-
ma ne, bez uvrede molim...svatko ima pravo na svoje mišljenje...Ali se zaista nadam da si bila tamo..ili možda živiš i shvačaš kako je ideja o urbanom naselju i melrose place načinu života jedno, a nekvaliteta izvedenih radova, kao i materijala čisto nekaj drugo... Mislim da se ljudima zato ne sviđa... i meni je u početku bila ok ideja da mi se svaka šuša nemre stvorit pred vratima, ali kad sam doznala da bih primjerice na porti morala najavit mamu da mi dolazi u posjetu, a pardon... To je već zadiranje u moju intimu...ne treba meni netko da bilježi tko mi je doma bio, koliko puta, s kojim autom, koje registracije i u koliko sati... Mislim stvarno, kaj mi još treba u životu da razmišljam jesam li spustila rolete da ne kakam susjedu pred nosom dok on u svom dnevnom boravku jede ručak...
-
-
ovo mi je uljepšalo dan
Jedan od drastičnijih primjera kod naših susjeda: Njima za URBANU VILU ne treba niti lokacija; dovoljan je ravni krov osmerokatnice! (Stil gradnje je moravsko-vardarski rokoko s primjesama šumadijskog sloga
-
da se i ja javim ovdije.
Znam pet obitelji koje žive u Hotu.
Od toga dvije su nam super frendovi.
I prezadovoljni su! Bila sam im u posjetama i moram reć, sviđa mi se kako žive. Još i poslom gravitiraju zapadno od Zg-a tako da ne gube vrijeme u gužvama.
Što se tiće loše izvedenih radova, nisam ništa primjetila, a nisu mi se niti žalili.
Meni se posebno sviđa kako je propisano sve, npr nemreš svakak stavit klimu, nego na za to predviđeno mjesto, niti gradit nekakva čuda u vrtu (sjenice, vodoskoke, kamine). T pišem zato kaj sam prošli vikend bila kod poznatih u Zaprešiću (Mandić montažne kanadske kuće) i tamo su si ljudi čuda sagradili, i moram priznati to u najmanju ruku izgleda neuredno, da ne velim grdo.
A kaj se tiće porte, uopće te ne trebaju posebno najavljivati već je samo potrebno reći ime osobe kojoj dolaziš u posjet.
Mi smo razmišljali o Hotu kada je on bio tek ideja (naravno da je kao ideja bio bolje zamišljen) no uletilo nam je nekaj bolje (to ja mislim) na obroncima, a svatko ide gdje ga vuče srce ( ja sam tu odrasla), no mm bi se sutra odselio u Hoto, ma bilo gdje da nije u Zg-u. :/
-
Mara, sad si spomenula Nove dvore kod Zaprešića, ja sam svojedobno obilazila i Hoto i Zaprešić, kad nas je ulovila selidbena groznica.
Meni je Hoto koncept ok i boli me briga za komentare o getoizaciji, sve se svodi da si život urediš onako kako ti odgovara.
Stanovi su mi krasni, kada sam išla na razgovor, postojala je mogućnost da si urediš po volji i pregradiš dok su gradili. I tu se dalo napraviti zaista sve po tvojoj želji. Međutim, cijena je bila 2much.
Vrtića još nema i pitanje je hoće li ga uopće biti, cijene su sada dosta pale i m2 se kreće oko 1400 eura.
Što se tiče blizine zgrada, malo jest blizu, al živim u Novom Zagrebu i uredno mogu vidjeti što je u susjedovoj šalici i što gledaju na TV-u. Kažem, mogu vidjeti, ali ne gledam
.
Nove Dvore je puno ljudi uzelo na zub zbog gradnje koju smatraju nekvalitetnom za HR pojmove. Navikli smo, kao na ciglu. Neću to komentirati, prvih 14 godina sam provela u novozagrebačkoj limenci i dijelom zidova od iverice.
Kod Novih Dvora su kupci dobili value for money i dvoje frendova s djecom je tamo odselilo. Zadovoljni su.
-
eto dvije su nam godine prošle od ove zabavne i nadasve poučne rasprave...
jesmo li doznali išta nova? je li se netko možda hottoizirao pa dam iz prve ruke šapne pokoju...
-
-
imali smo priliku cijelo ovo ljeto živjeti u hoto vilama, u prizemnom stanu s terasom, tako da imam info iz prve ruke, vrlo zahtjevne ruke doduše, ali i one koja svašta vidi i osjeća. mi smo tamo bili privremeno, srećom. prvi dojam je da to naselje gotovo uopće ne živi, tamo se samo spava. uf, meni je tamo sve loše. stanovi nisu prodani, mnogi koji su prodani su prazni, ljudi ih tek imaju ili ih kane kasnije prodati, tko zna. naselje izolirano, u očajnom industrija kvartu, nemaš se kud maknut pa se žene rolaju ukrug po jednoj ulici. vrtić nije zaživio u potpunosti ni nakon tri godine, iako je u naselju puno djece, pa su se ljetos stanari dogovarali da si u nekom stanu naprave svoj vrtić, odnosno unajme neku tetu. škola u svetoj nedelji, busom. u naselju jedan dječji park s toboganom, tri ljuljačke, dva tri konjića na federe, pješčanikom doduše zgodnim, jednom fontanom koja je također fora. i to je to što se tiče sadžaja za djecu, osim trave. osim beba, djeca se tamo uglavnom dosađuju jer su im vrlo ograničeni i sadržaji i prostor, a dečki nemaju gdje ni igrati nogomet jer nema ravne trave, sve je ko u teletubbisima, zgodno ali neupotrebljivo za igre loptom. u tzv hoto centru dućan, par solidnih restorana, nekoliko outleta, ali sve onako, više žalosno nego živo, i meni je to najviše nedostajalo dok smo bili tamo. moje iskustvo je da djeci treba zabave i sadržaja, a toga tamo nema jer naselje ne živi. budući da su lokali bili skupi a najmodavatelj vrlo izbirljiv u odabiru, ostali su prazni i sad to zjapi i odzvanja. naselje se redovito čisti i održava, to je istina, ali čovjek ima osjećaj da se po nasljeu šeću samo ovi u kutama, koji održavaju bilje itd. stanovi, čini mi se da su vrlo raznoliki od zgrade do zgrade. moja ocjena, nategnuta dvojka, sve se čini nedovršeno, parketi nisu lakirani, rub terase nedovršen je, voda curi u stan kad jako pada kiša, vlaga je nepodnošljivo visoka, čitavo ljeto bila nam je oko 90 posto, i u danima kad je pičilo sunce. kvaliteta izgradnje dobro se vidi po raspadnutim dijelovima fasade, posebno na sjevernom dijelu naselja gdje su pročelja u dijelu s poštanskim sandučićima očajna i bojim se kako će izgledati za pet godina. nama su u podrumu stajale stvari koje su nakon tri mjeseca popljesnivile. naselje je zbilja izolitrano od svijeta, takav osjećaj imaš čak i kad putuješ autom, a onaj tko ovisi o javnom prijevozu teško će do grada - samo samoborček, svake prestupne. ja ne vozim i brojala sam dane do povratka u zg jer sam tamo bila kao u zatvoru, svaki izlazak iz naselja bez auta (čitaj, solo, bez moje male familije) bio je pothvat koji se planira danima. i da, nema gostiju bez najave. nekako, ja tamo ne bi imala dojam da je moj stan, osjećala bi se kao podstanar. uf, nadam se da nisam nikog uvrijedila ili ubila u pojam, to su samo moji dojmovi (mm potpisuje)
-
ma morska, ja koja nisam tamo živjela isto imam taj dojam...bila sam 2x.
jednom razgledavat...najluđi posjet ikad
i drugi puta ,također privremeno nastanjenoj, prijateljici u posjeti...
Ona mi je tada rekla da nemre van naselja u šetnju s bebačem jer nema nogostupa i da se, bez obzira na kao taj "zatvorski krug", puno krade...ono bicikli i slično...
-
nadali smo se nekako da ćemo se s vremenom naviknuti, ali nema šanse, ja sam zbilja brojala minute do povratka. čast onima kojima je tamo lijepo, i nek uživaju, pogotovao obzirom na to da su kupili stan. i da, mislim da je "hotovil" jaaako daleko od pravog koncepta zatvorenog naselja, i još dalje od nekog luksuznog stanovanja namijenjenog osviještenim ljudima, ako baš hoćete. u narodu to kažu stisnut i p....ono, luksuzna socijala. mislim, u cijelom naselju nema ni jedan kontejner za odvajanje smeća, a kad hoćeš baciti smeće trebaju ti dvije ruke da odbarikadiraš sve i dođeš do kante. a iz zajedničkog kontejnera iza hoto centra ljetni smrad smeća koji dopire duboko u naselje!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma