Ja bih ti samo rekla da ne dodaješ dohranu nego da puštaš bebu da sisa na prazno kad isprazni obe dojke. Tako se šalje signal da treba još mleka i povećaće se proizvodnja za par dana. Kad beba posisa iz obe dojke nemoguće da je toliko gladna da bi plakala zbog toga, možda ima jak nagon za sisanjem pa bi još a nervira se jer je navikla da mleko ide. Ja sam Nađu puštala da sisa u prazno, malo se nervirala, malo vukla i tako skoro 20 dana i sad je navukla toliko mleka da joj je opet dosta jedna dojka po obroku, pre bi obavezno posisala obe.Toga me i frka da mi ne nestane mlijeka. Moja beba voli obje dojke i sisa ih bez problema ali se iz desne ne najede dovoljno pa me je strah da je to simptom postepenog prestanka dojenja?!?
Nekad imam osjecaj da joj nije dovoljno mlijeka, pa tad dodam dohranu (kad obje isprazni). Probala sam povecati proizvodnju izdajalicom ali nista. Da li moze imati veze tekucina voda i sl.? Sad pijem manje nego prije.
Naravno da treba da piješ, ali mislim da to nije presudno, probaj par dana češće da uzimaš vodu pa ćeš videti.
![]()