Citiraj leonisa prvotno napisa
kada zena odluci ne dojiti znajuci sta uskracuje djetetu misleci pri tome samo na svoju "dobrobit" (koja je tek prividna i kratkorocna) jer zeli spavati cijelu noc, popiti koju casu vina, taj teret hranjena prebaciti na nekog drugog, zadrzati svoje bajne grudi...(da, cula sam i ove razloge i moj post ide iskljucivo zenama koji odlucuju ne dojiti iz nabrojanih i slicnih razloga) u meni izaziva ljutnju jer stavlja svoju "dobrobit" ispred djetetovog. sta ja mislim o takvom majcinstvu moje je osobno misljenje. a opet ima i gorih stvari poput zanemarivanja djeteta, napustanja....
mislim da i majka koja iz ovih razloga sama odluci ne dojiti ima pravo znati sta time uskracuje djetetu. ako i nakon toga ostane pri svojoj odluci- njen izbor kojega postujem. ali majka mora znati sta izabire i sta odbacuje. ipak ta majka odgovara za to dijete pa i izbor mora biti utemeljen na znanju.

mislim da majka mora dati sve od sebe za dobrobit djeteta. i kada zna da to radi srce joj jednostavno treperi.
Ponovo jos jedno misljenje, tako uobicajeno za osobe na forumu iako nije umjesno positovjecivati pojedince sa skupinom. Zapravo kao sto je netko ranije komentirao, to je tipicno za nas hrvate. Uvijek gledamo tko je losiji od nas i onda se busamo o prsa kako je dobro da ima netko losiji stvarajuci laznu sliku o sebi kao o super-naprednim osobama. Ne sjecam se kad smo uzeli nekoga tko je bolji od nas pa ga pokusali dostici. Ne, mi smo najbolji i posebni po svemu, tako je uvijek bolje da imamo majki koje ne doje, jer onda grupa majki koje doje se moze nasladjivati tudjoj muci i dijeliti savjete (koji su btw puni zajedljivosti koja se ocituje ako se cita izmedju redaka) i sto je jos gore opomene, odnosno lekcije o pravima djeteta!!!
Sto je sa majkama kojima su grudi izgrizene i izranjavanje sto je uzrokovano pokusajima dojenja. Pitam vas, do koje granice boli je covjek spreman ici kako bi zadovoljio zahtjevima superiornih majki kojima nije dovoljno sto su sretne pa doje vlastitu djecu, nego svojim packama moraju dojiti i umove ostalih majki.