Grrrrr

sad bih ja mogla počet kakat po raznim kvartovima i prekenjavat se jer sam odrasla na Jarunu i sve je shit i tak, ALI neću jer mi je to van pameti. Naime kaj, priču o Hoto naselju ja ću započeti ovako:

JA sam živjela dugo na Jarunu, bilo mi je super, femnomenalno je bit klinka u gradu, a da ne spominjem da mi je kvart pružio uživanciju u prirodi ali i rolanje do trga i slično. Odvisila sam svoje po gradskim parkićima, kafićima i inim i sad razmišlja, naravno malo drugačije.

Ja sada živim u Samoboru. Doselila zbog posla i da se ne moram truckat busevima, a još nisam imala auto. Nije mi nikakav bed živjet i raditi u istom mjestu (da me neko sad ne objesi ak velim gradu) ali to je isto vjerojatno jer sam radila posvuda (takav mi je posao) od Jadrana do Ratnog Radija Bljesak i navikla da su mi i veće relacije od ZG-SMB u stvari male.

U Hotu sam bila s MMom i klincem nekoliko puta, jer se ne odlučujem samo tako a i nemam love na bacanje pa treba sve dobro promisliti.

E sada, trenutno živim u recimo centru Samobora (pješke idem doktoru, na trgač na kavu isl) u jednoj staroj zgradeštini, u kojoj je grijanje skupo zbog starosti zgrade, prozora itd. raspored i sve ostalo je totalno bezveze, ulica je jedna od mirnijih ali imamo vječito "Krumpiiiraaaa", Kamione sa smećem koji su prilično bučni a dolaze u najrazličitije vrijeme, pa stričeke koji kose i mašu flaksericama a nitko ih ne nadgleda pa to trajeee, razne kucače na vratima i prodavače svega i svačega, i tak. Buka od prometa je grozna, parking saks.

U Hotu, neki dan, turbo osjetljiva na buku (zbog nove uloge mame) primjetila sam da je lijepo i mirno. Nema krumpira, divljanja, reklama u kasliću, zguižvanih računa, čudnih likova koji ti kucaju na vrata u nedjeljno jutro. Zgrade su toliko blizu da su još uvijek udaljenije nego moja na Jarunu i dvije do nje, ili bilo koja zgrada u Samoboru u Južnjaku, ili kuće, npr. na Gizniku, bar većinom.

Još ima nešto stanova, ali ne baš kako škvadra priča - mi smo jedva našli 3 za uži izbor.

Šoping je u jednoj zgradi na samom početku, unutra je mirno, lagana mjuzica, urbano, banka, pošta, ljekarna, konzum, zubar, par butika, par kafića. I nešto neuređenih poslovnih prostora.

Meni je tamo lijepo. I super mi je da ne može banut na vrata tko i kad hoće. A za pogledati - morate samo doći u njihov ured u toj velikoj zgradi na katu, pa vas neka zgodna mlada teta alo prošeta i pokaže vam što vas interesira.

Mislim da se mnogima nebi svidjelo ovako živjeti, ali mnogima opet i bi.
I jedni i drugi su u pravu.