mi proslu zimu kupili kaminsku pec i za sada smo super zadovoljni (dolje lozimo to, gore uljni radijator dok ne dodje plinsko centralno). ima veliko loziste tako da drva ne treba cijepati, samo se izrezu. jos smo sad u svedskoj vidjeli neki sustav za bolje cirkuliranje topline (malo nam je problem jer nam vecina topline zbrise gore, gdje su spavace sobe pa je u njima jaaako toplo dok je dolje ... ugodno, pa mislim da nam to jos treba da bi jos poboljsali sadasnje stanje.
inace, dok smo doma, stavimo zadnji komad u kamin cc oko 11 navecer i ujutro jos ima zara i nije prehladno dolje gdje je kamin (a tu je i radijator za pomoc!)
jedino sto mi se cini da tih kaminske peci, ukoliko zelis kvalitetnu, nema ispod 4000, 5000 kn (nasa je inicijalno kostala 9000, al smo "uboli" zadnju koja je bila 50% snizena). problem je sto i ove jeftinije imaju kao istu snagu u kw, ali razliciti proizvodjaci ju razlicito racunaju pa nije isto recimo neki "no name" kamini ili "razvikane marke" ko npr. Nordica ili slovenski kamnik.