-
babycook
ne znam je li netko od vas već imao iskustvo s ovim proizvodom. Imam s Petrom problem što kad je odem uzeti u vrtić, dok dođemo doma ona bude užasno gladna i nema strpljenja čekati da ja krenem nešto kuhati - i onda mi pojede neki keks ili jogurt i dok večera bude gotova ona više nije gladna. Mislila sam da bi mi možda rješenje bilo da kupim taj babycook u koji mogu staviti da se ne brzinu i zdravo skuha nešto količinski točno za nju. Ali ne znam je li ona prevelika za to? Je li mi to bacanje novaca - jer taj babycook košta cca 100eura pa :/
-
Ja kuham ujutro prije posla. I onda samo podgrijem kada se vratimo doma.
-
joj, pa kako stigneš? mi smo ujutro u takvoj strci da joj jedva stignem dati doručak
i pripremiti je za vrtić
ili sam ja potpuno neorganizirana
-
moji klinci se rano bude - i onda dok oni doručkuju, mi pijemo kavo i sl, ja uspijem nešto na brzinu skuhati (cca pola sata) - da i debelo kasnim na posao (20-30 minuta)
-
Mi (čitaj JA) kuhamo navečer kad on legne. Drugi dan samo podgrijem i napravim prilog ili završim večernji ručak. Obično kuhamo nekakvo varivo jer svi to volimo, a zna se da je varivo najbolje kad se podgrije.
Pokušaj sve pripremiti dan ranije ili ujutro (od čišćenja povrća koje staviš u posudu koja se hermetički zatvara ili krumpir staviš u vodu, meso izreži i posoli i pripremi kako već misliš). I takav princip dobro hoda jer ti bitno skračuje vrijeme pripreme za kuhanje. A onda još ako imaš Zepter ili AMC.... nemojte me sad napasti, samo komentiram......
Mi nikako ne jedemo prženu hranu, i kroz tjedan je to obični nešto jednostavnija hrana. Ali zato vikendom nema čega nema kod nas.
-
MM me stalno gnjavi da bi trebali unaprijed pripremati hranu, npr. kao što kaže AndrejaMa, ali čitala sam da se svakom takvom pripremom užasno gube vitamini (ili ono što je uopće ostalo od njih u današnjem voću i povrću) pa ja to odbijam raditi odnosno ne dozvoljavam njemu da tako priprema hranu. ne brine li vas taj gubitak vitamina čim se voće opere, oguli, nareže, drži u vodi....?
-
U pravu si, ali mislim da je i to manja šteta nego poseći za kupovnom juhom iz vrećice ili ne znam kakvom gotovom ili ne daj bože brzom hranom kad stigneš s posla u 17:00 ili u 17:30, a svi gladni. Uvijek kad je to moguće izbjegavamo takav načim pripreme, ali kad moram birati, radije ću tako, nego nešto gotovo.
A što se tiče gubitka vitamina... ovisi o načinu uzgoja i spremanja. Većinu namirnica (čitaj -sve) imamo iz domaće (bakine) bio proizvodnje. I razlika s onim iz široke potrošnje je ogromna. Tu smo, dakle u prednosti s vitaminima. A i neke namirnice zadržavaju, pa čak i povećavaju korisne vitamine određenim načinom spremanja (kao npr. rajčica). Dakle...još uvijek smo u prednosti!
-
Ja ne pripremam ranije, osim možda skuham navečer povrće, a ujutro napravim varivo, u koji, opet ujutro stavim krumpir , a tek na kraju dan prije skuhano povrće.
Mi ujutro dosta vremena provodimo doma budni, pa ja čistim, pripemam hranu onako između drugih koraka ( priprema doručka djevci, higijene, pa naše kave pa tako to) - jedina je opasnost da izađem iz kuće a nisam ugasipa šparet.
-
ipak sam kupila babycook.
i stvarno je zgodan - kuhanje na pari i to vrlo brzo.
jedini je problem količina - čini mi se da može jako malo stati, ali opet točno za onoliko koliko petra može pojesti.
Svakako je za preporučiti, posebice za manju djecu, kad tek počinju s dohranom.
evo link za one koji ne znaju o čem se radi:
http://www.babysecurity.co.uk/pp/Bab...d_Blender.html
-
ja kad nju kupim iz vrtica sa sobom imam uvijek voce - jabuku, bananu, mandarinu...i to mljacka dok idemo kuci, a kuci samo ukuham pastu ili napravim noklice i dodam u juhu (koja se kuha svaka dva dana - nesto mesa+povrce) i to pojede...a dok jede ja napravim rucak koji onda ona i mm jedu u 17.00... a onda opet jede voce oko 18.00 i onda vecera oko 20.00 i sto da kazem ta samo jede kad dodje kuci...
-
petra gdje si to kupila? jel ima negdje kod nas ili preko neta?
-
sigurno ima i kod nas - raspitat ću se pa ti javim
-
Ja sam isto čula da je babycook odlična stvar. Tražila sam kod nas, ali bezuspješno. Nadam se da ćete vi imati više sreće pa vas molim da objavite gdje ima za kupiti.
-
Podižem... Ima li što novo vezano za nabavku babycooka?
Pozdrav
-
Nešto slično sam vidjela u dodatku novog kataloga Quelle; isto neki sistem za kuhanje na pari, mislim da je cijena 299 kn. Ali nekako baš nemam povjerenja u njih... Što mislite?
-
Marena taj babycook inače ima Chicco i bili su na sniženju po 350 kn pa su ih rasprodali. Pokušaj pitati u nekom njihovom dućanu. E da, i to u Chiccu ima neki drugi naziv, ali je totaj sistem.
-
Hvala na informaciji. Raspitati ću se pa ću vam javiti...
-
imate li mogućnost naručiti preko interneta?
bojim se da u RH ipak nema za kupiti. Ovdje je to raspoloživo u svakom boljem dječijem dućanu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma