Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 78

Tema: vas dorucak iz proslosti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno vas dorucak iz proslosti

ne znam jel za ovu rubriku ili pod "kud s ovim" al da vas pitam:
    kakvi su bili vasi dorucci i sta ste obicno jeli kad ste bili mali?
    evo gledajte sta sam ja jela :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: i nemojte s eonda cudit ako me ponekad malo zvizne zvizdan u glavu :wink: :D :
    -udrobljen kruv u mliko + 2,3 zlice secera
    -udrobljeni cajni kolutici + 2 zlice secera ( cajni kolutici su se kupovali svaki drugi dan u veeeeeelikoj kesi jer je za troje dice )
    - keksi pettite + mliko + secer
    - kruh ili keksi +zgrijani jogurt ( jer ne valja za angine ladno iz frizidera :shock: ) + secera ali kako kad
    -2,3 fite kruva +maslaca + marmelade ili meda
    -kruv + pasteta + mliko sa cokoladom ( jel ono se zvalo kras ekspres u smedoj kao plasticnoj kutiji )
    -kruv+ maslac+malo secera
    -kruv + salama + caj ( sa puno secera) ili + bjela kava (jel tribam rec da je bila sa puno secera :shock: )
    -pura sa mlikom (..........a mislile ste da je to bilo bez secera jel?? malo morgen :D . sa secerom,naravno)
    -cokolino ( kog bi maznila od najmladjeg brata)

i onda se cudim zasto cili zivot imam problema sa crivima, probavom i slicno a kad pogledam..... pa ja sam od malih nogu zahvaljujuci krivoj prehrani ovisnik o seceru :shock:
    ja mislim da bas zbog ove blesave prehrane ( ovo je samo primjer dorucka) sam i imala jake bolne menstruacije koje bi bile malo manje bolnije naklon pojedene cokolade ili cokoladne krafne ( iz bobisa )
    bas zato jako pazimo da adrianu sve sta dajemo nema secer.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dakle ovo je genijalno!! Pa čemu tolike količine šećera. Ne sjećam se da su mene toliko trpali šećerom?! Je to bio neki trend tada?
    Što se tiče samog doručka mislim da je bio vrlo sličan tvome: maslac, marmelada, jogurt, krafnica, salama i sir, ponekad jaje, pašteta naravno, ponekad se jeo i onaj mesni narezak -fuj,fuj. Ma mislim da je to bilo nešto standardno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja koliko znam sve moje prijateljice iz ulice su isto jele sve sa secerom tj isto kao i ja.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja se točno sjećam svojega doručka: kifla i sir "Buco"! (Na putu do vrtića).
    Ma nema toga koji me mogao od doga odvući!
    Fortuna, nije ta tvoja ovisnost o šećeru zbog toga - u našoj kući se slatko jelo samo kad se ode u grad, pa se ode u slastičarnicu, a ja... Ne prođe dan bez 300g čokolade, barem 500ml sladoleda, a keksića... nek` se nađe!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sad se mogu sjetiti jedino pastete (one nancaraste od Gavrilovica) i Eurocrema.
    Sjecate se Eurocrema :D?
    Pastetu vise ne jedem uopce, mislim da sam do 12., 13. godine pojela dovoljno pastete za cijeli zivot .
    Jedno ljeto kad sam imala 14 jela sam iskljucivo margarin i marmeladu od sljiva. Moja mama to dan-danas prepricava kao primjer stravicne prehrane.... Ne znam, tako mi je doslo... valjda od puberteta...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje!

Sjećam se meko kuhanog jajeta s pecivom koje je malo prepečeno u tosteru. Nakon toga kakao s pecivom (isto malo prepečenim) i putar i pekmez od ribizla ili dunja (bakin, domaći).

To bi bio uglavnom nedjeljni doručak, a radnim danom čaj i kruh (obično od jučer) s putrom i pekmezom. Uglavnom, ja sam samo jela putar i pekmez.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eeeee bas sam se i ja sitila da sam zaboravila napisat:
    -kruh + eurokrem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... sjećam se da nisam baš bila neka izjelica i moji doručci su trajali i trajali, a na sve mi se dizo želudac...
    ...a ono što mi je ostalo u sjećanju su jaja na oko ili jogurt i kifla...valjda zato što sam to voljela :D

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kruh udrobljen u bilu kavu (pola tecice, one bijele s crvenim srcima) + jos vruceg kruha (1/4 - 1, ovisno koliko sam bila gladna).

A glede secera, moja mama i dan danas misli da je secer djeci dobar za KOSTI i ne mogu je razuvjeriti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

opet sam se sitila da je znalo za dorucak biti i
    -vruce krafne ( sa marmeladom ili cokoladom)

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fortuna, slicno kao kod tebe, ali, na srecu, bez dodavanja secera.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: vas dorucak iz proslosti

Citiraj Fortuna prvotno napisa
    -kruv + pasteta + mliko sa cokoladom ( jel ono se zvalo kras ekspres u smedoj kao plasticnoj kutiji )
    Potpisujem ono sto sam i ja doruckovala, ali ova zadnja varijata, koja se kod nas zvala "Kruha-putra-secera" :D mi je bila najdraza :D :D Jos kad je kruh topal, pa na njega stavis onaj mali putric koji se odmah upije, pa to sve zamirisi... Nostaaalgiiiijaaaaaaaaaaa :D
    Moram napomenuti da su kolicine kruha i secera kod mene bile manje nego kod tebe, i uvijek se kupovao crni ili integralni kruh.

Medjutim, vrlo cesto sam znala jesti i kajganu u razlicitim oblicima (s malo vrhnja, po ljeti uz krastavce), panin sa budjolom i onaj sok od narance na pingvina (skolski dorucak), itd.
    Moj ocuh i njegova najmladja kcerka su godinama doruckovali bijelu kavu i Petit Beurre kekse (kupovane u onoj velikoj vreci)...

Apricot, moja mama se i dan-danas raznjezi kad vidi sir Buco (navodno ga ima za kupiti u Konzumu), kaze da ga je ona svakodnevno doruckovala...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Citiraj Elly prvotno napisa
    Apricot, moja mama se i dan-danas raznjezi kad vidi sir Buco (navodno ga ima za kupiti u Konzumu), kaze da ga je ona svakodnevno doruckovala...
    Pa nije, valjda, da smo tvoja mama i ja generacija :shock:
    O, što ja ovdje radim :shock:

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja se svog dorucka prije negdje 3. razreda osnovne skole ni ne sjecam - vjerojatno zato sto nisam nista htjela jesti, pa se sjecam samo tjeranja na hranu Bila sam dosta problematicno dijete sto se hrane tice.
    U osnovnoj sam pocela jest - u prijepodnevnoj smjeni - sendvic za vrijeme velikog odmora, a u poslijepodnevnoj brzi rucak prije skole.
    Sad kad sam veci gurman od toga razdoblja ne mogu vejrovat da sam izdrzavala bez dorucka toliko dugo, posebice zato sto sada pojedem podosta ujutro i to mi je najvazniji obrok u danu (pored rucka i vecere )

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj apricot prvotno napisa
    Pa nije, valjda, da smo tvoja mama i ja generacija :shock:
    Ma valjda ipak niste... :D

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Fortuna prvotno napisa
    -udrobljeni cajni kolutici + 2 zlice secera ( cajni kolutici su se kupovali svaki drugi dan u veeeeeelikoj kesi jer je za troje dice )
    - kruh ili keksi +zgrijani jogurt ( jer ne valja za angine ladno iz frizidera :shock: ) + secera ali kako kad
    -2,3 fite kruva +maslaca + marmelade ili meda
    -kruv + salama + caj ( sa puno secera) ili + bjela kava (jel tribam rec da je bila sa puno secera :shock: )
    -pura sa mlikom (..........a mislile ste da je to bilo bez secera jel?? malo morgen :D . sa secerom,naravno)
    -cokolino ( kog bi maznila od najmladjeg brata)
    Sve ovo, ali definitivno bez šećera
    + Eurocrem ili Kinder lada

