Dijete može sa mnom okopavati mrkvu ili brati orahe, dapače moj sin to obožava, jako je sretan kad je u prilici da kopa po zemlji), ali kako da on sudjeluje u moj pisanju (to je moj posao - ja sjedim, zurim u ekran, ločem kavu i sričem rečenice)?!
Pa da, to jest problem, kao sto Carlos rece
Problem koji se javlja glede zaposlene majke je taj da sa stajališta djeteta, zaposlena majka koja sjedi i zaposlena majka koja hoda, obavlja dvije vrlo različite aktivnosti. Ovo prvo je teško raditi s djetetom, ovo drugo nije. U oba slučaja koristimo isti naziv (working), ali radi se o dvije različite aktivnosti.
Ja to rijesavam time da postupno mijenjam nacin zivota, sredstva koja koristim (domestos is out, samo eko sredstva koja mozes popit pa ti nista nece biti

, pejzaze koje biram za izlaske, mjesta gdje kupujem (nezavisne kooperative u kojima se smjeskaju kada dijete srusi pola police jer su i oni svoju dovodili u ducan dok su radili, kada su bili mali ; neki ducani imaju uvijek skrinju s igrackama, farme s povrcem i vocem i livadama za trcanje itd... Polako , ali sigurno. Vjerujem da ako polako mijenjamo nacin razmisljanja i onoga sto zelimo, u drustvu se pocinju javljati takva mjesta, ducani, arhitektonska rijesenja i slicno.
Ali mogli bismo se i zamisliti koliko je sve to stvarno potrebno (uklanjati potencijalne opasnosti) jer ovi tamo Yequane nemaju domestos ili tramvaje ili jurece automobile, ali imaju zmije, krokodile, pirane i slicno.
Liedloffica pise kako se niko ne uznemirava ako se dijete todla oko obale rijeke iz koje svaki tren moze iskociti krokodil.
Povjerenje u snage prirode, uravnotezeni osjecaj straha ili nesto drugo ?