Imas li pedijatra kojem dovoljno vjerujes i s kojim mozes raspraviti ovaj svoj strah? Mozda ti ga je i pedijatar utjerao? Jer ih, na zalost, ima jako puno kojima je lakse samo pausalno reci da se temp. skida kad prijedje 38.x nego da se educira roditelje.Priznajem da sam PREPADNUTA do boli kad se ta temperatura popenje na 39.
Meni se cini, nitko.Tko ce preuzeti odgovornost za dijete ciji roditelji ne zele preuzeti odgovornost?Jer lijecnici nisu skloni preuzeti odgovornost za terapiju pa cak ni oni koji ne dozvoljavaju roditeljskog "upliva" u odlukama (bar prividnog, u vidu informiranja o odabranoj terapiji i lijekovima).
Iz iskustva (na srecu, ne pretjerano velikog) sam naucila da sto vise pitas i trazis objasnjenja, preispitujes i uvodis informacija (pa i procitanih na netu) u raspravu s lijecnikom (ili veterinarom, tu mi se pogotovo ovo pokazalo kao tocno), to je skrb kvalitetnija, terapije inovativnije i manje agresivne dok se ne pokaze da je apsolutno potrebno ici klasicnim lijekom. Ali, da bi se ovo ostvarilo, treba postojati medjusobno uvazavanje, cega cesto nema s one druge, strucne strane.