Pozdrav iz Dugava-republike. Gdje čak i za pse ima dovoljno mjesta da kakaju po travi, pa su pločnici čisti. A na njima dovoljno mjesta za pješake, joggere, bicikliste i sve koji se tu zateknu.
Svaki put mi je stres kad se s nekog brda (recimo Rebra) moram kroz elitni kvart s vilama koje vise s brega i čekaju da se aktivira klizište spustiti do tramvaja - auti lijevo, auti desno a ako ideš svojim možeš ga parkirati... na jablan valjda. Sve te urbane vile koje se grade u nekadašnjim kvartovima s obiteljskim kućama su totalni promašaj, prekapacitiranje (Trešnjevka je dobar primjer, kao i Dubrava, Trnje, stari dio Jaruna...) su koma - onda mi se ipak ova Hoto koncepcija čini bolja, ali... dobra ideja a loša realizacija - ne ulazim u kvalitetu, ali vrtića koliko znam još uvijek nema, od dućana uglavnom samo ekskluziva, ali zato možeš jesti u restoranu, a okolica ... živi užas, kao da je netko cijelo naselje spustio iz svemira. A isto kao i "elitni" zg kvartovi po brdima - jadna djeca kad počnu sami (a ne u roditeljskom autu) ići u školu, na sportove, izlaske... izolacija i opasnosti na cesti. No u Hotu će bar imati gdje voziti bicikl.