Evo da se i ja uključim na ovu temu. Kad sam rodila prije 4 mj. normalno sam dojila dva tjedna, ali mi je dijete plakalo , često tražilo cicu i izgubilo na otpusnoj težini 80 g. u dva tjedna, završilo u bolnici deset dana,visoke jetrene probe, koje su se izregulirale za dva dana, i otkrivena -alergija na kravlje mlijeko?! Otkud sad to, kada u obitelji s obje strane nitko nije alergičar?!
Možda od adaptiranog još u rodilištu ili u bolnici poslije? Meni rečeno da nemam dovoljno mlijeka ( vaganje prije i poslije podoja) i provjeravanje dojki. ,meni cice skroz omekšale.Ja sva u šoku od poroda još i isprepadana ( prvo dijete) izdajam se, nosim u bolnicu. Mali izašao iz bolnice, moram ga nadohranjivat sa adaptiranim za alergičare, naravno da slušam doktore, ali mu i dajem svojeg mlijeka kojeg sam uspjela izdojiti, po preporuci dr.U početku je to bilo za dva-tri obroka mojeg mlijka dnevno ( po po broku je pio nekih 90 ml tada). Nastavljem se izdajati, no mlijeka sve manje, sada je oko 60 ml/dn. mog mlieka a on pije po oborku oko 150 ml. Jedno vrijeme poslije bolnice ga pokušavam stavljeti na cicu, ali mi jko dugo cica, i ne vuče dovoljno, plače( valjda se smanjila količina mlijeka), ja da skratim muke (pogotovo po noći ) ga ndohranjujem, ali se i izdajam. Još imam mlijeka ali jako malo, izdajam se sada dva puta dn. jer mu je sada takav ritam i po noći dulje spava pa se i ja ne dižem. Meni je sada žao što ga odmah poslije bolnice nisam opet stavila što više na cicu, ali su mi doktori rekli da sada moram gledati da on dobro jede da povrati težinu i napreduje a to neću znati ako dojim i tada sam se bojala onako neiskusna da mi opet ne završi u bolnici, pa sam ga rađe nadohranjivala uz moje izdajanje.
Da rodim još jedno dijete, nikad više tako ne bih postupila i ne bi bila tako ustrašena. Patronažna me tješi da je to super da sam ja nakon mog traumatičnog poroda( a stvarno sam bila u stresu i nisam mogla hodati, a prirodan porod) I bolnice drugi put uopće uspjela tako dugo zadržati mlijeko, da ima puno gorih mama i mama koje tako izgube mlijeko. Ne znam je li to istina. Što vi mislite o ovoj priči? Jesam li ipak mogla bolje?