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni meni taj fenomen šećera nije jasan, to su valjda traume iza drugog svjetskog kad ga nije bilo, pa sad nek djeca uživaju :shock:
    ja ispizdim kad baka daje klincima tijesto sa šećerom :shock: pa daj im onda i malo oraha :D ma šalim se, kombinacija za ubit se :shock:
    a jagode ni slučajno bez šećera, uzalud ja tupim da dopuste klincima da upoznaju okus jagode, nek ih jedu cijele, čemu rezanje i posipavanje :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama mama nije dopuštala puno šećera ni u čemu da ne pokvarimo zube
    doručak - jaja na sve načine
    - kruh i margarin s malo džema
    - tu i tamo pašteta i salama ali ne često
    - palačinke dok mama nije počela raditi

kad je mama počela raditi sestra i ja smo preskakale doručak i takva navika mi je ostala do trudnoće s Lukom

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

- kruh sa pastetom i caj od kamilice sa limunom i secerom ( to mi je jos uvijek najdrazi dorucak, a caj jedno od rijetkih mjesta di stavljam secer)
    - kruh udrobljen u mlijeko i poseceren
    - zganci s mlijekom posecereni
    - buco sir i kruh, naravno ( btw- buco sira ima kupit u skoro svakom ducanu)

kao sto se vidi- i ja sam jela dosta secera, a nisam bas ovisna o slatkom.
    i rodjena sam dugo iza rata. :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Doma smo jeli zdravo (bolje nego što ja sad jedem), bez eurokrema. salama i sl.
    Ali mi je zato u vrtiću najdraža užina bila kruh+margarin+šećer, a za ručak tijesto s makom i šećerom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja sam Buco generacija Na početku trudnoće mi je Buco bio glavni hit - valjda sam imala želju za okusima iz djetinjstva. To sam uvijek jela kod dede i bake, i to namazano u kifli.

A doma smo jeli sir i vrhnje, pečena jaja, paštetu onu u crijevu koja se kupovala na deke, one smotane filete sa kaparama u sredini, budžolu, čajnu, gavrilovićku, ABC sir - sve zdravije od zdravijeg Rekla mi je mama da smo se, kad smo se preselili u svoj stan od dede i bake, svi zdebljali kao pajceki. :D

Nadam se da ću ja svom djetetu za doručak kuhati palentu i zobenu kašu :wink:

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sve vas potpisujem...zbog sve te nezdrave hrane u djetinjstvu i dan danas nikako nemogu potpuno prihvatit zdravu prehranu (koju forsiram zbog djece alergičara)...kupim si kekse ili čokoladu pa to lijepo sakrijem (da klinci ne vide) i onda jedem kad spavaju ...u količinama koje spominje Apricot .

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    paštetu onu u crijevu koja se kupovala na deke
    Moja mama se na tu pastetu navukla na studiju, i kad se preselila na more, moja teta, koja je onda pocela studirati u Zg, je morala svaki drugi vikend kupovati tu pastetu i nositi ju nama. Duboko obozavanje prema toj pasteti su prenijele i na mene :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo subotom obavezno jeli sir i vrhnje, sa puuuuuuno soli, da ne bude bezukusno

a specijalitet iz beba dana je bio (od 6 mjeseci) mljeku sa medom

inace je mama pojacavala mljeko secerom, pa sam ja jos godinama poslje trpala secer u mljeko

od delicija bih jos izdvojila przenice, onak dobro se upiju ulja, pa jos uz to vrhnje. i przene lepinje, ono kad se tjesto za kruh przi u dubokoj masnoci

