Ne vrijeđaj mi selo moje malo!Trilian prvotno napisa
![]()
Sad bez zafrkancije- mislim da nije lijepo etiketirati bilo koji dio grada, okolice, ili kaj ja znam već čega, bilo kakvim pogrdnim imenima, jer iz osobnog iskustva znam da nije adresa ono što čini dom. Mi smo doselili iz Zagreba, svi su nam govorili da nismo normalni, a sad mi je lijepo kao nigdje na svijetu i zaista se nikad ne bih vratila u Zagreb. Čak smo trenutno u prilici kupiti još jednu nekretninu i uopće mi nije ni na kraj pameti ulagati taj novac u Zagreb, nego ćemo radije u D. Selo.
Čovjeku je dom tamo gdje je pronašao svoj mir, sigurnost, prijatelje.... a meni je to izvan Zagreba i ne mislim da zato živimo bogu iza nogu. Ljudi koji tako gledaju najčešće su dosta uskih vidika i nemaju pojma o čemu pričaju. U svijetu je ionako trend iseljavanja iz urbanih središta već odavno u modi, samo se na našem brdovitom Balkanu na ljude koji odu iz grada gleda kao na jadnike. To me zaista ljuti.
Inače, o vilama u Sv. Nedjelji ne znam gotovo ništa, ali taj tip izoliranosti mi nekako nije drag, no tko voli- nek izvoli.
Samobor mi je predivan, ali nama je bio nepriuštiv zbog cijena. Sv. nedjelju ne poznajem, ali vjerujem da nije bezlična, ili kako već neki kažu, baš kao što nije ni DS.(bar meni)