Zanima me nesto...dali je zdravo svaki dan piti po litru mljeka a ponekad i vise!???I dal mlijeko pomaze kaj u rastu...imam 16 godina...sad cu 17...i imam samo 173 cm...Pa pomozite molim vas sta bi mi pomoglo...![]()
apricot promijenila naslov
Zanima me nesto...dali je zdravo svaki dan piti po litru mljeka a ponekad i vise!???I dal mlijeko pomaze kaj u rastu...imam 16 godina...sad cu 17...i imam samo 173 cm...Pa pomozite molim vas sta bi mi pomoglo...![]()
apricot promijenila naslov
Ja mislim da 173 cm uopće nije premalo i nemoj se time puno opterećivati. Rast je uglavnom određen genima i hormonima i teško da će ti pijenje mlijeka puno pomoći. Inače jogurti i svježi kravlji sir su bolji izbor od kravljeg mlijeka.
Ok...znaci moram jako puno jogurta na dan jesti...Inace brigita jel znas mozda kaj bi jos umjesto toga dobro doslo...jel postoje kakve tablete,neki vitamini i tako to kaj bi moglo pomoci...Htio bih barem narast jos 6,7 cm...
Zao mi je ali ti nece mlijecni proizvodi puno pomoci. Koliki su ti roditelji? Rast je odredjen genima, a sigurno jedes dovoljno dobro da ih iskoristis do kraja. 6-7 cm ti samo priroda (geni) mogu osigurati. Jos nije kasno. Mislim da jedno 1-2 cm mozes dobiti ako ides redovito na jahanje. Navodno se malo razmaknu prsljenovi kraljesnice. Ne znam je li to istina.
Ja se nadam da cu jos rasti...jer ja sam tek krenuo sa rastom u 1 srednje...u 6 osnovnom sam bio visok 150,1 cm...mama mi je nizeg rasta...al tata je visok 190...tako nesto...
Dali bi teretana mogla pomoci...i dali postoji kakav lijecnik kod kojeg bih isao na preglede i tako...???
Nista ti nece pomoci do genetike. Koliko ti je u genima zacrtano da narastes toliko ces narasti jeo ti mlijeko ili ga ne jeo![]()
Definitivno bi pomogla kosarka :D
ciciban prvotno napisa
Bas to htjedoh rec - provjereno![]()
Bože sačuvaj piti toliku količini mlijeka!! Mlijeko je jaaaaako nezdravo i uz to jaaaako deblja! Jedna od najnezdravijih namirnica u ljudskoj prehrani!
Definitivno košarka, možda plivanje.
ja nemam savjet al baš mi je super što se dečko javio baš ovdje 8)
iako ne znam zašto bi te mučila visina, ako želiš bit malo viši počni se bavit' free climbingom. kako je stretching velik' dio treninga, sigurno će te bar malo rastegnut'.
i meniaries24 prvotno napisa
![]()
ja ti radim u srednjoj školi i mogu ti reći da jako puno dječaka naraste negdje na prijelazu iz 3 u 4 srednje.....
a koliko znam dečki rastu dulje od cura
Kao prvo da ponovim i ja već rečeno: prerađeno mlijeko iz tetrapaka je jako nezdravo i od mlijeka ni M, zato radije ga prestani piti ili nabavi domaće, a kao drugo, ne brini, znam klince koji su u prvom srednje bili manji od tebe, a do 18. su narasli...Znam i momka koji je do 19. bio niži, ali kad je krenuo došao je do skoro 2 metar u 4 godine.
I treće, sve i da ostaneš niži, nek te ne opterećuje jer znam i niže muškarce od tebe kojima to nije bio ni najmanji problem jer sve je u glavi, tj. karakteru...
kad je mm sa 24 godine obukao odijelo s vjencanja (21) prisutni su odvalili od smijeha. falilo mu je u nogavicama i rukavima barem 5 cm. savjet: treniraj plivanje.
Hvala svima...smislit cu kak cu...a i nije da se sad previse opterecujem time al me opet zanima...![]()
Ako imate jos koji savjet...dobro ce doci...![]()