mc haj i dobrodošla
bar ovdje imam više postova![]()
mc haj i dobrodošla
bar ovdje imam više postova![]()
pa s kakvim vi to muskarcima imate posla?mama courage prvotno napisa
meni je ovo stvarno ruzno citati, i sovinisticki je.
pa evo a zakaj moj je otac bio takav,a vjerujem da ima takvih primjera još
ma i moj je bio...
ali, da je svaki muskarac koji se bavi svakodnevno svojom djecom 8. cudo, nije.
i ne volim takve razgovore, o tipicnim muskarcima i tipicnim zenama. Kao sto ne volim da se ukalupljuje zene, nemojmo ni muskarce ukalupljivati.
a sad ćemo ti i ja dobiti po nosu zbog začatavanja![]()
to nisam ni rekla. a odgovorila sam onako kako je pitanje bilo postavljeno. uz smajlic, koji, nadam se, ima neku svrhu na ovom forumu.a zakaj prvotno napisa
dakle i ja se vracam na temu-dobro dosla
Molim da se drzite teme, a to je pozdrav dobrodoslice Ebi. Generaliziranje o muskima (ili bilo kome drugome) nije dobrodoslo, te molim da se suzdrzite od istog.
lijep pozdrav dragoj prijateljici ebi !
draga, ako nista drugo imat cemo prilike susretati se na ovom forumu, jer nam raspored ne dozvoljava vise od toga.
Dakle, ovdje sam ne samo zato što sam prepoznala ebu, vec i
zbog situacije koja je gotovo identicna, no vremenski sam u prednosti(
mnogo toga je vec iza mene...)
btw. bilo bi lijepo nastaviti ovaj topic u mirnom tonu
Jedan detalj koji je novost u nasem zivotu je da mladja kcer
odbija vidjeti oca.
De facto nema drugog razloga osim da joj se on ne svidja, jer ju ne
zna voljeti!
Da ne zamaram detaljima, rekla je jos mnogo toga, no to je bilo najsnaznije.
Enivej, sada nas cekaju razgovori sa psihologom...
nisam ni samohrana, ni majka, ni lezbijka, pa nemamo puno toga zajedničkog![]()
ali mi je svejedno drago da si ovdje i da si barem tu pronašla mjesto gdje možeš biti to što jesi, nadam se da ćeš dobiti podršku za sve što ti bude trebalo
čestitam na snazi i hrabrosti, sretno ti bilo u tvom roditeljstvu i partnerstvu![]()
može kiflice?babyface prvotno napisa
![]()
zeno, samo se pojavi... :D
oprostite sto iskoristih ovaj post za privat..
ustvari, mozemo se vratiti na temu.
Zanima me vase misljenje o odgoju djece u istospolnoj zajednici...(Kako ga zamisljate i sl. )
Ako ste ikada razmisljali o tome ili ste upravo sada spremni razmisliti ...![]()
babyface prvotno napisa
evo pojavih se drugarice babyface...jesi me provalila,ha?
![]()
uf..uf..babyface prvotno napisa
ali nije to najstrasnije, draga..i mi smo imali slicnu situaciju na pocetku....
on je taj koji se treba prilagodjavati njoj i njenim potrebama...reci mu sto je rekla, pa neka si malo porazmisli o tome..mozda ga to navede da malo porazmisli o svom odnosu s njom/njima...
ovo me podsjeca na vjecnu i kontraverznu temu dozvoliti homoseksualnim parovima usvajanje djece (u ovom slucaju pravo osobe da usvoji djecu svog partnera). ne bih sad ulazila u polemiku, ovoliko samo mogu za sebe reci: seksualnost jedne osobe smatram samo jednim segmentom njenog bica, jednim cak intimnim segmentom, stoga ne sudim o ljudima na osnovu njihovog seksualnog opredjeljenja (niti krvnih zrnaca) i ne vidim u konkretnom slucaju nikakav uticaj toga na odgoj djeteta. hocu reci zamisljam ga kao i u heteroseksualnoj obitelji - puno ljubavi, razumjevanja i postivanja. a to je ono sto je najbitnije za dobrobit djeteta.Zanima me vase misljenje o odgoju djece u istospolnoj zajednici...(Kako ga zamisljate i sl. )
slazem se sa a zakaja zakaj prvotno napisa
generaliziranje muskaraca je kao i generaliziranje zena - nije dobro![]()
Ja ti želim dobrodošlicu ida se ovdje ugodno osjećaš![]()
Evo jos jedne mamle lezbijke. :D
Moja prica je nesto drugacija od prica mojih prethodnica. Tata i ja smo se razisli jos u trudnoci , prije nego smo se stigli ispovredjivati i zamrziti i meni se cini da je to bila sretna okolnost zahvaljujuci kojoj smo izbjegli da nase frustre utjecu, kako na odgoj tako i na nas pojedinacni odnos prema djetetu.
Buduci da moja seksualnost nije bila motiv prekida, nju nikada nisamo ni spominjali a vremenom smo uspjeli uspostaviti dobar prijateljski odnos i odgajati dijete duhu postivanja i ljubavi prema drugom roditelju.
Ona je sada vec djevojka koja tocno zna sto hoce, svjesna svih mana ali i vrlina svojih roditelja, a trenutak kada samo joj priznala svoju seksualnost je dozivjela kao cin posebne iskrenosti koji nas je jos cvrsce povezao (imala je 15 godina).
I da, lijepo je procitati ovu temu. Iz nje se, zahvaljujuci vecini diskutanata, odista vidi da je seksualnost samo jedan dio osobnosti. I da su mame - mame, bez obzira bile heteroseksualne, bi ili lezbijke.
Jer mame ne odredjuje njihova seksualnost vec njihova ljubav prema djetetu.
(Naravno isto vrijedi i za tate kojih takodjer ima medju gay osobama).
DobrodoslaKada ste u stvari shvatile da su vam zene draze od muskaraca? Ajme koje pitanje, ali bas me zanima, kako se to desi
![]()
Ja sam znala oduvijek da sam biseksualna, i nisam imala problem sa prihvacanjem sebe. Bilo mi je bad jer sam to morala skrivati, a onda sam tijekom godina saznala da to bas i nije toliko rijetka pojava.Slavica prvotno napisa
Inace moje iskustvo je skolski primjer Kinseyeve skale. U mladosti su me privlacila oba spola sa blagim naglaskom na zene. Sto znaci da sam u vezi sa zenom osjecala jace emocije nego u vezi sa muskarcem. Ali i u tim vezama emocije su bile prisutne.
Kasnije, s godinama to se mjenjalo.
[quote=
Zanima me vase misljenje o odgoju djece u istospolnoj zajednici...(Kako ga zamisljate i sl. )
Ako ste ikada razmisljali o tome ili ste upravo sada spremni razmisliti ...[/quote]
kod nas (nl) je to normalno, nema necija sexualna orjentacija veze za roditeljstvom jedino sto je u rvackoj opako ruganje na koje mogu djeca ni kriva ni duzna naletiti od ogranicenih ljudi i njihove djecice (iz hetero zajednica btw)
kod mene u zgradi zivi muski par, jedan od njih ima djecu od prije i klinci cesto dolaze, cesto vidim da partner skuplja i pazi na klince ako je bioloski otac necim zauzet i svi mi se cine veseli
gledala sam svojevremeno na tv prilog o muskom paru koji imaju cetvero usvojene djece, klinci su ih zvali papa x i papa y i niko sa tim nije imao problema
najsmjesniji mi je argument protiv istospolnih zajednica da djeca nece imati uzor za recimo oca a sto onda sa samohranim roditeljima? uostalom vecina homoseksualaca dolazi iz hetero obitelji pa tu ta teorija pada u vodu
kad bi se dopustilo usvajanje istospolnim zajednicama mislim da bi se hrpu djece spasilo od zivota po domovima
slazem se sa stray. mislim da je nedozvoljavanje usvajanja istospolnim parovima, da prostite, notorna glupost. isto kao i izdvajanje istih iz okvira "normalnog". meni se cini da su gay parovi nekada "normalniji" od "normalnih" parova. koristim navodnike jer je normalnost diskutabilan pojam koji mnogi vole iskoristavati u ne-fer svrhe. al sam se zafilozofirala![]()
u svakom slucaju pozdravljam sve gay roditelje i zelim im dobrodoslicu. drago mi je da mogu citati o roditeljstvu iz njihovog kuta.
Pozdrav i dobrodošlica ebi i svim novim mamama na forumu! :D
Sad sam tek naišla na ovu temu i baš mi je drago čitati ovako pozitivne stavove na forumu![]()
pozdrav ebi i ostalim novim clanicama foruma. pozdravljam vasu iskrenost i podrzavam svaku vrstu seksualne orijentacije u sklopu svacijeg prava na licni izbor.
dobrodosle i dugo se druzile!![]()
Stvarno je uzitak citati ovo sto ste napisale.
Ocito je nase drustvo daleko tolerantnije nego sto smo to svi spremni priznati.
Ok, ne zelim da ispadne kako idealiziram, ali moram pohvaliti ekipu koja vodi ovaj forum jer sste uspjele/li izgraditi stvarno tolerantnu sredinu koja ima visoku razinu tolerantne komunikacije.
Znam da to u najvecoj mjeri ovisi o adminima i moderatorima jer imam iskustava po forumima (i sama sam admin na nekoliko), i znam neke forume na kojima je razina dijaloga manja nego u prvobitnoj zajednici.
Sorry sto sam offtopic, ali morala sam ovo napisati bas ovdje, jer je meni lezbijki i aktivistici doista uzitak citati ovu temu...![]()