škola u sv. nedjelji je jako dobra.
i blizu hoto vila.
ALI, djeca iz hoto vila će do nje morati po glavnoj prometnoj cesti BEZ PLOČNIKA, na koju btw. izlazi i autoput.
užas
škola u sv. nedjelji je jako dobra.
i blizu hoto vila.
ALI, djeca iz hoto vila će do nje morati po glavnoj prometnoj cesti BEZ PLOČNIKA, na koju btw. izlazi i autoput.
užas
a dugave su, kolko ja znam, vec odavno, Mamita![]()
a da? :? :? :?Ružica prvotno napisa
od kud ti ta informacija???
pouzdanop znam da jos nemaju vrtic
mozda ce ga tek imati za koji dan
al jos ga nemaju
narafskiRužica prvotno napisa
prije prečkog sam živjela pogodi gdje?![]()
nek si ti to nama rekla mamita!![]()
pa zar ne selim onaj sv.nedjeljski privatni vrtić u HOTO?Mukica prvotno napisa
Ružica, ovo što si citirala, stoji, zaista je kontradiktorno. Mene zanima kako 'stvar' izgleda u stvarnosti. Ako je zamisao (i izvedba) da ti je sve pri ruci, to uopće ne mora biti loše. Iz perspektive mog Sigeta iz kojeg moram put grada za razne sitnice, ovo mi se čini kao prednost. E sad, ako je stvarno to neki šoping-geto, e to je horor. Morat ću ja to doć vidjet u živo.
Mamita, jel vam se mozemo pridruzit i mi iz Spanskog, pa da zajedno stavimo barikadu prema City Centeru da vise ne bude kolona?
Inace, to odrzavanje u Hoto-u od 1E po kvadratu je van pameti, bar meni zvuci tako. Mi smo nesto spominjali da bismo otisli malo pogledat stanove tamo, jer je kvadrat bome jeftiniji nego kod nas a trebali bismo se seliti... ali nekako smo spontano odustali...[/b]
Samobor je gradić po mjeri čovjeka i ja zagrepčanka čiji preci već generacijama žive tu, bi se isti čas preselila u Samobor. Te Hoto ville su totalno neprivlačne, a sve skupa su i skupe kad se uzme u obzir potrebno izdvajanje za održavanje i sigurnost naselja. Osim toga meni to ni nije Sv. Nedelja nego nekakva livada s jedne strane omeđena skladištima a s druge strane kuruzom. Sv. Nedjelja je s druge strane autoceste, a pogotovo Sv. Nedjeljski breg je baš slatko mjesto za život.
Mogu samo potpisati AmelieSamobor je gradić po mjeri čovjeka i ja zagrepčanka čiji preci već generacijama žive tu, bi se isti čas preselila u Samobor![]()
Predajem se.
Ako netko povoljno prodaje kuću u blizini Maksimira da bi otišao u Samobor, neka mi se javi.![]()
ima samo jedan jedini kavrt u zg u koji bi se ja preselila sad isti cas da mogu
a zove se zeljeznicka kolonija u trokutu izmedju dinamovog stadiona, ravnica tj. nove branimirove i maksimirske
u gradu si, a ko da nis nisi
oaza
mir i spokoj tamo vlada u onim malim kucicama sa slatkim vrtovima i stazicama izmedju
ma bas mi je pre predivno tam
u postupku traženje zemljišta, tako da bi moglo uskoro nadam seLuna Rocco prvotno napisa
u svakom slučaju, javim ti
MukiceeeeeeeeeeeMukica prvotno napisa
![]()
![]()
Na TO ja mislim kad govorim Maksimir (jer je blizu Maksića gdje sam stalno visila kao mala).
Odrasla sam tamo, u Stiplošekovoj.
Najljepše mjesto na svijetu, raj na zemlji.
Sve bih dala da tamo opet imam kuću i ne mogu oprostiti roditeljima što su je prodali prije davnih 20 godina.
Jesi li i ti od tamo?![]()
nisam ja
al moj tata je tamo proveo cijelo djetinjstvo
ja dolazila kod bake i dide
sad stric tj. sestricna zivi u jednoj od onih predivnih kucica
a oni su svoju srihtali ko kolacic
ja od zavisti jedva prezivim kad dodjem tam kod njih
Grrrrr
sad bih ja mogla počet kakat po raznim kvartovima i prekenjavat se jer sam odrasla na Jarunu i sve je shit i tak, ALI neću jer mi je to van pameti. Naime kaj, priču o Hoto naselju ja ću započeti ovako:
JA sam živjela dugo na Jarunu, bilo mi je super, femnomenalno je bit klinka u gradu, a da ne spominjem da mi je kvart pružio uživanciju u prirodi ali i rolanje do trga i slično. Odvisila sam svoje po gradskim parkićima, kafićima i inim i sad razmišlja, naravno malo drugačije.
Ja sada živim u Samoboru. Doselila zbog posla i da se ne moram truckat busevima, a još nisam imala auto. Nije mi nikakav bed živjet i raditi u istom mjestu (da me neko sad ne objesi ak velim gradu) ali to je isto vjerojatno jer sam radila posvuda (takav mi je posao) od Jadrana do Ratnog Radija Bljesak i navikla da su mi i veće relacije od ZG-SMB u stvari male.
U Hotu sam bila s MMom i klincem nekoliko puta, jer se ne odlučujem samo tako a i nemam love na bacanje pa treba sve dobro promisliti.
E sada, trenutno živim u recimo centru Samobora (pješke idem doktoru, na trgač na kavu isl) u jednoj staroj zgradeštini, u kojoj je grijanje skupo zbog starosti zgrade, prozora itd. raspored i sve ostalo je totalno bezveze, ulica je jedna od mirnijih ali imamo vječito "Krumpiiiraaaa", Kamione sa smećem koji su prilično bučni a dolaze u najrazličitije vrijeme, pa stričeke koji kose i mašu flaksericama a nitko ih ne nadgleda pa to trajeee, razne kucače na vratima i prodavače svega i svačega, i tak. Buka od prometa je grozna, parking saks.
U Hotu, neki dan, turbo osjetljiva na buku (zbog nove uloge mame) primjetila sam da je lijepo i mirno. Nema krumpira, divljanja, reklama u kasliću, zguižvanih računa, čudnih likova koji ti kucaju na vrata u nedjeljno jutro. Zgrade su toliko blizu da su još uvijek udaljenije nego moja na Jarunu i dvije do nje, ili bilo koja zgrada u Samoboru u Južnjaku, ili kuće, npr. na Gizniku, bar većinom.
Još ima nešto stanova, ali ne baš kako škvadra priča - mi smo jedva našli 3 za uži izbor.
Šoping je u jednoj zgradi na samom početku, unutra je mirno, lagana mjuzica, urbano, banka, pošta, ljekarna, konzum, zubar, par butika, par kafića. I nešto neuređenih poslovnih prostora.
Meni je tamo lijepo. I super mi je da ne može banut na vrata tko i kad hoće. A za pogledati - morate samo doći u njihov ured u toj velikoj zgradi na katu, pa vas neka zgodna mlada teta alo prošeta i pokaže vam što vas interesira.
Mislim da se mnogima nebi svidjelo ovako živjeti, ali mnogima opet i bi.
I jedni i drugi su u pravu.
Eto da se i ja malo uključim u temu jer "znam štio pričam".
Da se prvo razjasni pojam elitnog dijela grada. "Elitni dio grada" je po definiciji područje koje je relativno (ali naglašavam relativno) blizu grada, bez puno popratnih sadržaja (dakle u blizini nema velikih šoping centara) nema prometa osim stanara i posjetitelja, ima puno zelenih površina, pogled na grad ili šumu, parcele koje su dovoljno velike da sa susjedom ne možete ni pričati preko balkona.
Drugo što treba shvatiti je pojam urbanih vila.
Sasvim se krivo koristi. Pročitajte jadan zanimljivi i sarkastičan članak od prije koju godinu na tu temu. Odličan je.![]()
http://www.a4a.info/ArticleView.asp?article_id=273
Dakle svi nazivi od "elitni, urbani, vile, hotto, ekskluzivni...." i tko zna još koji atributi u funkciji su "zaokupiti, zavesti, privući, prevariti...". 8)
Zato ako kupujete nekretninu ne dajte se "zavesti" ovim i sličnim atributima. Ono što je jedino bitnio je kvaliteta izvedenih radova, a vjerujte mi ona nema veze ni s nazivom, ni s lokacijom, a ponajmanje s cijenom. I lokaciju nikada ne bih nazvala "elitom" (mislim da su takve izumrle već davno) već možda atraktivnom. A atraktivno je za svakog od nas nešto drugo jer i to ovisi o osobnim željama i afinitetima.
I tako se ja s ovim nazivima i pojmovima borim bitku i na svom radnom mjestu i mogla bih o njima pričati danima i filozofirati......![]()
Cjene stanova su visoke. (centar grada, novogradnja 2150 eur, "urbane vile" u "elitnom djelu grada" 4000 eur). A razike u samom principu gradnje i materijala nema. Ono što plačate više je lokacija i možda malo skuplje pločice i parketi.
Pa tko voli nek izvoli.![]()
AndrejaMa, super je tekst, bas sam se dobro zabavila citajuci ga.
ja bih kuću u nekom selu pored Zagreba ili Samobora. ja bih da mi se djeca igraju u svom dvorištu. ja bih veliku terasu i veliko dvorište tako da od ranog proljeća do kasne jeseni u kuću niti ne ulazim osim za spavanje.
ako netko zna za zemljište na prodaju nek slobodno javi!
Preporučam svima koji kupuju nekretninu, a osobito "URBANE VILE U ELITNOM DJELU GRADA" da pročitaju tekst jer uz to što će se nasmijati do suza, shvatit će i princip kreiranja cijena stanova.![]()
meni je iz teksta ipak favorit 'morlacki rokoko'...
mm je srecom cijepljen na bilo kakve fancy stvari pa cemo na kraju i ostati na rubu, samo cemo, nadam se, u malo vecu kvadraturu.
naravno da nam je ideal vlastita kuca, ali to je OT
..a pogodi gdje ja zivimMukica prvotno napisa
![]()
a ovo da imaju vrtic u hottovilleu sam procitala na njihovim stranicama, pojma nemam kakva je situacija u stvarnosti.
I zakaj meni ne radi ovo lijepo quotanje ko svima vama, ni mali fontovi ni bold ni nis? Trebam nekaj posebno napravit?
ajde probaj ponovo, samo klikni quote, pazi da ništa ne obrišeš i napiši odgovor ispod.
za bold, klikni B, napiši tekst pa ponovo klikni B
za font, samo odaberi željenu veličinu i piši unutar tagova.
[/b]kukums. ivy prvotno napisa
kuku
ms.ivy sad se i u tvom kvartu rade urbane vile, zar ne?
A one koje su izgrađene prije godinu dana još zjape prazne!!! (ili bar veći dio). A cijene :shock: !!!!
nije uspjelobez veze. Necu vas vise muciti svojojm nesposobnoscu. A sve sam te lijepo slusala, ivy. Hvala na strpljenju
ružice, nema predaje! 8)
odi u svoj profil i provjeri imaš li uključen BBCode.
andreja, te vile su meni ko na marsu. em su predaleko, em su nebulozno skupe, em su na cesti. ja sam ti u maloj uličici sa starim zgradama, nimalo elitnoj. osim što imamo malo prometa, tišinu i friški zrak - za razliku od elitnih vila.![]()
Mozda sad uspije?ms. ivy prvotno napisa
Uspjelooo!
Hvala ms ivy, hvala
![]()
E jesam blesava (fljas po celenki)
Blago tebi ms.ivy!
Živiš na ljepoj lokaciji i ne padaj na fore o elitizmu i urbanosti!
Ne mjenjaj svoj mirni kutak za ove atribute!![]()
A ni neki drugi djelovi grada nisu loši (Sesvete i okolica)!
Živim u blizini Sesveta i blizu šume, mirna ulica, bez buke i puno mladih obitelji. Sve kuće u okolici su izgrađene u zadnjih 5 godina.
vjeruj mi, ne pada mi na pamet.![]()
sve kad bih si i mogla priuštiti tako nešto
AndrejaMa, tekst je odličan!
i ja bi to, to mi je zivotni san.sladjanaf prvotno napisa
mi bili pogledat naselje Hoto u ulozi kupaca u svibnju!
Teta "prodavacica" bila super ljubazna i upucena, sve moze, sve hoce.
Mene je iznenadila činjenica da te "elitne" zgrade nemaju lift, eto, razmaženo derište sam. Jer kad trebam nositi dj. kolica kod nekoga u gostima ili pune torbe iz trgovine, puse šaljem našem liftu
Stanovi u prizemlju su zapravo u visokom prizemlju, uz obaveznih 5-6-10 stuba do njega!? A gdje je tu pristup onda za dj. kolica? Ili za invalidska? Ovo "elitno" naslje ne omogućava invalidima ulazak niti u prizemne stanove.![]()
A kvaliteta? Nas su interesirali samo prizemni stanovi (recimo da je to sličnije životu u kući, jači je kontakt s prirodom, a stan na n-tom katu je uvijek samo stan u zgradi) i u jednom od tri je (u spavaćoj sobi!) vlaga vec probila na metar visine... Mrak mi pao na oči.
I da, terase (4-5m2) su obično na metar visine od okolnog tla. Ili strmi (pod 45) nasip vreba ili se betonski zid spušta okomito... Bez ograde, narafski. Radi kontakta s prirodom. I da mi tu dijete slobodno tumara? Hm.
Inače, meni je osobno ta pusta atmosfera u naselju bila nelagodna, jezovita.
:/
ZAPREŠIĆ METROPOLA !!!
![]()
![]()
![]()
AndrejaMa, tekst je odličan!
Da nije bolno istinit, bio bi fenomenalno duhovit.
potpisujem!!!!!!!!!!!!!! prednost zemljištima oko Samoborasladjanaf prvotno napisa
Pozdrav iz Dugava-republike. Gdje čak i za pse ima dovoljno mjesta da kakaju po travi, pa su pločnici čisti. A na njima dovoljno mjesta za pješake, joggere, bicikliste i sve koji se tu zateknu.
Svaki put mi je stres kad se s nekog brda (recimo Rebra) moram kroz elitni kvart s vilama koje vise s brega i čekaju da se aktivira klizište spustiti do tramvaja - auti lijevo, auti desno a ako ideš svojim možeš ga parkirati... na jablan valjda. Sve te urbane vile koje se grade u nekadašnjim kvartovima s obiteljskim kućama su totalni promašaj, prekapacitiranje (Trešnjevka je dobar primjer, kao i Dubrava, Trnje, stari dio Jaruna...) su koma - onda mi se ipak ova Hoto koncepcija čini bolja, ali... dobra ideja a loša realizacija - ne ulazim u kvalitetu, ali vrtića koliko znam još uvijek nema, od dućana uglavnom samo ekskluziva, ali zato možeš jesti u restoranu, a okolica ... živi užas, kao da je netko cijelo naselje spustio iz svemira. A isto kao i "elitni" zg kvartovi po brdima - jadna djeca kad počnu sami (a ne u roditeljskom autu) ići u školu, na sportove, izlaske... izolacija i opasnosti na cesti. No u Hotu će bar imati gdje voziti bicikl.
Ja sam odrasla u kvartu na brdu koji slovi kao elitni, sama sam išla u školu i na sve vanškolske aktivnosti i rado bih da mi objasniš zašto sam se trebala osjećati jadna, jer se nisam tako osjećala, pa mi se sad čini da sam kao dijete nešto vjerojatno propustila primijetiti. :?mamazika prvotno napisa
Kad si ti odrastala, automobila je bilo valjda 3 puta manje, bili su parkirani u dvorištima, a nisu ni divljali tako kao sada.
MM i ja smo imali frenda na Jordanovcu (skroz gore) i on je imao "put pod noge" ako bi propustio zadnji bus, mislim u 23 ili 23.15...
Ovo za aute mislim da je univerzalni problem cijelog grada, a što se tiče buseva, tu si u pravu, i meni je zadnji išao negdje oko jedanaest... ali sam zato bila vitka od penjanja uz brijeg u sitne noćne sate.![]()
Ja bila jednom sa taticom, stari i ja smo se prvo zgražali, a onda do doma crkavali od smijeha. Hottoville su prevara stoljeća. Nekvalitetno do bola...Stan u koji smo ušli je imao mini kupaonicu sa balkonom (??!?) i veliku staklenu stijenu koja je gledala u susjedov dnevni boravak (tipa-sjediš na šekretu, nestane ti papira, pa mahneš susjedu preko puta- sused, dajte posudite koju rolu..)![]()
Zanimljivo je kako je 70% naselja neuseljeno jer Horvatinčić nije platio izvođačima , nego su kompenzirali stanovima... Početna ideja je ,vjerujem, bila dobra dok zbog, očito nečije pohlepe, nije došlo do preprojektiranja naselja u vile sa više stanova, gdje se gubilo i gubilo na kvaliteti, tak da i kućica sagrađena od legica izgleda kao optimalnije mjesto za obitavanje
U 23.10mamazika prvotno napisa
. A mogao je onda pričekat prvog jutarnjeg 8) !
I ja sam tu oduvijek, i super mi je.
Nemam ništa protiv stanovanja u Hotovillama, dapače volim izdvojeno stanovanje (možda baš jer se užasno bojim provala). Smeta me dakako što nema vrtića, što škola nije blizu. Kad bi se to još sredilo mislim da žena koja ne ovisi o muževom prijevozu može tamo fino egzistirati (ovo ja ovako jer moj kasno dolazi doma, pa bi krepala bez svog auta)!
petarpan, opis kupaonice s balkonom je toliko drazestan da sam dobila volju otici pogledati kako to u praksi izgleda, cisto za zabavu :D
Bingo!!!Početna ideja je ,vjerujem, bila dobra dok zbog, očito nečije pohlepe, nije došlo do preprojektiranja naselja u vile sa više stanova, gdje se gubilo i gubilo na kvaliteti, tak da i kućica sagrađena od legica izgleda kao optimalnije mjesto za obitavanje
Očito je da se nekima sviđa a nekima ne.
Kad sam vidjela naslov topica pa onda i početni post, krenula sam sa zanimanje pogledati što kažu oni koji možda tamo žive. Ali ništa. I još k tome, na trenutak mi je postalo neugodno jer se meni sviđa ono po čemu se ovdje pljuje i bljuje, te sprda sveudilj. Pa si mislim a jesam kretenka, kako ne vidim svinjariju i kako mi se ista uopće može sviđati; pa jesam li ja normalna uopće..
Ah, blago onima koji žive u svojim prekokrasnim ladanjskim kućama, pravim urbanim vileštinama i gradskim zgradama izvrstne kvalitete.