Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: herpes zoster u trudnoći

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno herpes zoster u trudnoći

trudna sam 12+5, prije par dana mi je na leđima izbio herpes zoster, a reagirala sam tek jučer (nisam znala što je to) kad su mi se i na trbuhu pojavile 2 točke poput vodenih kozica. obradili su me na zaraznoj, krvna slika u redu, trebam paziti da se ne razvije dalje i javiti se njima ako se jave kozice.
    međutim, sve bi bilo dobro da dr nije onako usput spomenuo da se u takvim slučajevima u ranoj trudnoći oko 5.-6. pa do 12. tjedna preporuča prekid :shock:. po zadnjoj mengi moja trudnoća 12+5, ali zbog dojenja i kasne ovulacije mislim da je sigurno za tjedan manja.
    cure, ako imate kakvih iskustava, javite se. svaka mi je utjeha dobrodošla.
    je li netko prebolio vodene kozice u trudnoći?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Eowyn, molim te provjeri na dva, tri ili koliko vec treba mjesta. Nisam nikada cula ovo sa prekidom trudnoce, no moram biti iskrena, nisam nikada dobila herpes ili vodene kozice u trudnoci.

Dok ti se ne jave forumasice sa iskustvima, evo procitaj ovaj tekst sa portala
    Vodene kozice u trudnoci

Sretno!

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ne bi ti znala niša reći o trudnoći i zosteru. Imala sam ga davno prije trudnoće i nije bilo nimalo ugodno!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eowyn, za portal sam prikupljala podatke o herpesu u trudnoći, ali uglavnom se radi o genitalnom herpesu koji nije opasan u trudnoći, osim ako je virsu aktivan tijekom termina poroda (tj. trebaš roditi, a oboljela si), onda se porod dovršava carskim rezom da se ne bi inficiralo dijete.

Što se tiče herpesa zostera, nemam podataka, ali potraži mišljenje još nekog liječnika jer mislim da nema potrebe za prekidom trudnoće zbog herpesa.

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

prekid trudnoće ne dolazi u obzir, u tome sam odlučna. otići ću još da se smirim na dobar 4d uzv u 18. tjednu. i moja ginekologica smatra da zoster ne ostavlja posljedice, možda su ovi u zaraznoj malo pretjerali. kozice se nisu razvile osim 2 točkice na trbuhu još od jučer.
    spasio me tekst s portala!
    hvala vam

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nažalost ne znam ništa o zosteru u trudnoći međutim moja mama ga je imala prije nekih 6 dana i bila je na lijekovima, nju je strašno boljelo, ne znam kako je sa tobom (lijekove je pila svaka 4 sata) ali njoj je dobro zahvatilo ali ne vidim razloga zašto bi prekidala trudnoću. Jesu li ti dali lijekove na zaraznoj?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

eowyn evo malo sam i ja prosurfala netom i upravo sve piše kao i u članku koji se nalazi na roda portalu, ti se dobro raspitaj i nemoj previše da se sekiraš onda nam je i beba tužna

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

eowyn evo malo sam i ja prosurfala netom i upravo sve piše kao i u članku koji se nalazi na roda portalu, ti se dobro raspitaj i nemoj previše da se sekiraš onda nam je i beba tužna

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma mene to ništa ne boli, samo malo zasvrbi. nisam dobila nikakve lijekove, osim cinkove masti, ali ako nije nužno ni to ne stavljam. više su me od zostera zabrinuli plikovi vodenih kozica na trbuhu. nije se ništa raširilo pa se zaista nadam da ni neće.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Eyown mojoj kolekici s posla otac ima Herpes Z. i ona mi je pričala da su mu mazali Nonijem-sokom i da mu je odlično pomoglo, tj. da se povukao. Isto iskustvo ima i moja prijateljica s dermatitisom policu, nakon mazanja joj se stanje poboljšalo dosta! Nadam se da će sve biti ok!!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa jesi li prebolila kozice ili ne?
    Ako da, onda je to sigurno herpes zoster koji bebu neće ugroziti.
    Ev. postoje neke minimalne šanse u slučaju generalizacije osipa (proširenja po cijelom tijelu). Što ti za sada nemaš!
    Opusti se.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To ti sigurno nije herpes zoster , jer ga je moja stara prebolila i toliko ju je bolilo da je izjavila da joj je masu lakse bilo roditi ...A ona je osoba koja stvarno ima nevjerovatan prag boli ali sjecam se da ju je to satralo...
    A sto se tice kozica u trudnoci moja rodica ih je imala u 3mj , uzasno ju jepeklo svrbilo bolilo , ali sve je bilo u redu i beba je rodjena sasvim zdrava

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Neuralgija (bol) koja se javlja uz zoster se pojačava s godinama.
    Djecu sa zosterom ne boli ništa.
    Starci mogu imati stravične bolove mjesecima.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam imala zoster dok sam studirala. bolovi mi nisu krenuli odmah s osipom. kad mi je doktorica nudila recept za ibuprofen, ja sam olako odmahnula rukom, kao sta ce mi to. a poslije me je danima boljelo.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eowyn ja vjerujem da će sve biti dobro, znam za curu koja je dobila baš kozice-a to je ustvari sve valjda jako slično, u trudnoći i isto su joj govorili o prekidu, no na kraju je beba bila savršena-nikakvih posljedica nije bilo.
    Možda ne bi bilo loše da malo poradiš na imunitetu, vjerojatno ti je organizam iscrpljen kad ovako reagira.
    Puse!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

off topic, rvukovi2 - vidim promjenu u tvom potpisu!! da krenemo sa cestitanjima?

