Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Molim pomoć-želi dojiti samo u snu ili polusnu

bonasweet

Početno Molim pomoć-želi dojiti samo u snu ili polusnu

pliz help,na rubu sam snaga....
    moja curka ima 4.mj.,iskljucivo je dojena,ne koristi dudu i bocicu.Hranim je na zahtjev,u prosjeku svaka 2 sata po danu, po noci nesto rjeđe.
    Prva dva i pol mjeseca nije bilo nikakvih problema,ali u posljednjih mjesec i nešto ne mogu je nahraniti ako je budna!Ili vristi cim dodirne ciku,ili prvo zuji okolo i ako je slucajno pokusam privoliti da prihvati ciku pocne strasno plakati....Stvarno su rijetki dani kada uspije dojiti u budnom stanju.
    Na kraju je moram uspavati i nahraniti ili je prvo pustim da odspava malo pa je zgrabim cim otvori oci i tek se tada dobro najede. Prvih dva i po mjeseca cika joj je bila najveca ljubav ( za mazenje,igranje,papanje..) a sad se odjednom iz sisoljubca pretvorila u sisomrzca Mislila sam da je strajk,ali ovo stvarno trajee.Mlijeka imam,mirise nisam mjenjala,uho je ne boli,soor nema...sto je?Pedijatar kaze da nema medicinskog razloga i nek je pustim da jede onda kada ona hoce?! A kada to, kad ona nece?! A znam da je gladna,jer kad pocne jesti jede ko da nije 2 dana jela...
    Rodjena je sa 3600,1.mj je dobila 1200g,2.i 3.mj. po 550 g.,a sada oko 300g u četvrtom.
    Svaka joj je pelena popiskana( a osobito stol za prematanje ),kaka u prosjeku 3 puta dnevno(ponekad češće).Kad mi je stvarno bila kriza( jer nije lako nju uspavati) pokusala sam joj dati malo izdojenog na bocicu,ali nema sanse da ona ista ikada popije iz bocice. Stvarno vise nemam snage,i inace je zahtjevna beba tako da dane provodimo u nosanju,ali nosila sam je 9 mjeseci,nositi cu je jos 9, bez problema, samo da pocne opet normalno jesti...

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nmam niš pametno za reći. Samo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok. Javit će ti se savjetnice brzo.

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kao da citam svoj post prije nekoliko mjeseci...
    Imam ti za reci samo: drzi se! Ja sam svoju isto prvo morala uspavati pa onda hraniti. I ta faza je trajala duuugoooo...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

znam kako ti je... vidi što sam pisala...
    to me izluđivalo...
    jedan period sam ga morala uspavljivati dudom i kad bi pao u polusan uvaliti cicu... i tako n-puta na dan...
    najgore mi je bilo kad bi krenuo let down, pa bi se F probudio... i onda sve iz početka...
    ovo ljeto (17mj) je konačno otkrio cicu kao izvor sveg veselja i uživa cicati... čak i traži, svjesno, budan...

znam da je teško, ali izdrži...
    velika maleckoj i neka se oduševi cicom prije nego moj F

bonasweet

Početno

sad mi je nekako lakse...izgleda da je to samo faza, pa valjda bude proslo :/
    iako ne znam zasto je toliko zamrzila ciku?! to odbijanje je pocelo negdje taman kada su popustili strasni grcevi (znala se nagutati zraka, pa je plakala za vrijeme papanja dok je ne bi podrignula, ali i neko vrijeme poslije obroka) pa si mislim: sto ako je povezala dojenje sa tom boli pa sada kada je vise ne boli ne zeli jesti da se ne bi ponovilo?!

ma ne znam, mozda fantaziram,ali stvarno sam vec jako jadna...

kad je navrsila 3 mj.tako sam se veselila razvojnom skoku,kao: sad ce visiti na ciki dan i noc i tako cemo se malo maziti, a ono-nistaa,nece uopce papati...ah

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Dokle god ona napreduje, sve je OK. Ocito za puno krace vrijeme ili u tom vremenu kad je polubudna posise dovoljno za napredovanje.

Obicno je bebe bas u dobi oko 3 mjeseca tesko zadrzati na sisi, jer imaju previse toga za vidjeti okolo, zanima ih sve. Zato se u toj dobi savjetuje dojenje u tihoj zamracenoj prostoriji, kao kad se ide spavati - sto si ti i sama skuzila, bravo!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ajoj i nama je tako bilo, kad se samo sjetim, a eto nas obožava cicu još i sad. To mi je bo najgori period, a mogu se pohvaliti da je borba trajala od trećeg pa do cca 8-9 mjeseca starosti i nimalo nam nije bilo lako. Koliko se ona borila protiv, toliko sam se ja borila na sve moguće i nemoguće načine za cicu i uspjela sam. Da je bilo neizdrživo, bilo je, ali nije mi žao, naprotiv strašno sam ponosna na nas dvije. Zato vam šaljem puuno ~~~~~~~~~~~ za snagu i volju i da izbacite to povremeno adaptirano.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I moja L je s 4 mjeseca radila isto. Pa bi ju pustila da pocne cuclati prstic, polako ju okrenula prema sebi, izvukla prstic i ubacila siku. To isto sam znala raditi i s dudom koju inace skoro uopce ne koristimo. Dam ju nekad L da se poigra s njom i zvace ju, da odvratim paznju od prstica.
    Grozno je bilo bas to sto nije htjela sisati, a kad bi ju ovako na prijevaru prebacila na siku vidjelo se da je jako gladna.
    Nama je to vrijeme ipak proslo brzo, za manje od tjedan dana. Zna se jos tu i tamo zalomiti takav dan, ali sad smo uglavnom ok.
    Primijetila sam da ja mozda i precesto nudim, a ona je sad veca i ne zeli vise jesti tako cesto, pa ju zivciram. Onda ja malo ohladim i pustim nju da trazi sama.
    Ma drzite se, proci ce to. Samo ti nju u polusnu nahrani, a kad je budna neka istrazuje svijet.

bonasweet

Početno

Citiraj oka prvotno napisa
    Ajoj i nama je tako bilo, kad se samo sjetim, a eto nas obožava cicu još i sad. To mi je bo najgori period, a mogu se pohvaliti da je borba trajala od trećeg pa do cca 8-9 mjeseca starosti i nimalo nam nije bilo lako. Koliko se ona borila protiv, toliko sam se ja borila na sve moguće i nemoguće načine za cicu i uspjela sam. Da je bilo neizdrživo, bilo je, ali nije mi žao, naprotiv strašno sam ponosna na nas dvije. Zato vam šaljem puuno ~~~~~~~~~~~ za snagu i volju i da izbacite to povremeno adaptirano.
    srećom pa moja ljube ne zeli ni vidjeti adaptirano :D ,nije htjela ni kada su je u rodilistu pokusali "dohranjivati jer mami nije doslo mlijeko" ...
    svaka cast da si ti izdrzala i bila ustrajna,nadam se da cemo i mi opet uspjeti zavoliti ciku i hraniti se potpuno budne i vesele!

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Vidim da si najvjerojatnije pročitala tekst o štrajku s portala.

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=237

Bit će da su zubići. Desni natiču, toplina smeta. Imaj strpljenja.

Je li beba možda počela pojačano sliniti?

Nama su zubići krenuli s 3 mjeseca, a prvi smo dobili sa 7 mjeseci.

Probaj s kontaktom "koža na kožu", kao i s ostalim metodama opisanim u tekstu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •