Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 97

Tema: što sušiti u sušilici?

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno što sušiti u sušilici?

evo novog korisnika sušilice
    kupili smo candy CC 267 T http://www.candy.hr/?go=productcatal...cid=79&pid=178
    lijepa, divna, krasna, i košta....

ovako, ona sada treba odraditi te kunice koje smo mi za nju dali

ima već topic kako odabrati sušilicu, pa sušilica/perilica, pa platnene u sušilici

ako ima već neki ovakav, slobodno moj post prikeljite tamo

sušilicu namjeravam koristiti samo po zimi jer kada je toplo imam prostora na balkonu (nema do sušenja vani)
    i da, ne namjeravam peglati (pitanje vjere, ha ha ha)

pelenice sam iz straha samo na pola sata, osjetljivo pa na štender (drugi put ću na 1h) - imam i fitted i pocketice i flis i aio...

onda sam stavila šajdareni veš (uglavnom perem na 40, većina je takvih stvari) u perilicu i dok sam krcala, skužih da skoro ništa od toga ne ide u sušilicu (je pamuk 100%, ali veli ne sušiti u sušilici), čak i lucine jedne trapke

ostali smo :shock: i mm i ja - lagana jeza, kaj smo bacili nofce?!
    znam da od sada kupujem stvari koje smiju u sušilicu

onda mm uleti - ne smiju bodići (zbog metalnih drukera) i ne znam, još nešto je rekao, ali ja sam se zaledila i više nisam ništa čula

dajte malo pomoći? malo tješenja

jeste li kada stavili nešto što ne bi smjelo?
    što sušite, na kojim programima?

svaki savjet je dobrodošao

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sušim sve osim vune, s tim što one stvari koje perem na manjim temperaturama sušim na programu za osjetljivo i nikad mi se niš nije skupilo (ni trapke ni majce ni drugo)

jedino posteljinu i ručnike sušim na običnom programu

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

čuj, znaš kak se kaže "i na plotu je pisalo"
    Uglavnom, mi sušimo svu dječju robu, pisalo ili ne da se smije sušiti - nikakvih problema nismo imali (roba je od zare, chicca, H&m, iane....).
    Glavno pravilo kad je u pitanju roba MM i mene, a na kojoj piše da se ne smije sušiti, je da sa skupljom robom ne eksperimentiramo, ne sušim svilu, neku pleteninu koja mi nekako vibbrrra da bi se mogla skupiti, hulahopke, i sl. I do sada su nam se malo po malo skupile jedino neke pamučne majice dugih rukava Esprit MM, čudno ali je tako. Sve ostalo, nikakvih problema nismo imali. Apropos toga da se ne smije sušiti roba s drukerima (prvi glas), spužvom i sl. dodala bih da sve krpene igračke sušim u sušilici i sve 5.
    Dakle, ja bih rekla, go for it!

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja imam perilicu/susilicu vec pet godina, ali tek je u zadnje vrijeme vise koristim za susenje robe. za sada se usudim susiti samo posteljinu i rucnike.
    bilo bi super kad bih se usudila staviti i majice, ali me strah da ne stradaju, a bas mi se ne obnavlja garderoba a i ne da mi se peglat (isto vjerski razlozi)

jel susite donji ves u susilici ili ne, s obzirom da lastik vjerojatno ne podnosi bas dobro visoke temperature?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kao i pujica, sve sušim na programu za osjetljivo, osim veša, ručnika, krpa, pamučnih prekrivača, pelena, posteljine

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj elie prvotno napisa
    jel susite donji ves u susilici ili ne, s obzirom da lastik vjerojatno ne podnosi bas dobro visoke temperature?
    to i hulahopke ne... na početku sam stavljala bokserice od MM pa su se sve počele raspadat tako da sad donji veš ne stavljam
    al zato majice sušim normalno i nikad se nisu skupile (posebno one t-shirts najobičnije od pamuka, a njih poslije definitivno ne treba peglat)

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jedino treba pazit da nema natpisa na tim majicama, jel' da? ne mislim da neki znakic koji je izvezen, nego na one natpise tipa 'united colors of benetton' koji su aplicirani kao nekakvom gumom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se sva Rinina roba skupi, pogotovo nešto što nije čisti pamuk nego ima i primjesa, npr. likre...

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

za najlonke piše da ne smiju
    a sve gumeno je zapaljivo
    znači, boxerice i gaćice ne?
    a rodine majice, npr. (piše ne idu u sušilicu)?
    znaš kak se kaže "i na plotu je pisalo"
    čula sam jednom jednu prostu verziju

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: što sušiti u sušilici?

Citiraj buby prvotno napisa

pelenice sam iz straha samo na pola sata, osjetljivo pa na štender (drugi put ću na 1h) - imam i fitted i pocketice i flis i aio...
    nema ih pa ih ni ne susim
    onda sam stavila šajdareni veš (uglavnom perem na 40, većina je takvih stvari) u perilicu i dok sam krcala, skužih da skoro ništa od toga ne ide u sušilicu (je pamuk 100%, ali veli ne sušiti u sušilici), čak i lucine jedne trapke
    ja sve to susim bez problema i to uglavnom stavim na onaj program za peglanje. doduse ja imam perilicu/susilicu Candy pa mislim da to ima i kod tebe, na slici s linka koji si dala, se ne vidi.
    onda mm uleti - ne smiju bodići (zbog metalnih drukera) i ne znam, još nešto je rekao, ali ja sam se zaledila i više nisam ništa čula
    ja sav BC-ov ves susim u susilici cak i igacke, ponekad i one gumene jer mi se ne da vaditi iz masine , za sad nikakvih nezgoda.
    e da jednim sto se znaju odljepiti one slicice s kombinezona, ali to mi ne smeta jer to imam jedino na njima.
    uglavnom kad se ti i susilica sprijateljite ljubav ce ostati, jos dugo vremena

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: što sušiti u sušilici?

Citiraj spajalica prvotno napisa
    uglavnom kad se ti i susilica sprijateljite ljubav ce ostati, jos dugo vremena

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Buby, mi imamo perilicu i sušilicu u jednom, ne znam ima li razlike između samo sušilice, ali kod nas ti je ovako:

- na jačoj temperaturi sušim ručnike i tetra pelene koje nama služe kao podloge, brisači bljuvkića i sl.

- sve ostalo što sušim, sušim na slabijoj - tu spada veći dio Fionine i Florine robice (bodići, majice, traperice, samterice i slično). Bodiće sušim u perilici (sušilici) bez obzira na drukere, isto kao i majice s natpisima.

Međutim, par puta sam osušila (na slabijoj temperaturi) stvari na kojima je pisalo da se ne smiju (ali je pisalo i 100% pamuk, pa sam ja kao odlučila da mogu) i uglavnom su se stinule - neke više, a neke manje. Od tada nadalje sam štreberica, sušim zaista samo ono na čemu piše da može.

Na ovom i drugim forumima sam pročitala da mnogi ne peglaju robu nakon sušenja u sušilici. Moja je, po mom mišljenju, prezgužvana. Ok, bodići koji idu ispod odjeće su ok bez peglanja, ali većinu obleke je potrebno ispeglati.

Neke stvari se u sušilici užasno ugužvaju čak i kad ih se smije sušiti u njoj, prvenstveno košulje. Njih stavim na vješalice i objesim, suhe su za pola dana i puno ih je lakše peglati nego kad se osuše u sušilici. Ista je stvar i s većinom traperica za odrasle, koje se u sušilici užasno ugužvaju (dječje ne toliko).

Veš - svoj uglavnom ne sušim u sušilici, jer sadrži nekoliko sitnih ali bitnih postotaka elastana, koji loše reagira na visoke temperature, dok obične grudnjake za dojenje i mm-ove bokserice uredno strpam u sušilicu.

Eto. Bit će ti super sušilica, ne brini.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja svašta potrpam u sušilicu i uopće ne čitam etikete. Da čitam etikete, sušilica bi mi radila uprazno za par stvarčica. Zakopčam sve gumbiče i drukere, zatvorim poatent zatvarače. Odječu sa aoplikacijama i šljokicama preokrenem naopačke.

Ne sušim jedino vunu, grudnjake. do sad su mi se jedino znale skvrčiti termo čarape. Kad se Elenine čarapice skvrče, onda ih nosi Danijel. Kad se Danijelove skvrče, onda ih proslijedimo poznanicima. Od pamučnih majica jedino mi se skvrčila majica za fitnes koja je minimalno 2 put tjedno u pranju, a s obzirom da sam je platila 10-tak kuna nimalo se ne živciram kaj mi se na fitnesu pomalo vidi trbuh.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nikakvih problema nisam imala s gumom na vešu, a sušim na najvišoj temp. i kao što je spajalica napisala, da, to je ljubav koja traje, ne znam što bih bez moje sušilice

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sušim baš sve. I otkad sam se navikla na sušilicu, da iz nje sve izađe taaaak mekano, sušim u njoj i po ljeti. Kad smo bili na moru pa sam sušila na štriku sve je bilo tak grubo

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne sušim košulje, svilu, pleteninu i poneku majicu s gumenom aplikacijom. Sve ostalo sušim.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Na ovom i drugim forumima sam pročitala da mnogi ne peglaju robu nakon sušenja u sušilici. Moja je, po mom mišljenju, prezgužvana.
    To je zato sto imate, kao i mi, perilicu/susilicu. one imaju manji bubanj, pa onda ako je perilica malo natrpanija se dosta poguzva. oni koji imaju odvojeno imaju znatno veci bubanj, pa im se ves ne pogzva toliko. ovo znam jer moja mama i sestra imaju odvojeno. ja nisam imala mjesta pa sam kupila sve u jednom. e da Annie mi je rekla da ona kad je roba osusena na recimo pola, onda je mozes objestiti na strik. navodno se ne poguzva, a ostane mekana i tako ona izbjegne peglanje.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Na ovom i drugim forumima sam pročitala da mnogi ne peglaju robu nakon sušenja u sušilici. Moja je, po mom mišljenju, prezgužvana.
    To je zato sto imate, kao i mi, perilicu/susilicu. one imaju manji bubanj, pa onda ako je perilica malo natrpanija se dosta poguzva. oni koji imaju odvojeno imaju znatno veci bubanj, pa im se ves ne pogzva toliko. ovo znam jer moja mama i sestra imaju odvojeno. ja nisam imala mjesta pa sam kupila sve u jednom. e da Annie mi je rekla da ona kad je roba osusena na recimo pola, onda je mozes objestiti na strik. navodno se ne poguzva, a ostane mekana i tako ona izbjegne peglanje.
    to ja radim; imamo perilicu/sušilicu pa kad sušim stavim manje veša i ne sušim skroz već do prosušenosti i onda slijedi gradne finale na štriku od 2-3 sata. veš bude mekan, nije zgužvan, usput malo ovlaži zrak i tak.

inače, i ja sušim sve u sušilici osim vune. ne zakapčam drukere. do sad nikakvih nezgodacija osim 2-3 stisnutie maje...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja sušim sve osim vune i takvih stvari i full sam zadovoljna. I preporođena od kad ne moram peglati!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja imam perilicu/sušilicu. Izvadim one stvari koje sam već nabrojala, ostalo složim i vratim u sušilicu. Rezultat je da peglam deset puta manje nego prije.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Ne sušim svilu, pleteninu i poneku majicu s gumenom aplikacijom. Sve ostalo sušim.
    potpisujem.

sušim i hulahopke i donji veš i to sve na jednakoj temperaturi tj.na programu za spremiti u ormar.

ne peglam ništa.

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

oops

Ja sušim baš sve. I otkad sam se navikla na sušilicu, da iz nje sve izađe taaaak mekano, sušim u njoj i po ljeti.
    potpisujem

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj iva_777 prvotno napisa
    oops
    sređeno

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

O Buby vidim da imaš novu zanimaciju.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vidi koliko sretnih parova

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jučer mi nova teta čistilica objesila veš (valjda nije skužila sušilicu koja je u drugoj prostoriji). Preplavili su me čudni osjećaji, skoro sam se išla ispričavat sušilici .

Sušim sve, osim vune i onih "plastičnih" košarkaških dresova koji su i tak suhi u roku odmah.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sušim baš sve.
    Samo par dječjih stvari mi se malo stisnulo, ali niš posebno.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj angelina1505 prvotno napisa
    Sušim sve, osim vune i onih "plastičnih" košarkaških dresova koji su i tak suhi u roku odmah.
    potpisujem.

s tim da uvijek korsitim jedan te isti program i temperaturu. nikad problema - jedina nezgoda kad sam slučajno ugurala vestu u sušilicu. izašla je van toliko stisnuta da bi i Janku bila premala, koji je tada imao par mjeseci!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj angelina1505 prvotno napisa
    Jučer mi nova teta čistilica objesila veš (valjda nije skužila sušilicu koja je u drugoj prostoriji). Preplavili su me čudni osjećaji, skoro sam se išla ispričavat sušilici
    kazem ja kad se čovjek sprijatelji s svojom sušilicom ljubav je dugooooooootrajna

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo mene opet...

onaj program za u ormar - jel vi to još peglate ili je to fakat za u ormar? meni je još bilo malo vlažno. ali trapke su bile tako mekane, nešto fenomenalno

i još - ako traje "za u ormar" cca 1h10min i ja stavim na 75min - koja je razlika u ta dva programa? (kako sam ovo glupo sročila - pitanje je koja je razlika, vremensko trajanje je isto)

pelene sam sada na sat vremena, ali trebalo bi još - na koliko da ih stavim? još ne grijemo, pa se dugo suši na štenderu

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja imam Electroluxovu, koja stoji na veš-mašini, i to je skoro kao član obitelji! Ima i ime. Ja ju zovem Darkić, mm Čudovište! Moju robu nikada nije stisnula, nešto njegove je (činjenicu da se udebljao ne prizna )

Ja imam tri opcije za ormar, jako, srednje i slabije suho za ormar, (razlika je nacrtana kao u kapljicama), ovo najjače nisam pokušavala, s ovim srednjim je meni fakat suho da ide u ormar, sa slabijim je onak, moglo bi, ali ga ja još jednom zavrtim na nekom drugom programu.

Ovu razliku bi možda bilo najbolje da ti odgovori netko tko ima istu sušilicu, jer kod mene je šema sa vremenskim trajanjem da se ponaša kao da suši pamuk, pa nije uputno stavljati sintetiku. Kod tebe je možda drugačije.

Za pelene još ne znam, znat ću kroz par dana :D
    Ove što sam do sad oprala za pripremiti sam stavila na taj program pamuka srednje za ormar, ali ja skoro sve sušim na tome, osim osjetljivije robe. Darkić ih je osušio pristojno, ti vidi kako ćeš. E da, sad sam skužila da ja govorim o tetra pelenama, tako da zanemari.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sušim sve osim vune i grudnjaka. Finije stvari na nižoj temp. ostalo na višoj . Zadovoljnija sam sa sušenjem u sušilici nego vani na štriku . Šta bih ja bez nje :?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam za veličinu bubnja - mi nikad ne sušimo svu robu koju peremo, jer jednostavno nije sva roba namijenjena sušilici, tako da nakon pranja izdvojim što ide na "sobno" sušenje, a što u sušilicu. U sušilici na taj način ostaje puno manje odjeće, no ja ipak nisam zadovoljna njezinim osušenim izgledom.

Na štrik na žalost ne mogu objesiti, jer u ovom stanu jednostavno nemam gdje (nemamo balkon, a u kupaonici imam mjesta samo za one finije stvari koje ni inače ne bih stavila u sušilicu).

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lapis prvotno napisa
    Ja ju zovem Darkić
    pozdrav darkiću
    sada i ja moram smisliti neko ime

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moja se zove Lidač jer nije muško pa ne može Bubimir
    Luda je i škripi, zuji i cviljuka a nova je, nema ni godinu dana. No, vele mi "stručnjaci" da je to zato kaj je perilica/sušilica. A možda je zato kaj nije neka skupa, tko će znati. Ali radi super!

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Buby si smislila neko zvučno ime ?

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

samo da se javim
    moja sušilica i ja
    jedino kaj još nemam ime

obožavam kada npr. operem i osušim dominikovu robicu - odmah ju lijepo složim, a ne prvo vješati tri sata sve te male ficleke....

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Podižem. Mi danas dobili sušilicu Candy koja suši čak 8 kg, zapravo je to jedna tura robe u mašini od 5 kg, ako sam dobro shvatila.

Uputstva su jako štura, pa me zanima koji program najčešće koristite za što. Mislim da je Cekana napisala da ima isto Candy.
    Hvala unaprijed. Jedva čekam da se neko javi jer će mi uštedjeti pokoji uništeni komad

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

buby, sad sam skužila da si i ti kupila Candy , kako je to s programima što najviše koristiš?
    Ja mislila večeras stavit sušit, al se ne usudim (kukavica)...prije nego vas iskusne Rodice čujem.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam ti u pocetku stavaljala na one vremenske programe, ali sad stavim na onu oznaku vjesalice, ili na peglu ako mi je nesto bitno npr. neke finije veste i majice za koje ne zelim da se jako izguzvaju. ajde ne budi kukavica i upusti se u avanturu . inace nasa se zove Mare (kombinirana je), a sudjerica Luce i niti jednu ne bih mjenjala za sve novce ovog svijeta

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja pičim po suncu i sve 5

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni sutra stižu dvije nove najbolje prijateljice. Prva je sudjerica i ona ima ime već godinama - Marica, a druga je sušilica, nju bum zvala Đurđa.
    Eto, sam nek se zna. :D

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme, nika, uspjela si!
    koji Božić!

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

super Nika, drago mi je
    dobrodošli novi članovi obitelji :D

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Joooj, samo 1 dan me nema i već se vas puno javilo.
    Daklem, kako mi se veš skupio, to vam ne mogu ispričat, ja sam prije nego što sam vas pročitala, oprala 5 tura i isto toliko ih osušila...dakle upustila se u tu avanturu.
    Nisam se usudila stavit na sunce (dakle, ja se ravnam po crtežima za sad) nego onu varijantu malo slabiju i osušilo se odlično (naša roba i robica od malog), ali nije bilo dovoljno za fitted pelene tako da za njih očito treba staviti sunce.

Oduševljena sam njome, al još joj nisam dala ime. Suđerica mi je Marija (s onim istarsko-primorskim naglaskom), a za sušilicu škicam po vašim ...
    Mislim da je ovo bio jedan od boljih poklona što smo si MM i ja kupili za Božić

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala na dobrodošlici

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i jel Đurđa ide na lodju? ako da javi sto prije kako joj je tamo i jel se buni. ako ne budem ja kupila isto jednu i tamo je smjestila, a ovu kombiniranu ostavim samo za jako hitne slucajeve . eto mastam je ali sta ce MM reci

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Prihonja prvotno napisa
    Mislim da je ovo bio jedan od boljih poklona što smo si MM i ja kupili za Božić
    Sigurno je, nama barem je najdraži poklon za vjenčanje

Inače, nama je mašina ona prastara od 400 o/m pa mi se fitted pelene nikad ne osuše do kraja, niti na suncu :p i uvijek ih moram malo dosušit na radijatoru ili na pravom suncu.

Ali, ako je više okretaja, 800 ili 1000 mislim da ne bi trebalo biti problema.

Naša je isto još bezimena, a suđerica mi je Milka

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

što kažete na Sunčica?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kad je moja baka kupila svoju prvu vešmašinu nazvala ju je spasenka 8)

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •