost biti velika kao kuća u koju ste, ako se ovo riješi… pozvani na kavu.
PS: Kućica je zaista divna, i već od početka mi se činilo da ona i nije za običnog smrtnika poput mene, ali eto… potrudit ćemo se(do tada smo s dvojčekamau jednosobnom stanu-sretni i zadovoljni ali ipak je malo tijesno a i kat ispod nas je Konzum-hm.)
Puse od vjeverice i vjeverića.