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nećemo uzrupirati ovaj topic , sutra nakon 1. uzv-može?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Herpes zoster je u principu recidiv kozica, dakle dobivaju ga oni koji su već imali kozice, što će reći da imaju i antitijela. Ne znam da li možeš dobiti zoster ako nisi imala obične kozice (jesi li???). To je više nešto lokalno, virus ostaje u živcu koliko ja znam. Imaš li temperaturu?
    Kad si već bila na zaraznoj, mogli su ti odrediti i antitijela (VZV IgG i IgM). IgM pokazuje novu, IgG preboljenu infekciju.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zoster ne ide s temperaturom, zar ne? karakteristika mu je da se siri samo ejdno stranom tijela, znaci lijevo ILI desno od kraljeznice i to po nekom od zivaca. problem je ako se javi na oku ili licu opcenito.

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

cure hvala vam na odgovorima. kozice se nisu raširile pa sam odahnula. a inače sam ih preboljela 2 puta, u djetinjstvu i na 2.godini faksa..da,da moguće je!!! ove druge su bile blaže ali s visokom temperaturom.
    i sad sam imala temperaturu, ali ne više od 38, povećane su mi limfe osobito ova ispod ruke na strani gdje je herpes.
    mene to stvarno ne boli, samo svrbi. ničim ne mažem da se ne stvaraju bakterije, tako su mi rekli. sutra je kontrola na zaraznoj pa se možda vratim pametnija.

no, ovo s kozicama nije jedini šok, naime na zadnjem uzv vidjelo se da amnijska opna nije u potpunosti srasla s maternicom. tako da definitvno za koji tjedan idem na 4d.
    ima tko slično iskustvo?

(baš sam pegula!)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

inače sam ih preboljela 2 puta, u djetinjstvu i na 2.godini faksa..da,da moguće je!!! ove druge su bile blaže ali s visokom temperaturom.
    i sad sam imala temperaturu,
    Ti valjda zbog nečeg ne uspijevaš stvoriti ili održati specifični imunitet na kozice. Jesi li sigurna da one na faksu nisu bile zoster?
    Čitala sam nedavno o nekom doktoru u Americi koji je 5 puta imao, e sad ne znam da li mumps ili ospice... uglavnom medicinski fenomen, ali više ne prima osobe s tom bolesti jer se uvijek zarazi, svaki put sve gore...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam osoba koja je preboljela i ospice i hrpes i kako mamazinka reče, prvi put se prebole ospice koje su posljedica virusne infekcije, a ponovna infekcija se manifestira kako herpes. koliko se sjecam mene je i boljelo i svrbilo. a imala sam oko 10 godina i bome se toga jos dobro sjecam. takodjer sam slusala i na posljediplomskom virologiju i sjecam se da buduci smo sve bile cure prof nas je fest isprepadao s tim virusima u trudnoci jer je on smatao da je bitno da to znamo. uglavnom vise se ne sjecam tocno za svaki virus, pa tako ni za ovaj, ali evo malo sam googlala i nasla ovaj odgovor
    http://www.medscape.com/viewarticle/455972
    ma bit ce sve OK

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Osvježiti ću ovo temu samo zato da vam se javim da sam i ja zaradila herpes zoster
    Raširio se po donjem dijelu trbuha (onak iznad gaćica), malo više zahvaća lijevu stranu, i dvije-tri piknjice su na bedru.
    Sada sam 29 tjedana trudna. Dobila sam Cicalfate od Avenea - to je termalna voda s bakar-sulfatom, cink-sulfatom i cink-oksidom. U biti samo da oporavi kožu, da spriječi eventualnu sekundarnu upalu i da ne svrbi. Ne boli tj. kada jako zasvrbi onda svrbi do boli, ali ništa što se ne bi moglo ignorirati. Savjetovala sam se i s ginekolgom koji je rekao bolje ne uzimati herplex tablete. To je bila telefonska konzultacija. Idem do ginića za par dana a do tada ću vidjeti djeluje li ova krema i kako se razvija situacija. Inače sam prebolila vodene kozice još u vrtićkoj dobi.

zlatokosa avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

bok!
    i ja sam prije tjedan dana dobila herpes zoster(pojavilo mi se crvenilo i prištići na lijevoj strani trbuha-veličine pola šake- svrbi povremeno, ali niš ne boli.) . Sada sam u 26 tj.
    Dva dana nisam išla doktoru, jer sam mislila da to nije niš strašno, u petak sam bila, no vikend, uputnice.... i opet niš. U međuvremenu sam sprejala to područje s propolis sprejem!!!( moram naglasiti da je meni to izgledalopuno bolje- propolis je napravio film i polako počeo sušiti prištiće).
    U utorak sam konačno uspjela otić do dermatologice- kaže:izgleda kao kozice(i ja sam ih preboljela ko mala),no nije baš dobro da se pojavi u trudnoći, ali s obzirom da nije početak trudnoće valjda će sve biti ok(to me malo zabrinulo i preplašilo).
    Terapija: isto ko i ti Olivija: gel Uriage Cu-Zn(no ja sam kupila sapun jer je duplo jeftiniji) i sprej istog sastava i proizvođača(nešto kao tekući puder za kozice), no nigdje ga nema pa sam uzela kremu. Mažem štapićima da se ne inficira na druga područja,iako me strah prilikom tuširanja-kak to oni misle da se istuširaš i pritom ne izložiš mogugnosti da se ne prenese.(baki su kad je imala herpes zoster rekli da ne smije to područje prati i močiti!!!???)
    Uglavnom, bolje izgleda. Prištići su se isušili, sad su tamnocrvene točkice, a crvenilo oko tog područja postalo je lagano ljubičasto. Za dva tjedna kontrola.
    Olivija, što se tiče tableta, dr, kaže da se one uzimaju u prva tri dana od pojave herpesa zostera, no u trudnoći nikako ne!!! Dakle, samo nešto za smirivanje kože, ali ništa protiv tog virusa.
    Javi se kak ti je, kaj je doktor na kontroli..
    :?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Vidim da je prošlo mjesec dana: ni traga ni glasa herpesu! Koža je potpuno čista. Poboljšanje se odmah vidjelo nakon primjene kreme - već za par dana se počelo sušiti i tamniti. Za cca tjedan dana je prestalo i svrbiti.
    Ovo za kupanje/pranje mi nitko ništa nije govorio. Samo kad sam bila kod ginića na UZV, nije mi stavljao onaj gel, već samo malo baby ulja. Kako je bio samo kontrolni pregled, nije previše gnjavio trbuh/bebu s UZVom, već samo da vidi da je beba narasla i da su otkucaji uredni.

zlatokosa ~~~~~~ za brz oporavak.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mažem štapićima da se ne inficira na druga područja,iako me strah prilikom tuširanja-kak to oni misle da se istuširaš i pritom ne izložiš mogugnosti da se ne prenese.(
    zlatokosa - tijekom brisanja se onako ususkaj u rucnik, nemoj se trljati, nego vise tapkaj po kozi i obavezno baci rucnik na iskuhavanje. Isto kao i kod djecjih kozica, bacati jednom nosenu rubu, nositi samo pamuk koji se moze iskuhavati.

Sretno, bit ce sve dobro!

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

drage moje--evo sva u panici javljam se na temu herpes zostera...naime preboljela sam vodene kozice kad sam imala oko 6 god...sad sam u 8.tjednu trudnoce i kako zbog određenih stvar imoram mirovati u posjet mi je dosla od decka baka..a ima herpes zoster..tvrdi da je inkubacija prosla ali sam cula da takve stvari tj herpesi mogu biti jako stetni za plod..kao za mene ne jer sam preboljela kozice...nismo bile u kontaktu vec u istoj prostoriji...trebam li se zabrinuti s obzorom da je ipak prenosiv...moze li sve ovo skupa ugroziti plod ili nesto slicno???luda sam od brige!!!

lola32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Molim pomoć i iskustva! Trudna sam 6 tjedana i izbio mi je herpes zoster. Nije mi prvi put i nije mi jasno zašto se vraća! Ima li netko iskustva s ovako ranom trudnoćom. Doktori kažu da nema problema ali svejedno crkajem od straha!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj lola32 prvotno napisa Vidi poruku
    Molim pomoć i iskustva! Trudna sam 6 tjedana i izbio mi je herpes zoster. Nije mi prvi put i nije mi jasno zašto se vraća! Ima li netko iskustva s ovako ranom trudnoćom. Doktori kažu da nema problema ali svejedno crkajem od straha!
    Ti zacijelo mislis na herpes na usnici? Jer herpes zoster je sasvim nesto drugo i nisam sigurna da je taj bezazlen u trudnoci. :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moram se odmah nadopuniti, herpes zoster uzrokuje isti virus koji uzrokuje i vodene kozice stoga sam na prvi pomislila kako nije bezazlen za trudnocu. Medjutim, ako je trudnica preboljela vodene kozice onda nema opasnosti za trudnocu.

lola32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

zoster glavom i bradom ima li itko iskustva?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •