Je ima netko tko tamo živi ili netko tko zna nekoga tko tamo živi, a ako takvi postoje ne forumu, jel mogu podijeliti svoja iskustva odnosno, jesu li zadovoljni naseljem, stanovima, okolicom ili ne?
(Nadam se da je ovo dobar podforum)
Je ima netko tko tamo živi ili netko tko zna nekoga tko tamo živi, a ako takvi postoje ne forumu, jel mogu podijeliti svoja iskustva odnosno, jesu li zadovoljni naseljem, stanovima, okolicom ili ne?
(Nadam se da je ovo dobar podforum)
Frendica od frendice tamo zivi. Stan je prekrasan, malo glupo isprojektiran. Dvije sobe imaju : zid na kojem su vrata, zid na kojem su krevet i radijator i umjesto dva zida ogromne staklene stijene od-do. Iz toga slijedi da kad stavi pisaci stol za curicu, ne stanu nigdje ormari. Tako da u 4-sobni stan stanu samo njih dvije jedva. Dalje, kako je jaaako puno staklenih stijena a kuce su sve preblizu jedna drugoj, navecer moraju totalno navuci sve moguce zavjese, inace im susjedi vide koje su im boje knjige na polici. Inace je sigurnost vrlo visoka, dijete samo moze trcati po kvartu, ne vrebaju nikakve opasnosti. To naravno i kosta, odrzavanje je 1 euro po kvadratu mjesecno, pa ti racunaj. Od kupnje stana do useljenja su otezale 5 mjeseci jer im je bilo zastrasujuce sto su bile same samcate u toj vili. I dvije vile pokraj nikog nije bilo, tak da su se osjecale ko u gradu duhova. To je sve sto znam. Nadam se da ima i ljudi sa boljim iskustvima.
Za nas neupućene- aaaaaaaaaa gdje je to??? :?
Sv.Nedelja kod Samobora. Samobor kod Zagrebamala laia prvotno napisa
![]()
Od frendice starci su prodali stan u Maksimirskoj i odselili tamo.
Ona je u početku bila strašno protiv toga,no sada veli da im je super i da su oni turbo zadovoljni.
Jedan frend je tamo bio jedan od izvođača radova i veli da je to užasno nekvalitetno napravljeno.
Eto to su informacije kojima raspolažem (iz druge ruke).
Najbolje da odeš tamo i sama pogledaš kako to sve izgleda.![]()
ja nemam nikakve informacije, ali se ne mogu suzdržati a da ne iznesem svoje mišljenje![]()
meni je to grozno, općenito mislim na taj oblik stanovanja, tj. tip naselja; osjećala bi se ko da sam u rezervatu, onak ograđeni s onom žicom....malo mi je to :/ još samo fali tabla s vremenom posjeta....
i ne sviđa mi se lokacija; sve jako elitno, a bulje na autoput....
Moram ovo potpisati.anki prvotno napisa
Ne znam kako je "unutra", ali ak je to elitna lokacija...Mialim i ono kako su udaljeni 15 min od centra- mozda avionom...Meni od Gajnica do tamo treba 15min. Znam to dobro jer idem tamo cesto u jednu firmu koja je odmah do njih. A od Gajnica do centra treba najmanje 20 min, ako nema guzve. A ako je jutarnja guzva, ondaracunaj od sv. Nedjelje do centra min 70min.
Potpisujem. I od kad je Samobor elitna lokacija?anki prvotno napisa
![]()
Varas se draga moja...Samobor je i te kako dobra i skupa lokacija !Luna Rocco prvotno napisa
Samo je poanta da Vile nisu u Samoboru nego u industrijsloj zoni...Sveta Nedelja !
Samobor oduvijek, Svetan Nedjelja nikad nije bila.Luna Rocco prvotno napisa
Ovo oduvijek se ne šali i ne mislim na dio gdje ja živim. Moj hvala bogu nije elitan, mislim na Giznik i dio oko Titove vile.
Što se HOTO tiče meni je najgore od svega što u djelu gdje bi zaista trebalo biti mjesta netko nakenja kuće drito na cestu, i sve skupa je klaustrofobično. Ne kužim to nikako.
Ja sam odustala i od pomisli na to kad sam vidjela autoput u neposrednoj blizini. A o tome koliko su te "vile" blizu jedna drugoj.
A održavanje 1€ po m2 mjecečno mi je :shock: :shock: :shock: :shock:
što se tiče nevalitetne gradnje i ja sam to čula, ali takve izjave su mi već deplasirane.
Ispreplićem se sa građevinom svaki da i ne sjećam se kad mi je netko pohvalio neku gradnju. Stvarno svi nešto jamraju, a opet svi mi živimo u tome nečemu o čemu svi rogobore.
ja kad gledam Kućanice uvijek pomislim na Hoto naselje, valjda jer mi se sve čini preuređeno, mirno, tiho, preumjetno mi je to sve. i možda nije toliko loše to nadziranje (čini mi se da je to budućnost svih bogatijih ljudi) čisto da se zaštite od nepozvanih, al opet.... hmmm
samo moj sitni potpisTATA MATA prvotno napisa
Za mene je. Ali elitna u pozitivnom smislu, to je gradić koji im svoj šarm, osobnost. Blizu je Zagreba, tako da su ti pri ruci sve prednosti metropole, a opet živiš u malom i vrlo živopisnom gradiću. Za razliku od toga, Sesvete (gdje ja živim) i Dugo Selo su isto blizu Zagreba ali sami su totalno bezlični.Luna Rocco prvotno napisa
Što se tiče Hotovilla, htjela sam iz puke znatiželje ići vidjeti kako to naselje izgleda, ali tamo se ne možeš doći tek tako prošetati već čuvaru na ulazu moraš točno reći kod koga ideš![]()
da, moraš se najavit kome ideš - baš ko u ginekologa!Trilian prvotno napisa
![]()
i ja se poptpisuje pod sve koji misle da je bas sam Samobor ipak malo elitnija lokacija
Ja sam bila tamo.
Prekrasno izgleda, ali kao što je netko u ranijim postovima objašnjavao vile su prvotno bile drugačije zamišljenje pa su naknadno dodavali pregradne zidove. U svakoj vili je trebao biti jedan ili dva stana, sada su 4 ili 6, zar ne? No zbog slabe zainteresiranosti morali su pregrađivati i raditi manje stanove. (Mislim da ako netko ima novaca za 250 ili 400 kvadrata da će si ih ipak negdje drugdje kupiti ili sagraditi kuću za te iste novce na nekoj boljoj lokaciji...)
No, zbog cijene koja je i dalje povoljnija od drugih lokaciji u gradu i okolici, pokatkada MM-u kažem da ipak kupimo tamo jedan stan ...
Slazem se za Samobor. Ja bi se odmah doselila u Samobor...Ali Hoto Vile se reklamiraju kao zagrebačka elitna lokacija...A blize im je Samobor nego Zagreb...Mukica prvotno napisa
tko ne vjeruje da je samobor elitna lokacija, nek malo pogleda cijene zemljišta![]()
pa samobor je dio zagrebacke zupanijea osim toga, ja predvidjam da ce se za najvise 5-10 godina zg i samobor i onak spojit pa ce samobor biti samo jedno od rubnih naselja grada zagreba
nisam mislila na "elitnu" lokaciju na kojoj su smještene hoto, nego sam mislila na cijeli projekt koji je kao "elitni" - od samih kućica, čuvara...ustvari cijelog dojma da je to samo za "odabrane" (čitaj: one koji si to mogu priuštiti).Luna Rocco prvotno napisa
lokacija je sve samo ne elitna! za cijene ne znam, ali sumnjam da su na nivopu posa![]()
Ne vrijeđaj mi selo moje malo!Trilian prvotno napisa
![]()
Sad bez zafrkancije- mislim da nije lijepo etiketirati bilo koji dio grada, okolice, ili kaj ja znam već čega, bilo kakvim pogrdnim imenima, jer iz osobnog iskustva znam da nije adresa ono što čini dom. Mi smo doselili iz Zagreba, svi su nam govorili da nismo normalni, a sad mi je lijepo kao nigdje na svijetu i zaista se nikad ne bih vratila u Zagreb. Čak smo trenutno u prilici kupiti još jednu nekretninu i uopće mi nije ni na kraj pameti ulagati taj novac u Zagreb, nego ćemo radije u D. Selo.
Čovjeku je dom tamo gdje je pronašao svoj mir, sigurnost, prijatelje.... a meni je to izvan Zagreba i ne mislim da zato živimo bogu iza nogu. Ljudi koji tako gledaju najčešće su dosta uskih vidika i nemaju pojma o čemu pričaju. U svijetu je ionako trend iseljavanja iz urbanih središta već odavno u modi, samo se na našem brdovitom Balkanu na ljude koji odu iz grada gleda kao na jadnike. To me zaista ljuti.
Inače, o vilama u Sv. Nedjelji ne znam gotovo ništa, ali taj tip izoliranosti mi nekako nije drag, no tko voli- nek izvoli.
Samobor mi je predivan, ali nama je bio nepriuštiv zbog cijena. Sv. nedjelju ne poznajem, ali vjerujem da nije bezlična, ili kako već neki kažu, baš kao što nije ni DS.(bar meni)
mislim da neće. bar tako strateški svako poglavarstvo grada djeluje. Zato nema gradnje između svete nedjelje i samobora, jer samobor se ne žli spojiti sa zagrebom. Mislim spojit će se sa Samoborčekom ali zasad ne izgleda da će postati predgrađe.Mukica prvotno napisa
ala bas sam se neki dan, kad sam vidla gradiliste kauflanda, sjetila onih brijacina dok mi je gradonacelnik jos bio direktor i i kad sam ga imala svaki dan prilike slusat kak on nikad ne bu dozvolio da se gradi izmedju SN i Smb i pomislila taj cas kak se za neku lovu lako promjene stavovi...
kad je doslo do stocara tj. groma, ja vjerujem da bu malo po malo islo sve dalje i dalje
sve ovisi ko bu s kolko novaca pokucao na vrata gradskog poglavarstva i sto ce te tamo face procjenit kolko je u tom casu vrijedno furat se na samostalnost ili je bolje imat vise love proracunu za vec nesto
Nisi me razumjela... I meni je super živjeti u Sesvetama iz istih razloga kao i tebi u Dugom Selu. Tu imam mir, obitelj, puuuno djece u susjedstvu, djeca se mogu bezbrižno igrati na ulici, nije prometno, kad mijenjam dokumente čekam 10 minuta a ne 3 sata kao u Petrinjskoj... Ali da tu ne živim, već da se dođem samo prošetati - za 15 minuta vidiš sve što ima i nemaš više što raditi. A nakon 3 dana se niti sjećaš što se vidjela. A to nije slučaj sa Samoborom.Linda prvotno napisa
Ok, složile smo se.![]()
A što se tiče Samobora, on je meni sasvim posebna kategorija. Uopće nije za uspoređivanje s npr. D:S. ili Sesvetama. Predivan mi je....... obožavam ga. Baš se ovaj vikend spremamo tamo na izlet.
Inače, mogla bi ti skok-skok na vlakić, pa na kavu do D. Sela.
Ma znam Muki i slažem se , al opet sa druge strane ovih 30 godina moji od kad smo u samoboru uvijek je bila ta teorija da ćemo se stopiti sa Zagrebom. Meni se čini da su Samoborci previše svoji da ne velim nekaj drugoda bi ikad Zagrebu priznali taj poraz.
Što se pak Samobora kao sredine tiče, meni je on idealan za život ali sam sretna da radim u Zagrebu
Kao gradić je predivan i zaista pun života i kulture i zanimljivih mjesta.
Joj, ne znam baš. Bila sam više puta u Samoboru, gradić kao i svaki drugi prigradski gradić. Tamo mi je jednako privlačno živjeti kao i u bilo kojem drugom prigradskom naselju koje ima status grada (igrom slučaja na žalost i živim u jednom).
Za mene su elitni dijelovi Pantovčak/Tuškanac, Šestine, Maksimir/Bukovačka (lokacija iz snova), Šalata i sl. - dakle mjesta u srcu Zagreba, a ne ona do kojih imaš tri dana jahanja.
Stvarno sam najiskrenije začuđena ovim o "elitnom" Samoboru. Ali, kao što rekoh, nisam mjerodavna jer ne volim Zg okolicu uopće...
Meni je Samobor ZAKON! Ali baš zbog Samobora i toga "nečega" što osjetim svaki put kad sam tamo, a ne zbog toga što je mali (jer sam ipak provincijalka). No meni i svako austrijsko selo ima ono "nešto" pa znam da nisam baš objektivna.
Dakle, mi bi se vrlooo rado odselili u Samobor. No cijene su :shock:
U Hotoville smo čak i išli, prije jedno godinu dana, i naravno da nismo niš vidjeli, a cijena kvadrata je bila 1570 eura.
Sad je cijena kvadrata 1390 eura, a MM-u je rekao frend s posla kako su njegova dvojica frendova kupili stanove tamo i kako su se cjenkali i kako su na kraju dobili stanove za 1200 eura po kvadratu. što je danas jako jeftino. U nazovi elitnom naselju. jer nitko ne kupuje stanove, očito.
Pa nas zaintrigiralo, ali samo to, jer imam viziju da ako tamo kupimo stan da ću za 10-15 godina postati ista kao junakinje američkih igranih serija (čitaj Kućanice, Weeds), a to mi je :/
ma sad bi se mogli natezati kaj je elitno, a kaj nije...po mom poimanju je fakat elitno jednino gornje prekrižje + neke kuće po nabrojenim lokacijama koje zadovoljavaju sljedećem kriteriju, a to je ogromna kućerina sa oooooggggromnom parcelom okolo-da ne vidiš uopće suseda ( a ne ono tipa mamić i ekipa, sagrade vilu na cesti i na ogradi od suseda pored; pa da je ne znam kak perfekcionistički uređena, meni to nije elitno), a da je opet u centru grada za 10-15min. dakako da takvo gospodarstvo zahtijeva i vrtlara, čistačice....![]()
Krenula postat nakon lune rocco pa zaboravila stisnuti send
Čuj meni eltino nije nešto gdje bi željela živjeti. Jedno je elaboriranje oko toga gdje je lijepo živjeti i zašto, a druga je tema što je elitno.
A po mišljenju zagrebačkih građevinskih firmi elitno je sve što je novo, pa makar bilo u industrijskoj zoni.anki prvotno napisa
za usporedbu, Munchen je najskuplji njemački grad u kojem su se nedavno izgradile elitne zgrade s parkićima i drvoredima (drvoredima!) i cijena kvadrata je 3450 eura, a u Zagrebu se izgradila "elitna" zgrada u Vukovarskoj ispod koje ti prastari drndavi tramvaj prolazi svakih 5 minuta, a cijena kvadrata je 3500 eura (bila početna).
i nitko neće reći "dobro ljudi, ipak ste pretjerali" nego će svi kupiti, i još će stajati u redu kao za kruh.
Pa ni meni. Uopće mi se ne živi na Britancu, a vjerujem da je to elitna lokacija. No, po mom shvaćanju elitne lokacije, ona treba biti blizu gradskog središta...Samobor to definitivno nije.Alamama prvotno napisa
Eventualno možemo govoriti o elitnim dijelovima Samobora (ili Karlovca, Zeline, Ivanića...) u odnosu na ostatak TOG grada, to da.
Sad će još ispasti da imam nešto protiv Samobora.A stvarno nemam, samo ga ne bih nazvala elitnom lokacijom - opet, po mom shvaćanju.
A što se tiče Hoto Villa, vjerujem da su zamišljene kao elitno mjesto stanovanja, ali su ispale naprosto smiješne.
Pa sama si rekla elitna lokacija treba biti blizu središta grada, nije valjda jedini grad na svijetu Zagreb ili bar nitko na ovom topiku nije spomenuo "elitna lokacija u gradu Zagrebu".
sad pak ispada da ja branim Samobor, a ne branim nego pokušavam reć na što sam replayala. Ja živim izvan samobora u malom naselju koje je urbano ali nije elitno i meni je to super. Imam mir imam prirodu al nemam divljih automobila i preseravanja. To je moje idealno mjesto stanovanja, nekom je to nešto drugo al to je priča za sebe![]()
zar vani nisu elitna mjesta stanovanja u pravilu van sredista grada, u suburbiji? Tako da smb (ili bar njegov velik dio) po meni isto je elitni.Alamama prvotno napisa
po meni je u ovom alamaminom modelu jedina slaba tocka promet - kad pomislim da svaki dan moram putovati iz samobora u zagreb i natrag, jezim se.
A najveci horror mi je slika i zivljenja i djelovanja u samoboru, i tako cijelog zivota (mm mi povremeno ulijece s takvim idilicnim slikama :/ ).
ja sam naime, emigrirala iz perkovceve u zg.
Ali, jednom kad se rijesi pitanje prometa, i kad malo ostarim, voljela bih se vratiti u samobor.
Ja volim samobor.
A za hoto vile, khm, čula sam samo ružne stvari što se tiče kvalitete gradnje.
Koji je to problem s prometom? Kako funkcionira javni prijevoz? Koliko često su busevi? Kad je prvi/zadnji?
I ima li u tom kompleksu išta osim stanova, dakle, dućani, pošta, banke i sl?
Samobor je elitna lokacija - blizina prirode, komunana infrastruktura, (kakva takva) prometna povezanast s okolnim mjestima, javni gradski i prigraski prevoz, blizina shopping centara, škole, vrtići......
(jedino što je gradonačelnik malo fuj)
Sveta Nedjelja sama po sebi je OK ali lokacija Hotto Vila je katastrofalna,a da ne govorim o koncepciji prostora i samoj idei geta. :shock:
Mogu se stanari naselja štititi od ljudi izvana ali što je s onima koji žive unutra, možeš misliti kako će Horvatinčić odbiti prodati stan nekom mafijozi ili sličnom tipu. 8)
ha, sve ti ima svoje za i protiv. Ja sam se prije tri godine doselila s Trešnjevke na vrh Bukovačke i vjeruj mi vratila bi se isti čas, a kućica oko Samobora bila bi mi lokacija iz snova. Meni je ovdje katastrofa (svi susjedi cca.70g, nemaš gdje šetat, najbliži dućan 4km nizbrdo, ako nemaš auto bus ide jedva dvaput u sat vremena, djeca u školu idu busom ili pješice po cesti po kojoj svi jure najmanje 80km/h, a po pločniku se ne može hodat jer ga zaparkiraju, ako imaš vrt najčešće je neupotrebljiv jer se nalazi na takvoj strmini da s njim ne možeš ništa itd.itd....)Luna Rocco prvotno napisa
zaboravila sam napisat da su mi Hoto vile prestrašne, kao i Sv. Nedjelja, ali zato onaj dio od Samobora prema Bregani....supač
a zakaj, kako misliš prijevoz. Ja sam danas mjerila, meni od čoška Vukovarske i Radničke do kuće treba ravno 30 minuta. I to sam krenula u 1715 doma, dakle koma vrijeme. Ujutro u zadnje vrijeme zapnem na prilazu gradu, ali tako bi bilo i da stanujem u novom zagrebu. Kako svako jutro idem na drugu lokaciju, ako recimo radim u prečkom onda mi kad je most u funkciji treba drito 15 minuta. Tvoju sliku horora i ja potpisujem. Meni je najgore u Samoboru bilo živjeti tijekom srednje škole i faksa. I sretna sam da sam išla u srednju u Zagreb inače to ne bi zdurala.
Pujica ja sam na potezu Samobor - Bregana![]()
Mirta30, a koji gradonačelnik to nije![]()
kada sam pisala za vašeg gradonačelnika naravno da sam se sjetila i pravog ZagrepčancaAlamama prvotno napisa
, pa si mislim otkud mi pravo ali....
uh
ja bi samo pohvalila sadasnjeg samoborskog gradonacelnika
jer mi je bio skoro 8 godina direktor i mogu slobodno rec da sam s njim provodila vise vremena nego s familijom i kako ga sad imam prilike usporediti s drugima mogu samo rec da je prema zaposlenicima bio dobar, nekad strog, ali pravedansad vidim kakav je sve mogao biti
moram se ispraviti![]()
dakle... ja bi samo pohvalila sadasnjeg samoborskog gradonacelnika kao osobu tj. covjeka jer u funkcije tipa gradonacelnik i to se ne bi mijesala
jedno je istina i sigurno - svaka vlast je slast pa tako i gradonacelnicka
neki dan slusam bandica na radiju i pita ga neki novinar nesto, onak uobicajeno, na sto bi Bandic prije godinu dana recimo odgovarao pola sata
i ovaj u odbrusi u stilu, sve u trecem licu
Bandicevo vrijeme je skupo, Bandic je previse placen da bi odgovarao na ovakva pitanja i jos par u tom stilu i na kraju... onak strogo... "Jesmo se razumjeli???"
ja ostala ovak :shock: :shock:
nisam mogla vjerovat kak ga je slava lupila u glavu![]()
![]()
ne znam ni ja koji je problem s prometom, ja sam npr. na filozofski faks iz bregane (znači još dalje od samobora, a tad nije bilo današnjeg autoputa) stizala za cca 30-40 minuta autobusom, 20-30 minuta autom - to je bilo brže nego većina ljudi koji su na isti taj faks stizali iz različitih dijelova zagreba.
za zagreb voze 3 busne linije, znači svakih 10-15 minuta ide barem jedan od ta 3. jedino što su bezobrazno skupi, to stvarno jest problem.
busevi mislim voze i cijelu noć, ali puno rjeđe. ja sam npr. u srednjoj i na faksu izlazila u zagreb van, i vraćala se busevima tokom noći.
autom smo mi iz centra grada (ribnjak) do mojih staraca u bregani za 20 minuta, a ako je gužva (ono, petak u 16.00) za 40-50 minuta.
Ja ne znam 100% ali kažu da ima sve to + vrtić, škola i sl. Ispada da ti djeca ne moraju izaći nigdje iz naselja što je :shock:Kejt prvotno napisa
hoto vile imaju djecji vrtic, as do osnovne skole u sv ned djecu bi trebao voziti, ili vozi bus. sad sam pogledala tu. Dajte glete ovo
"Hoto Centar je - radi zaštite i sigurnosti korisnika usluga - ograđen, kako bi se kontrolirani ulaz i izlaz omogućio samo stanovnicima naselja Hoto Ville. Hoto Centar namjerava postati predvodnik razvoja novog modela potrošačke i uslužne kulture na našim prostorima. Multisadržajnošću i multifunkcionalnošću nastojat će posjetitelje što duže zadržati pod svojim krovom, nudeći im, osim potrošačkih izazova u ekskluzivnim trgovinama i posjet restoranima, kafićima, knjižari, frizerskom salonu, beauty centru, cvjećarnici.Brzom prometnicom, a uskoro i brzom gradskom željeznicom - sa stanicom u neposrednoj blizini naselja Hoto Ville - povezan sa Zagrebom, Hoto Centar trebao bi postati važno trgovačko-poslovno središte, privlačno ne samo stanovnicima naselja Hoto Ville, Samobora, Svete Nedelje i okolice, nego i stanovnicima metropole. S osiguranim parkirnim mjestima, uređenom okolinom, uslužnim i ugostiteljskim sadržajima i nadasve vrhunskom ponudom prestižnih domaćih i svjetskih brandova, Hoto Centar ima sve izglede da postane novo shoping središte i svojevrsna poveznica Zagreba i njegovih prigradskih naselja
koja glupa kontradikcija? ni sami ne znaju kaj hoce. I sve puno odvratnih izraza, tipa predvodnik potrosačke i uslužne kulture! Ekskluzivne trgovine! Da mi djeca odrastaju u potrosačkoj kulturi i ekskluzivnim trgovinama!? Bljak, tip nije naso ni dobrog strucnjaka za marketing.Valjda je i na tome stedio.
Uostalom pogledaj sladjo na /www.hoto.hr/
ja sam samo došla izjaviti da će prečko uskoro biti republika!!