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam nikada voljela doručkovati, ali se sjećam doručaka vikendom, koji su najčešće bili:
    -pecivo s paštetom, ili Buco sirom, prešana šunka i malo sira, jogurt
    -palenta s jogurtom
    -kruh, pekmez i jogurt (meni je to pasalo, moji ukućani su se čudili i dan danas im nije jasno kak sam to mogla jesti :wink: )
    -krafna, ponekad ali rijetko
    -burek sa šećerom (kada mama donese s placa :D )
    Sir Buco ima za kupiti u Konzumu ali nekako mi je drugačiji okus nego u djetinjstvu, kao i Zdenka sir :wink:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Buco je meni i danas super za umake , al se obuzdavam i rijetko to radim.
    U školi smo često jeli šnitu kruha, gore kajgana i sve posuto šećerom :shock: . Bljak!
    Doručak mi je skoro uvijek bio kruh u mlijeku, naravno uz kraš express. Prva 4 mjeseca trudnoće sam samo to htjela jesti :? i to čim bi se probudila šalica od pol litre.
    A ljeti nam je baka svaki dan davala jaje umućeno sa 6-7 žličica šećera. Nije ni čudo što su mi isčupali žuč.
    Keksi i mlijeko ili kruh i eurocrem (ili sl.) su Maji najčešći doručak kad je kod mojih i nemoš dokazati mojoj mami da je to užas, kao ni da je Maja sa 18-19 kila normalno, a ne pothranjeno dijete.

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Smokice, sjetila si me da je i meni baka davala dok sam bila mala to umućeno jaje sa šećerom, nisam ga nikada voljela, a dan danas imam averziju na takvo jaje sa šećerom

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj nana prvotno napisa
    Smokice, sjetila si me da je i meni baka davala dok sam bila mala to umućeno jaje sa šećerom
    zove se... šato, mi ga zovemo žavajon :wink:

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja baka je radila nekaj slično šatou :D ali sjećam se da mi je ostao okus skroz meko kuhanog jajeta, bljak.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

skoro sam zaboravila kruh i mast, zasoljeno beskrajno

susjedin tata je klopao kruh i mast sa secerom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U trenucima nestašice (kod rodbine na selu), domaći kruh, a preko obično ulje. Možda vam se to čini "bljak", ali meni je bilo mljac. I još u ruku jednu papriku... ili paradajz....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ufff da kruh i mast. Bljak!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Smokica prvotno napisa
    A ljeti nam je baka svaki dan davala jaje umućeno sa 6-7 žličica šećera.
    I ja sam jela zumanjak sa secerom (ne toliko secera :shock: , samo 1. zlicicom). Ponekad bih si od bjelanjaca napravila mikserom "snijeg" (bjelanjak + secer).

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je nana pekla uštipke ili lepinje :D :D :D :D :D
    nema bolje
    pa maži sa svim i svačim, pa čajić pa bijela kava (od turske , naravno..)

joj i dan danas sam luda za tim pa terorizoram moje doma :D

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kruh
    na to bi namazali margarin
    na njega marmeladu
    poklopili fetom salame
    umakali sendvič u bijelu kavu i jeli.
    užas živi...

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sjećam se samo bakinih jela...
    Zajutrak, šalica mlijeka( domače od kravica iz susjedstva) ili čaj,kakao , svakom unuku 5 čajnih kolutića i petit keksa ( ponekad i onih sport)
    Za doručak kruh i pašteta,ili margarin i salama ili pekmez
    Ručak -zavisno od dana ali bilo je i dosta variva
    Užina voće,navečer smo znali dobiti svaki od nas( bilo nas je petero sa bakom na čuvanju) 4 kockice čokolade ili napolitanke
    Večera opet kruh i ostali dodaci
    Bilo je kolača,palačinka i sličnih stvari jednom tjedno i nismo jeli puno slatkog ali meni je u sječanju ostalo kako moja mama jede kruh i mast sa šečerom :shock: ,a sestri je davala jogurte sa šečerom jer je tako finije.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Najbolje je bilo za vikend kad bi tata radio dorucak - obavezno kajgana od jaja s puno varijanti: na maslacu, sa spekom, sa svjezim sirom.. On je uvijek radio najbolja - vjerojatno jer nije stedio maslac. Pa onda pohani kruh...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Žbaćeno jaje obavezno! Pa topli kruv i maslo, pa hamburger subotom, mliko i jogurt bez šećera (muka mi je i danas kad vidim kolegice da stavljaju šećer u jogurt), prženi stari kruv u jaju, "sretni doručak", tj. maslo i marmeladu, kruv u mliku, kekse u mliku, puru, krafne, burek i sl.
    ALI...ja to sve jedem i danas!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Smokica prvotno napisa
    Ufff da kruh i mast. Bljak!
    i mi bi na selu kod babe jeli s guštom topli kruv ispod peke, sa masti i šećerom

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Doma jela sve što i vi.
    S tim da imam traume iz vrtića gdje smo skoro svaki dan jeli sardine zgnječene vilicom. Fuuuuuuj.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ja iz vrtića nosim traumu također zbog hranjenja..i danas mi se riga kad se sitim one metalne čaše s drškom i crvene juhe od poma u njoj, bljak

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam uvijek mogla doruckovati ostatke jucerasnjeg rucka.
    Tako ni danas nije rijetkost da ujutro u 7 jedem grah ili tripice. (Molim da sada ne bude navala povracajucih smajlica).

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj m :rig smajli:

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se sjecam vrtickog caja u metalnoj salici, plivale su naftne mrlje po vrhu (a meni te dugine boje bile predivne) a kad bi se prisilila popiti jos pola dana ne bi mogla ubiti okus i miris carlija iz usta (to su valjda stavljali umjesto limuna)

apricot. ti si moje mame kcer. ali skroz jesi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa čarli se i reklamirao kao: Tamo gdje limun zri.... danas pere Čaar-li!

A ja se iz vrtića sjećam žganaca u bijeloj kavi. Kad sam to vidjela, pala sam u nesvijest. Kod nas su žganci bili isključivo slano jelo - mi smo ih jeli s jogurtom ili topljenim vrhnjem i maslacem.

Probajte djeci skuhati rezance u mlijeku (netko ih soli, netko šećeri, ja ne stavljam nikakav začin). Mi smo to jeli u Bosni i stvarno mi je super.

ivka, a ti svoju mamu podnosiš samo na jedan dan!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su žganci (ali ne palenta, nego baš žganci) mrak s bijelom kavom ili kakaom (doduše, nekad su bili, sad ih ugl. ne jedem jer ih ja sama ne kuham, nemam domaćeg brašna, a s kupovnim mi ne valja i ne idem često kod bake koja ih genijalno radi)!!

Inače, niti meni nije mrsko za doručak pojesti ostatke ručka prethodnog dana, pogotovo ak je bio dobar ručak!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Apricot, trci na recepte i napisi onaj za tripice. Ja ih obozavam!

A u djetinjstvu sam doruckovala med i puter.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Zganci su bili odlicni - s mlijekom ili kakaom i malo secera. Mi to sada ponekad napravimo za veceru i moje malo prase gusta u tome...

Gdje je mis ivy? Evo prica se o hrani a nje nema. Nema ni ivancice. :zbunj, zbunj:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

obje se kupaju

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Za doručak sve i svašta , slano s slatkim, jaja na sve moguće načine, bijela kava, mlijeko, žganci s mlijekom ili s slaninom i kiselim vrhnjem, putrom kruha i pekmez (domači bakin od kajsija),
    E sad moram iči nešto utrpati u sebe otvorio mi se apetit..

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •