Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: ideje za prematalicu

Datum pristupanja
    May 2005

Početno ideje za prematalicu

U kupaoni nećemo imati mjesta za ormarić za prematanje i treba nam ideja kako to riješiti na neki drugi način. Prvotno smo mislili preko sušilice i perilice koje su jedan do druge, staviti nešto poput "stolića" u obliku obrnutog slova "u" (super objašnjeno!), međutim stolar nam je rekao da to baš ne bi išlo jer je prevelik razmak između dvije noge tog stolića (cca 120) te da bi se mogao "urušiti" pod težinom djeteta. Druga ideja je bila kupiti onu prematalicu za zid koja se spušta i diže po potrebi. E sad, ima je u Ikei, ali piše da je samo do 12 mjeseci starosti djeteta (iako mi se čini da podnosi opterećenje do 25 kg), tako da to baš i nije rješenje. Našli smo i u Kiki prematalicu tog tipa, ali je sva metalna pa baš ružno, sirovo izgleda, tako da to ne dolazi u obzir. Ima li metko od vas nekako drugačije rješeno pitanje prematalice, po mogućnosti takve zidne koja se može spustiti i dignuti. Ako da, kakve nosače ste koristili? Pliz, dajte neku ideju

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hrčkić, na svim prematalicama iz ikee piše da su do 12 mjeseci. mi smo našu koristili dosta dugo jer je andrej htio biti miran, a neki frendovi su izbacili prematalicu iz upotrebe i prije prvog rođendana jer su malci skakali dolje.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imate kinderbet?
    naši frendovi imaju nekakvu pomičnu prematalicu koja se stavlja na kinderbet

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni se ova ideja s pomicnom na kreveticu svidja - ne zahtijeva nikakve posebne radove ni ugradjivanja. Mi smo imali onu na ormaricu, ali smo je vec sa cca 3 mjeseca prestali koristiti. Beba je dosta velika i ziva i puno mi je lakse presvlaciti na kaucu ili krevetu na jednokratnoj prostirci nego na prematalici. Vec sad se odrola, pa se ne moram bojati ni da ce pasti, a ledja mi ne stradavaju jer ja ne stojim vec sjednem kraj njega.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    imate kinderbet?
    naši frendovi imaju nekakvu pomičnu prematalicu koja se stavlja na kinderbet
    i mi smo imali takvu i super je,a ima je svagdje za kupiti gdje prodaju i one prematalice sa ormarićem i koštala je oko 250 kn

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

daddy mi je jucer pokazao drvenu prematalicu iz baby centra koja se pricvrscuje na zid,ali nemam pojma do kolko je kg-a!!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ideja o prematalici za krevet mi nekako nikad nije sjela - kaj onda nakon što okupaš dijete nosiš ga u sobu premotati i obući (a u kupaoni je uvijek nekako toplije), i ne sviđa mi se jer nemam onda vodu u blizini, a nije da mi ne treba kad se npr. N. zak..a do grla, pa se još ne da prematati, pa se popiški baš u trenutku dok joj prljavu pelenu mijenjam za čistu, a to se zna dogoditi i po dva puta u toku jednog prematanja (duga priča ), uh...

Bucka, u Brežicama? Baš bi nam to bilo zgodno, jer ionako moramo potvrditi Mwst za roemer duo plus

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

da,u brezicama!mi vidjeli to u katalogu baby centra!!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, nama je prematalica uvijek bila u sobi, iako smo ju kupali u kupaoni, pa je meni to ok rješenje

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Sad sam zvala u Brežice - imaju u natur verziji, cca 19.000 SIT, jedino mi žena kaže da je predviđen za zid, ali da bude montiran iznad perilice. Tako da ćemo ići vidjeti to uživo, pa javim. Hvala svima na pomoći. Ako netko ima još kakvu ideju, super!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ms. ivy, kaj veliš da onda riskiramo ? Šalim se, naravno. Mislim, ako piše da drži težinu do 25 kg (ako sam ja to dobro skužila na ikeinom site-u - ne znam njemački), onda ne bi trebalo biti problem... Niš, ako ne riješimo s ovom u Brežicama - idemo put Ikee!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo prematalicu držali na vešmašini. Onu najjednostavniju (koja se kao stavlja na krevetić.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I mi drzimo na vesmasini. U mojoj kupaonici nam mjesta za iglu i to je bilo jedino rjesenje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I mi na vešmašini.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I naša je prematalica na vešmašini i prezadovoljni smo, a riješili smo ovako:
    Kupili smo (u Bauhausu) bijelu radnu plohu za kuhinju, stavili na mašinu i učvrtili za zid. Na nju smo stavili onu spužvu obučenu u plastiku, za prematalice.
    Iznad vešmašine smo na zid stavili dosta veliki element (dvokrilni, bijeli) kuhinjski, koji uopće ne izgleda kao da je kuhinjski. U njemu držim svu bebinu robicu, sve mi je pod rukom... iz kade direktno na prematalicu, a robica iznad prematalice. Ovo s kuhinjskim elementom je zaista super i nitko nikad nije ni pomislio da taj ormar nije kupaonski. Važno je samo da izaberete neki što neutralniji, koji podsjeća na garderobni ormar.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Linda i ostali koji imate prematalice na vešmašini, jedno pitanje, zar nije veš mašina prekratka odnosno preplitka da njoj prematate klince? Nama bi doduše odgovaralo da stavimo tako neku ploču preko sušilice i perilice (pa bi dobili dužinu od 120cm), ali opet mi je problem da bi se moja N. bubnula svako malo u glavu u elemente koje i mi imamo namjeru staviti iznad perilice i sušilice, s obzirom da se naravno stalno diže na nogice dok je prematam. Predvidjeli smo dubinu gornjih ormara 35 cm, a razmak između mašina i gornjih elemenata bi mogao biti 40-50 cm max.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hrčkić, pa koliko je ona stara? zar vam uopće treba prematalica?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ta radna ploča na kojoj je spužva za prematanje je dosta veća od gornje plohe vešmamašine. Mašina je odmaknuta nekih 30 cm od zida, a ploča ide skroz do zida i pričvršćena je za zid, tako da je skroz stabilna. Mjesta ima i za spužvu za prematanje i još okolo za neke stvari, npr cipelice... ja imam na toj plohi još jednu drvenu kutiju u kojoj držim čarapice, a stane i nešto kozmetike.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A što se tiče bubanja glavicom u ormar, kaj da ti velim... događa se, ali jako pazim, pa je to rijetko.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ms. ivy, ima 13 mjeseci, ali još ne hoda i neće baš uvijek stajati pa da mogu recimo računati na prematanje stoječki. Osim toga, negdje je moram položiti da je namazuckama s kremicama, premotam itd. A i razmišljam srednjoročno, odnosno i o drugoj bebici :D . Linda, ovo s odmicanjem mašine mi se čini čisto ok. hvala.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

blago vama s velikim kupaonama

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi smo imali u starom stanu zidnu prematalicu iz Ikee i bila je super. samo moraš pozvati pravog majstora od povjerenja da je montira i onda stvarno drži do 20 i više kila.
    a ako hoćeš staviti nešto na perilicu, preporučam da ta gornja ploha bude jedna od onih kuhinjskih 4 cm debljine, možda čak lamel drvenu ploču koja je jaaako čvrsta jer je sastavljena od malih drvenih pločica. imaš je u Ikei a i kod nas u Furniru. potrebno ju je obraditi sa brusnim papirom i premazati uljem za drvo ili lakom za čamce pošto je u kupaoni.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

(a ti si i topic otvorila )
    mi imamo ovu prematalicu
    savršena je !!!!!!!!

(monirali smo ju s tiplama (za kanuf) za kuhinske elemente)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja imam onu vulgaris prematalicu koja ide na kinderbet i super mi služi (čak i sad kad je rok prešao 12kg)!

okupam ga ili operem u lavabou u kupaoni, zamotam u ručnik, donesem u sobu, obučem i sve 5!

ne znam zbilja u čemu je problem...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi uopće nismo imali prematalicu, kada je bila manja prematali smo ju na komodi na kojoj su bile jednokratne podloge i malo deblja spužva, kada je prerasla komodu prebacile smo se na krevet.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    ja imam onu vulgaris prematalicu koja ide na kinderbet i super mi služi (čak i sad kad je rok prešao 12kg)!

okupam ga ili operem u lavabou u kupaoni, zamotam u ručnik, donesem u sobu, obučem i sve 5!

I ja sve isto i nema nikakvih problema.Dijete se navikne i kaj mu fali.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj bobaibeba prvotno napisa
    miha (napisa):

I ja sve isto i nema nikakvih problema.Dijete se navikne i kaj mu fali
    Meni to nikako ne bi bilo zgodno, jer mi je spavaća soba dosta udaljena od kupaonice, tj. nalazi se na galeriji, pa bi trebala nositi bebu po stepenicama u ručniku nakon kupanja. Ako je spavaća soba odmah do kupaonice, onda nema problema, ali za one malo udaljenije, mislim da je prematalica u kupaonici idealno rješenje.
    Budući da je temperatura u kupaonici nakon kupanja uvijek dosta viša nego u ostatku stana, mislim da je bebi ugodnije da se obuče u toploj prostoriji, nego u hladnijem dijelu stana.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja vas ne kužim, pa ta pomična prematalica koja ide na kinderbed može se svagdje staviti. Ja je u toku dana kad treba pet puta prenesem - kad je kupam stavim je u kupaonu na wc školjku (zatvorenu, naravno ), stavila bi je i na veš mašinu da nemam plinski bojler iznad.
    Nekad je premotavam u dnevnoj pa odnesem prematalicu tamo. Inače stoji na kinderbetu.
    Meni je to najpraktičnija moguća stvar baš zato što nije fiksna i staviš je kud hoćeš. A košta 200 kuna. Ako i toliko.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ah, izgleda komplicirano, ali meni jednostavnije više odgovara prematanje u kupaoni, zbog temperature koja je uvijek viša nego drugdje u stanu (naročito nakon kupanja) i zbog blizine vode koja je po meni nužna kod/nakon prematanja. hvala puno na idejama i iskustvima s Ikeinom prematalicom - u svakom slučaju ili ćemo potegnuti do Ikee ili staviti radnu ploču na perilicu i sve 5!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •