Kao što se može vidjeti iz naslova, moj je problem što se užasno bojim vrtića, ali iz opravdanog razloga. Imam dvoje djece. Sin ima 2 godine i 7 mjeseci, a kćer godinu manje. U vrtić su krenuli u 1. i 3. mjesecu ove godine. Dobro su ga prihvatili i kada nisu duže odsutni odlaze bez problema. Mući me to što su stalo bolesni (čitaj: stalno na antibiotiku, koji im je već uvelike promijenio krvnu sliku). Znam da su u kolektivu oboljenja česta, ali mislim da je najveći problem u tome što u kolektiv puštaju djecu koja su zarazna, sa gnojnim sekretom iz nosa i koja kašlju, pa na taj način zaraze i svu drugu djecu. Samo je bitno da djete nema temperaturu. Ćak sam čula od jedne mame komentar: ma ja ti njega poslala u vrtić sa malom temperaturom, sigurno će mu sutra biti bolje! :shock: Moja djeca nisu posebno osjetljiva, ali kako su ti virusi već uvelike izmutirali, njihovi su simptomi grozni. Sin mi toliko kašlje da se guši, a kćer mi je već dva puta u 6. mjeseci imala početnu upalu pluča, od čega je jednom bila i u bolnici. Hranimo se stvarno pametno, puno voća, povrća, stvarno raznovrsno, tako da sumnjam da je u tome problem. Svaki puta kada dođem po njih u vrtić bojim se da ću vidjeti visuljak ispod nosa. Roditelji sa istim problemima javite se, utješite me ili šta god, ali ja ovo moram sa nekim podjeliti.