Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Za trudnice na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Za trudnice na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći

prenosim s Rodinog portala:

Ponavljamo obavijest da obveza poslodavca na isplatu naknade za bolovanje zbog komplikacija u trudnoći kreće od rujna (naknada za kolovoz).

Mole se trudnice kojima naknade ne budu stizale redovito, da se jave u HZZO pismenom izjavom o poslodavčevom nepoštivanju obveza, kako bi nadležni u HZZO-u reagirali prema takvim poslodavcima. Predložak pismene izjave o poslodavčevom nepoštivanju obveza možete skinuti ovdje.

natasa_

Početno Ipak sve nije 100% crno, nego 99%

Dakle, jutros negdje 10.00 sati, krenuh na relativno kratak put saznavanja kome doznake idu i ko kome i šta plaća....
    Situacija je ovakva: HZZO-ovi područni uredi jesu danas negdje oko 11
    sati dobili naputak od Direkcije HZZO-a (Margaretska 3, Zg) da za mjesec 8. i 9. uzmu doznake, i isplata komplikacija ide preko HZZO-a još ta dva mjeseca, a od 1.10. komplikacije isplaćuje poslodavac. Informacija je dobivena od pravne službe Direkcije a na nju me uputilo Ministarstvo zdravstva kojeg sam zvala nakon što je moja područna služba (ona kojoj predajem doznake ) rekla: neznamo, zovite krajem mjeseca...
    Dakle, ukoliko vam u ponedjeljak...... ne uzmu doznake jer neznaju, recite im da nazovu Direkciju u Zg....

Dakle, drage moje, ja sam na očuvanju od 4 mj. i drago mi je zbog mene (jer mi porodiljni ide od 1.10., a to plaća hzzo), al mi je odista žao svih žene koje će neminovno ostati bez novaca ili dobiti otkaz, ili biti ne zaposlene jer će ne daj bože biti trudne jednog dana.
    Citiraj Mukica prvotno napisa

Ponavljamo obavijest da obveza poslodavca na isplatu naknade za bolovanje zbog komplikacija u trudnoći kreće od rujna (naknada za kolovoz).

Mole se trudnice kojima naknade ne budu stizale redovito, da se jave u HZZO pismenom izjavom o poslodavčevom nepoštivanju obveza, kako bi nadležni u HZZO-u reagirali prema takvim poslodavcima. Predložak pismene izjave o poslodavčevom nepoštivanju obveza možete skinuti ovdje.

natasa_

Početno Ipak sve nije 100% crno, nego 99%

Dakle, jutros negdje 10.00 sati, krenuh na relativno kratak put saznavanja kome doznake idu i ko kome i šta plaća....
    Situacija je ovakva: HZZO-ovi područni uredi jesu danas negdje oko 11
    sati dobili naputak od Direkcije HZZO-a (Margaretska 3, Zg) da za mjesec 8. i 9. uzmu doznake, i isplata komplikacija ide preko HZZO-a još ta dva mjeseca, a od 1.10. komplikacije isplaćuje poslodavac. Informacija je dobivena od pravne službe Direkcije a na nju me uputilo Ministarstvo zdravstva kojeg sam zvala nakon što je moja područna služba (ona kojoj predajem doznake ) rekla: neznamo, zovite krajem mjeseca...
    Dakle, ukoliko vam u ponedjeljak...... ne uzmu doznake jer neznaju, recite im da nazovu Direkciju u Zg....

Dakle, drage moje, ja sam na očuvanju od 4 mj. i drago mi je zbog mene (jer mi porodiljni ide od 1.10., a to plaća hzzo), al mi je odista žao svih žene koje će neminovno ostati bez novaca ili dobiti otkaz, ili biti ne zaposlene jer će ne daj bože biti trudne jednog dana.
    Citiraj Mukica prvotno napisa

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bravo cure i dečki !!

Politika
    Vlada će po hitnom postupku predložiti izmjenu odredbi zakona koje se odnose na bolovanje zbog čuvanja trudnoće, čije troškove neće snositi poslodavci, već izravno HZZO, najavila je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor nakon sastanka s udrugom Roda. Prema odredbama koje su stupile na snagu prije mjeseca dana, trudnice trebaju dobivati naknadu od poslodavaca, kojima pak HZZO novac nadoknađuje u roku od 45 dana, pa se u udruzi boje da bi moglo dolaziti do kašnjenja u plaćanju.(HTV;JL,4)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo jučer na dnevniku nova populacijska politika, a ni riječi o tome da li su povukli ovaj famozni zakon da poslodavci plaćaju za komplikacije u trudnoći ili ne :?
    I kaj to znači da od iduće godine se pomoć za novorođenče povećaje :? Da li se to odnosi samo na bebe rođene od 1.1.2007. ili se odnosi na to kada predaš zahtjev za naknadu?

