Citiraj Tilja prvotno napisa
Evo i ja napokon dobila "pravu" M pa isprobavam svoju još uvijek skromnu kolekciju platnenih. Jako su mi udobni
Sad ih upravo perem pa me zanima kakav će biti rezultat što se fleka tiče... koristite li neko sredstvo protiv mrlja, tipa vanish oxi i slično?
kad ih ispirete da li ih isperete samo površinski ili dok ne ispere sve što se sakupilo u njima? ja sam ih dosta temeljito ispirala jer ih onda ižmičem i stavim u kantu s pelenama, samo treba mi jaaaako puno vremena dok mi krene čista voda iz njih kad ih ižmičem... nekako mi se to ne čini racionalno (ni zbog potrošnje vode a ni zbog vremena)
Možeš pokušati kako ja radim:
Uloške skupljam u kantici s hladnom vodom i jednom dnevno ih skupim, isplahnem tek toliko, ocijedim i stavim u wetbag. U mašini ih stavim prvo na ispiranje s malo sode bikarbone, a prije pranja provjerim pa ako je baš negdje zaostala mrlja, stavim malo univerzalnog sredstva koje kupujem u dućanu bio&bio. Ostala sredstva za skidanje mrlja i inače izbjegavam.
I da, nikad mi nisu ostele mrlje osim na jednom bijelom i jednom od flanela i to onako, da se vidi ako se dobro zagledaš.