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jel se zna za bolovanje u svezi komplikacija jel plaća HZZO ili poslodavac?

jeja68

Početno molim Vas savjet!!!

Imama38 godina trudna sam 20 tjedana (hvala Bogu), ali zbog godina i maternice pune mioma morala sam otvoriti bolovanje - komplikacije u trudnoći... sve u svemu da ne duljim, u radnom odnosu sam od prije 6 mjeseci sa plaćom od 2300 kn a sad na bolovanju ostvarujem pravo na naknadu u IZNOSU OD 850 kn!!!
    Pitam nekog: postoji li neki recept da preživim(o)nekako mjesec, platim sve preglede, jedem zdravu hranu i pijem vitamine koje mi doktor preporučuje i naravno, ne nerviram se... s obzirom da moj muž ima plaću 3500 kn, imam kćer od 13 godina i kredit za stan od 2000kn....
    Ako neko ima tajni recept za preživljavanje i optimizam a sličan primjer kao moj, MOLIM GA NAJLJEPŠE da mi ga proslijedi!
    Unaprijed zahvalna.
    P.S.
    Oprostite na ironiji ali zbilja sam očajna, ljuta i nemoćna...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: molim Vas savjet!!!

Citiraj jeja68 prvotno napisa
    Imama38 godina trudna sam 20 tjedana (hvala Bogu), ali zbog godina i maternice pune mioma morala sam otvoriti bolovanje - komplikacije u trudnoći... sve u svemu da ne duljim, u radnom odnosu sam od prije 6 mjeseci sa plaćom od 2300 kn a sad na bolovanju ostvarujem pravo na naknadu u IZNOSU OD 850 kn!!!
    ..
    Ne kuzim- zar se na komplikacijama vise ne dobiva 100% place (max do 4250)????

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da to se i ja pitam nije li 100% iznos neto place na komplikacijama?????!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

jeja68

Početno Re: molim Vas savjet!!!

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Citiraj jeja68 prvotno napisa
    ..
    Ne kuzim- zar se na komplikacijama vise ne dobiva 100% place (max do 4250)????
    NEEE! od 3. 08. ove godine novi PAMETNI ZAKON na snazi...! Pravnica u HZZO-u mi je ljubazno rekla - da sam otvorila bolovanje dan prije!? ne bi me ovo kačilo....
    I to da nisam imala posao bez prekida 12 mjeseci...
    KOJI APSURD!!! Imam posao bez prekida zadnjih 6 mjeseci i sva sretna što ga konačno imam (jer sam zadnjih godina na zamjenama i sezonskim poslovima) i što sam ostala trudna... sad ovo!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma nek oni idu znas di...........
    a zagovaraju populacijsku politiku, ma populacijsku .......
    ja sam prijavljena na 3400 kn na3mjeseca ondasam na komplikacijama i koliko onda cu dobivati po tome novcica na komplikacijama akoliko na porodiljnom?????

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

loo, koliko staža imaš u zadnje dvije godine? Moraš imati ili godinu dana neprekidno prije otvaranja bolovanja ili 18 mjeseci staža u zadnje dvije godine. Ako nemaš dovoljno staža, naknada će ti biti minimalac od 831,50 kn (ne 850,00 kn kako je jeja68 napisala, to je bilo po starom zakonu).

jeja68

Početno

Citiraj Minnie prvotno napisa
    loo, koliko staža imaš u zadnje dvije godine? Moraš imati ili godinu dana neprekidno prije otvaranja bolovanja ili 18 mjeseci staža u zadnje dvije godine. Ako nemaš dovoljno staža, naknada će ti biti minimalac od 831,50 kn (ne 850,00 kn kako je jeja68 napisala, to je bilo po starom zakonu).
    Točno! Naknada je 831,50 - Napisala sam 850,00 jer mi je koliko god dobila u obje varijante "previše"!!!
    Zna li neko- kad se izglasao ovaj zakon (nisam tada gledala Sabor) jesu li spomenuli šta da se MOŽE za tih 831,50?

Usput bih pitala još nešto ozbiljno: zna li neko neki honorarni posao koji mogu obavljati u ovakvom stanju? Možda od kuće?... Bilo bi SUPER, ali stvarno super da nađem nešto...

Shiwy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Volontianje i porodiljna naknada

Trenutno sam na komplikacijama, ali na poslu koji želim što prije promijeniti. Možda ću dobiti priliku VOLONTIRATI u struci (kad sklopiš ugovor o volontiranju ide ti staž i imaš zdravstveno osiguranje), što bih svakako željela! Pitanje glasi: Da li se, ako volontiraš, dobiva porodiljna naknada?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ne, volonteri nemaju pravo na rodiljnu :

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=28688

vidi moj predzadnji post, tamo je kopiran odgovor od HZZO-a.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno što da radim

Prvi put sam na ovom forumu i molila bih vas za pomoć.Radim već 6 godina u jednom povećem privatnom talijanskom butiku, na neodređeno vrijeme.Jedina sam od bivših "stalnih" zaposlenica,sve ostale, njih 5 su na ugovoru.Ne želim sad dužiti,reći ću samo da svi imamo velikih problema sa šeficom, koja nas psihički maltretira,ZLOSTAVLJA.Da ne ulazim u problematiku, nakon 6g počela sam imati problema sa spavanjem i drugim stvarim, pa me je nakon dugih pretraga doktor na kraju poslao psihijatru.Ustanovljen mi je mobbing. Morala sam nakon 2tjedna bolovanja na liječničku komisiju. Ne želim ni spominjati kakva sam tamo poniženja prolazila.Pošto mi psihijatrica nije upisala dijagnozu, jer mobbing kao takav se ne može navesti kao dijagnoza,i pošto nisam željela uzimati lijekove,psihijatrica je bila prisiljena upisati mi dijagnozu DEPRESIO i posalati me na psihotrapiju, jer nije željela da mi u takvom stanju prekinu bolovanje.To je bilo krajem 6mj.ove godine.U međuvremenu sam ostala trudna,a komisija mi nije željela voditi bolovanje kao čuvanje trudnoće, mada ih je to tražila moja ginekologica i doktor opće prakse. Posprdno,oprostite na izrazu, ali upravo tako su mi rekli njih troje niš' koristi doktora; Sad ste odjednom trudni, ha, ha, pa dajte otkaz....itd. Od 31.07.2006 ne idem psihijatru niti me oni šalju na komisiju, već ginekologica.Od nje im donosim nalaze,da moram mirovati,jer mi je posao fizički i psihički opasn po trudnoću,kao i moje stalno povraćanje,niski tlak...itd.No oni su meni bez obzira na molbe moga liječnika opće prakse,da mi se prekine bolovanje koje se vodi po staroj dijagnozi,do 11.10.2006 vodili upravo takovo bolovanje.Po meni je to protuzakonito jer su mi vodili bolovanje po krivoj dijagnozi koju nije napisao ni tražio liječnik i za koju više nije bilo liječničke dokumentacije.Meni je to kao da imate slomljenu ruku,a doktor vam vodi bolovanje pod dijagnozom upala bubrega. Uglavnom zanima me kakvu ću ja plaću primati do poroda i 6 meseci poslije,pošto sam kod vas na forumu vidjela da je došlo do promjene zakona 03.08.2006.Kroz ovih par mjeseci dobivala sam 1500 kn-1600kn.Prijavljena sam na 2000kn, ali uz prijevoz i još neke stvari dobivam 2500kn. Znači od 11.10.2006 sam na bolovanju pod šifrom 020 očuvanje trudnoće. 14.12.2006 idem ponovno na komisiju i moguće je da me u 5 mjesecu trudnoće vrate na posao.( trudnoća je započela 29.06.06.) Osjećam se kao da idem na nekakav sud, kao da sam nešto ukrala, kao da je protuzakonito biti trudna. Godišnji od ove godine nisam iskoristila jer mi šefica nije dozvolila,mada ove godine zbog ukupnog staža imam pravo na 20 dana. Imam li pravo na Božićnicu od 500 kn? Molim vas za odgovor. Unaprijed zahvalne moj Beba i ja!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •