Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 71

Tema: Biopsija testisa

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Biopsija testisa

Molim sve koji imaju iskustva da ih podijele samnom. Gdje je najbolje ići za to. Ne znam smijem li vjerovati bilo kojem doktoru ili je bolje dobro promisliti prije. Molim vas za savjete i utjehu. Rekli su mi da nam je to jedini spas i to jako slab.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

O, Mummy,
    Mi smo se malo o tome raspitivali i znam da to radi privatno Uro centar.
    Mislim da bi to trebalo raditi i na VV.
    Šaljem ti pp.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja znam za jedan par koji je ovaj mjesec dobio dva preslatka dečkića na S.Duhu. isto su išli na biopsiju testisa i iz prve je sve uspilo. Mislim da mi je rekla da spermići i nisu bili pre živahni, ali ni to nije spriječilo oplodnju, jer su dječaci bili dovoljno živahni mami u trbuhu.

prestran

Početno

Mislim da mnogi na forumu brkaju pojmove biopsije i punkcije testisa. Punkcija je uzimanje uzoraka iz testisa kroz kožu skrotuma,bez ikakve anestezije i mogu se dobiti uzorci samo iz pojedinih dijelova testisa ovisno o mjestu uboda (koji mogu npr. i promašiti neku zonu gdje eventualno ima više spermija). To se kod nas radi na svim klinikama.

Biopsija je operativni zahvat pod lokalnom anestezijom gdje se koža skrotuma razrezuje i nakon toga se iz testisa vade uzorci posebnim iglama i pokrivaju gotovo sva područja testisa. Nakon toga biolozi pod mikroskopom pretražuju uzorke,ne bi li našli spermije. Kada (i ako) ih nađu,onda ih smrzavaju. Ne znam da li se to radi kod nas. Na VV se to ne radi. Ja sam to radio u Ljubljani.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da, stvarno je zločesto od liječnika što se ne trude objasniti razliku između jednog i drugog kao ni naglasiti prednosti ili nedostatke pojedinog postupka. U našem slučaju biopsija je definitivno nužna i ja ne pristajem na manje (struka me nasreću prosvjetljuje dovoljna da i sama baratam nekim pojmovima pa si smijem dozvoliti takvo mišljenje). Ako bude trebalo otići nekamo da bi se to učinilo onda ćemo ići...do tada neću niti pomišljati da bi nam mogli predložiti punkciju a u svakom slučaju javit ću šta bude.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mummy_s držim fige za sutra. Samo hrabro!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Utorak je skoro podne! Jeste li obavili? Javi kako je prošlo!

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imam pitanjce za vas: gdje su vasi muzici radili biopsiju?
    Ja se dvoumim izmedju IVF klinike u Mirogojskoj i klinike u Mariboru.
    Idemo logikom da radimo u klinici koja moze zamrznuti uzorke za ICSI, koji planiramo uraditi u istoj klinici.
    Koliko je dobro to uraditi u pometim klinikama, po vasem misljenju?

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sanja,
    nemoj zaboraviti da je IVF poliklinika sada u Voćarskoj 14, Zgb.
    Mi ti nismo radili punkciju pa ne znam.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam znala za preseljenje... A sto jos ne znam...
    :/
    Ibili, mene zanima biopsija a ne punkcija.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ah, ni ja još nisam usvojila Prestranovo znanje...
    Nadam se da nam to neće ni trebati.

prestran

Početno

Znanje ćete vremenom možda i usvojiti. Ono što srećom nećete usvojiti je 'užitak' biti na biopsiji.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ah ništa od nas. Bili i poljubili vrata. Doc je očito zaboravio naš "sudar" i odlepršao u Zg. Dobili smo broj pa nazovite opet kažu i dogovorite se.
    Ne znaju oni kako je biti u našoj koži i čekati na takvo nešto.
    Inače koliko sam shvatila IVF klinika ne radi ni biopsije ni punkcije, jer sam i ja pomišljala da odemo to obaviti tamo pa sam pronjuškala i hnema spomena toga (možda nisam dobro njuškala ali za sad toliko znam). Pretpostavljam da to rade sve bolje opremljene bolnice (mislim ako radi KBC Rijeka onda to zacijelo rade i bolnice u Zg). Meni su rkli kao naravno narvno pa mi se bavimo problemom neplodnosti a ne samo dijegnostikom. To su valjda mislili na postojanje škrinjica za naše potomstvo kao i transport istog do ivf labosa. Procedura je navodno kratka i relativno bezbolna (biopsija, ne punkcija) a rezultati za par dana. uvijek tih par dana. Život će mi proći u tim intervalima čini mi se.
    Nisam dobre volje. Nadala sam se bar dogovoru za neki termin i konkretne odgovore. sad opet lebdim i nisam nigdje.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mummy_s, ne daj se obeshrabriti!
    Na sajtu ivf klinike sam i pronasla podatak da rade biopsiju testisa i zamrzavanje uzoraka...
    Prestrane, koliko ti je trajao oporavak, bolovi i sl.? I ako se ne varam, ti si to u Ljubljani uradio? Zasto ste se bas tamo odlucili to uraditi?
    Izvini ako sam napadna ali zelim da saznam sto vise kako bih znala i sto me ceka i kako da se ponasam...

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mummy_s prvotno napisa
    . Procedura je navodno kratka i relativno bezbolna (biopsija, ne punkcija) a rezultati za par dana. uvijek tih par dana. Život će mi proći u tim intervalima čini mi se.
    .
    Meni je doktor u Petrovoj rekao nešto sasvim suprotno i to da je biopsija operativni zahvat koji se provodi pod totalnom anestezijom tao da je i oporavak duži. Kaže da je u bolnici potrebno provesti par dana i preporučio je Rebro i nekog urologa na K.... zboravih mu ime. Za punkciju je rekao da se radi ambulantno i pod lokalnom anestezijom.
    Nadam se da nam na kraju neće trebati niti jedno jer je kod MM kod urološkog pregleda dijagnosticirana upala prostate. Urolog je 99 % siguran da je to uzrok naših problema, a ja vam niti ne moram reči koliko se bojim šta ako tako ne bude.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ovko opisuju u stručnoj literaturi. lokalno anestetik (čitaj inekcija u skrotum) dezinficira se područje učini mali rez kože i škarama odreže par komadića tkiva testisa. šav dva i prevoj. Traje 20-ak minuta. Poslije može biti mali otok, malo krvarenje (vrlo malo), i malo bolno (ovo malo je ključna riječ jer ni u kom slučaju svega navedenog ne smije biti puno-dakle kao i kad se npr porežeš-malo natekne maolo krv ili sukrvica boli za potrpiti. to su sve sastavni dijelovi upale koja je zapravo reakcija cijeljenja). prođe vrlo brzo jer su to relativno male ranice. za to vrijeme nema sexa jer ga to može boliti, previjanje kod svog doktora o.p. i ne smije se prati da se ne bi inficiralo ali mora paziti na higijenu (brisanje guze!!!!) i naravno čisto rublje itd. i sve bi trebalo bit OK i proći kroz nekoliko dana do 2 tjedna. postupak ne smeta daljnju spermiogenezu (ako se ova ipak događa) pa utoliko ne može biti dodatan razlog za neplodnost, a sam postupak se po potrebi može i ponovit.
    eto toliko je moje knjiško znanje a Prestran će o subjektivnom doživljaju .
    Nadam se da sam pomogla.

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jesi, mummy jer je MM skoro pozlilo kad mu je onaj doktor u Petrovoj objašnjavao postupak Čudno je i to ( a tome se čudila i naša doktorica opće prakse) što su MM preporučili biopsiju bez ikakve prethodne obrade da se eventualno utvrdi razlog azospermije. Rekla nam je da je biopsija zadnje što se radi u slučaju muške neplodnosti. Dakle to jutro MM je jedino što je čuo kao rješenje problema bila biopsija, a to isto popodne rečeno mu je da je razlog azospermije upala prostate. Dakle oni se nabacuju sa dijagnozama samo tako, svaki ima svoju priču i nije ih briga kakve traume mi prolazimo. Ovime samo hoču reči da prije bilo kakve biopsije ili punkcije obavite sve pretrage od urologa, hormona itd jer doktora stvarno ima svakakvih.

prestran

Početno

Ja sam išao u Ljubljanu,jer su me jednoj našoj cijenjenoj državnoj klinici onako neslužbeno tamo i poslali. Kod nas u Zg biopsiju testisa (koliko je meni poznato) radi samo jedan doktor na Rebru,a budući da se oni ne bave MPO ne mogu si ni zamisliti kakva bi bila zavrzlama s uzorcima tkiva kad bi se nekamo slali. (možda sam u krivu)
    Postupak je sljedeći:
    Dobiješ krevet u bolničkoj sobi-dobiješ pidžamu-legneš i čekaš-oni te pozovu u operacijsku dvoranu-legneš na stol-sestre ti skinu donji dio pidžame :D -dođe doktor-uzme letvu na čijem je jednom kraju krpa-natopi krpu s hidrogenom i razmaže ti po skrotumu i okolici-dobiješ lokalnu anesteziju negdje oko prepona-razrežu skrotum i uzimaju uzorke-zašivanje s 2-3 šava-odlaziš natrag u sobu-dobiješ Ketonal protiv bolova-obzirom da su testisi jako osjetljivi,imaš neku tupu bol cijelo vrijeme,ali se da izdržati-dobiješ ručak-nakon nekog vremena dolazi doktor i kaže ti je li šta pronašao ispod mikroskopa-ako nije možda nađe drugi dan,jer ne može sve izpregledati na brzinu-spremiš se-ideš doma-voziš auto,a Ketonali baš ne pomažu jako,a Zg je daleko-nakon nekoliko dana treba vaditi konce-nakon mjesec,dva,šavovi se više niti ne vide.
    Sve u svemu,to je metoda za nas beznadežne. To i nisu neki spermiji,a možda nisu niti zreli,ali kad drugih nema...
    Ja živim u nadi!
    Voli vas Prestran

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

E moj Prestran da si se informirao znao bi da NE SMIJEŠ voziti auto poslije biopsije. Ali eto ti imaš jedno iskustvo i avanturu više.

Kia nemoj nikako voditi TM na biopsiju dok ne napravite endokrinološku pretragu. Samo povišeni FSH i LH su indikacija za biopsiju. Inače će daljnja urološka pretraga ukazati na razlog azoospermije. ako je prostata upaljena onda je moguće riječ o opstruktivnoj azoospermiji kada testisi šljakaju uredu ali je rampa negdje spuštena pa ne mogu van. To se riješi ljekovima (upala) ili kirurški (problemi sa vas deferens-sjemenovod ili nešto slično) i onda možda spermiogarm kroz 6 mjeseci pokaže normozoospermiju pa se onda povaljaš s TM i dobiješ bušinu.
    Dakle ne vjeruj nikome i polako da ne bi bilo nismo htjeli nismo znali. svaki pacijent je doktoru nova lekcija pa nemoj dozvoliti da TM bude pokusni kunić. Mislim oni bi te trebali upozoriti da biopsiji prethode neke pretrage i da se ona NE RADI tek tako.
    Sretno i dabogda puno plivača svima nama!

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mummy_s, koliko je pouzdan taj tvoj podatak da je los hormonski nalaz indikacija za biopsiju? Pitam jer je MM upucen na biopsiju nakon 4 ponovljena identicna spermiograma (totalna azoospermia) i urednog ultrazvucnog nalaza... I to u dijagnosticke svrhe. U nasem gradu nemaju mogucnost zamrzavanja uzoraka, niti rade MESA/TESA a ni ICSI, stoga smo im se lijepo zahvalili na ponudjenoj dijagnostickoj biopsiji i odlucili da cemo je ipak obaviti negdje gdje nam mogu ponuditi nesto vise. A prvi put cujem za neke druge indikacije za biopsiju...
    Najgore je sto ponekad sumnjam u ispravnost nase odluke pa bih voljela da cujem vase misljenje o tome...

prestran

Početno

Nakon biopsije se jedino ne smije voziti bicikl. Naravno da nije sretno rješenje voziti auto nakon toga,ali ako nema alternative,onda se vozi. To sa povišenim hormonima kao razlogom za biopsiju je čista glupost. Ja imam savršenu hormonalnu sliku. Na biopsiju se ide kada u ejakulatu nema spermija i pokušava se naći nešto u testisima,a hormoni nemaju nikakve veze s tim.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj prestran prvotno napisa
    Sve u svemu,to je metoda za nas beznadežne. To i nisu neki spermiji,a možda nisu niti zreli,ali kad drugih nema...
    Ja živim u nadi!
    Voli vas Prestran
    Prestran,
    Svu sreću ovog svijeta vam želim!

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Sanja79 prvotno napisa
    mummy_s, koliko je pouzdan taj tvoj podatak da je los hormonski nalaz indikacija za biopsiju? Pitam jer je MM upucen na biopsiju nakon 4 ponovljena identicna spermiograma (totalna azoospermia) i urednog ultrazvucnog nalaza... I to u dijagnosticke svrhe. U nasem gradu nemaju mogucnost zamrzavanja uzoraka, niti rade MESA/TESA a ni ICSI, stoga smo im se lijepo zahvalili na ponudjenoj dijagnostickoj biopsiji i odlucili da cemo je ipak obaviti negdje gdje nam mogu ponuditi nesto vise. A prvi put cujem za neke druge indikacije za biopsiju...
    Najgore je sto ponekad sumnjam u ispravnost nase odluke pa bih voljela da cujem vase misljenje o tome...
    Neznam, i mi smo se susreli s istim. MM je preporučena biopsija bez ikakve obrade. Dakle nakon tri jednaka rezultata spermiograma. Možda da ipak obavite prije neke pretrage, poput urologa ili androloga čisto da pokušate odgonetnuti razlog azospermije. Možda niti neće biti potrebna biopsija nego samo punkcija. Ali o svemu tome mora odlučiti neki liječnik. Eto nama je jedan obični urološki pregled ulio neopisivu nadu da će situacija ipak biti bolja. Ko zna možda i vi pronađete neki razlog koji se da ukloniti

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kia, bili smo kod urologa i on je MM pregledao ultrazvucno i rekao da nam ostaje samo biopsija, jer on drugacije ne vidi razlog azoospermije. A MM niti pusi, pije ili drogira... Vodi normalan zivot i nema hronicnih (izuzev alergija) niti nasljednih bolesti... A nalaze hormona i ne spominje...

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

To sa povišenim hormonima kao razlogom za biopsiju je čista glupost.

Prestran povišeni FSH i LH su pokazatelji da nešto ne valja na razini spermiogeneze koja se odvija u sjemenim kanalićima koji grade testis i nepobitni je dokaz da osim biopsije se tu nema šta drugo raditi. Tvoj normalni hormonalni status znači da se u tvojim sjemenim kanalićima spermiogeneza događa i da razlog lošem spermiogramu leži možda u nekom drugom mehanizmu a ne u samim testisima. Ja bi napravila minuciozniju urološku obradu (uostalom ako se ne varam u jednom spermiogramu se i je pokazao bar jedan spermić, istina? to je super znak uz normalne razine FSH i LH i nije pokazatelj neopstruktivne azoospermije-ja bi sad dala sve za takav nalaz). "povišeni gonadotropini-FSH i LH-potvrđuju dijagnozu primarne testikularne insuficijencije i za to nema terapije", iz Ususret roditeljstvu Asim Kurjak i Višnja Latin. Eto tako da ja to nisam izmislila.
    Biopsija i nije neka vesela vijest u našim životima pa ako nije apsolutno nužna bolje ju je izbjeći. Uostalom možda je potreban neki drugi operativni zahvat da bi se riješio problem azoospermije pa čemu onda 2 puta pod nož.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

E, i btw MM ima uredan UZ nalaz pa ipak....

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moram priznati da me je mummy s na nešto podsjetila. Kad nem jedan od doktora objašnjavao razloge azospermije u jednom je trenutku spomenuo slijedeće: ako su hormoni OK onda se spermatogeneza u tjel vjerojatno normalno odvija i ide se na biopsiju, ali ako nisu da tu onda nažalost nema pomoći.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Još jedna informacija. Prije podvrgavanja biopsiji bilo bi dobro provjeriti postoji li mikrodelecija Y kromosoma i kolika je ako postoji. Geni na Y kromosomu su odgovorni za spermatogenezu. Ovakvu analizu moguće je napraviti na med. faxu u Rijeci svaki radni dan od 9-12 i treba 2-3 tjedna da budu gotovi rezulati. radi se kod muškaraca kod kojih je ustanovljena azoospermija. Ostali oblici poremećenog broja spermija i drugo nisu indikacija za ovu analizu. Inače radi se samo o davnju krvi i vjerujem da se može napraviti na svim med fakultetima ili citogenetičkim laboratorijima.

lavica2

Početno

Ja sam zvala IVF polikliniku i kažu da to ne rade. Mislim da če MM opet na VV.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Eto ga! MM je na urologiji..danas mu obavili silne analize za anesteziju (galon krvi, urin, EKG, razgovori, pipkanje jajca) i sutra polijećemo.
    Čini se da je MM pomalo i atrakcija jer više su informacija oni dobili od njega nego on od njih..a kako vi to sve znate?, čude se oni. Žena živi na internetu, odgovara on, a od doktora sigurno nije!
    Uglavnom sutra ću vam znati prenijeti kako je bilo i kakvi su subjektivno dojmovi MM (jauče li puno ili malo)..nitko nam nije rekao kad bi trebali biti rezultati. Valjda će sutra biti konkretniji!

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mummy s samo bih vam htjela poželjeti puno uspjeha i plivača. Poseban pozdrav TM od MM i čestitke na hrabrosti.
    Čekamo vijesti i vibramo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mummy s, sretno tebi i TM-u! Nadam se da će pronaći veeeeliko i veselo društvo za buduće tulume u epruveti.
    Javi kako je bilo i kako se TM držao.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mummy_s sretno! Uzivam citati tvoje postove, zrace energijom i optimizmom! Sigurna sam da ce tulum u epruveti (kako su cure rekle) uroditi uskoro i tulumom kod tebe i TM-a, od srece zbog malog/malih

lavica2

Početno

Javi nam se!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mummy s, gdje si???

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mummy s - svi čekamo . Javi seeee!

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Uh evo uzmogla sam odlijepiti se od pacijenta (MM) i primakla kompu..
    Dale izvještaj: od nalaza još ništa! Rekli nam da se to inače radi odmah ali budući da mi nemamo vezu ćekat ćemo mjesec dana (moš mislit-spremam se ja u pohode pa ću napraviti nered kao Dar-Mar holmes)
    uglavnom bilo je tu veselja...MM je kirurg skratio život za nekoliko godina kada je prislonio skalpel na skrotum i objavio "krećemo!", ne primijetivši pritom da MM još ne hrče blaženo u anesteziji. hvala Bogu na dobrom sluhu anesteziologa koji je u pravi čas viknuo da još nije obavio svoj dio posla te da su oči MM još uvijek kao suncokreti (a nakon osjeta hladnog metala na jajcima vjerojatno i veće).
    uglavnom probudio se kao ptičica (veli da mu je to bila najbolja anestezija do sad-kao na operaciji je jednom tjedno ) i onda počeo jaukati...kao da me netko šutnuo nogom u jaja, objašnjavao mi je nervozno preko telefona (jer ja inače imam puno iskustva kakva je kvaliteta bola kad te netko šutne nogom u jaja) i kako ne razumjem kako ga to boli. Dobro odradili smo i par dana jaukanja. Na svu sreću MM ima sposobnost zacijeljivaja kao da nije s ovog planeta pa to izgleda kao da ga je singerica malo dohvatila s obe strane skrotuma i to je to. Nema podljeva otoka crvenila i sl. Najgore od svega su zapravo noćne erekcije i erekcije uopće ( a šta ću kad sam prekrasna i zamamna-aha ) pa ga to boli.
    a sad doktori. Jednakim čuđenjem kojim su ga dočekali, su ga i ispratili dobacivši i pokoju netočnu informaciju. Da ja nisam nabacila svoj najbolji par rogova i zaputila se sama na razgovor to bi prošlo kao da smo tamo bili onaku turistički-zanimalo nas kakva je kuhinja u bolnici!
    Užas užas i opet užas! Niti su nam znali reći gdje su nepovratno otišli komadići MM i kada će nam reći rezultate. Niti su nam rekli kada se može opet napraviti biopsija ako nalaz bude dobar, što sa šavovima, smije li se tuširati, kada sex, hoće li mu mali otpasti ako se nešto zakomlicira (sad karikiram), treba li učiniti neko previjanje, flasteri možda, krema, dezinfekcija... :? ma žene moje drage baš ništa. MM je njima bio zanimljiv dok ga nisu izrezali (skoro naživo) i onda su ga jednostavno šutnuli van
    Sad je na meni da se idem s nekim posvađati (pa makar nosila bočicu s testisima MM kući kao suvenir) ili čekati i biti na milosti neupućenim ljudima koji si daju za pravo da uzimaju naše sudbine u svoje ruke i još nas pritom drže za budale.

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mummy s pao mi je kamen sa srca, već sam se zabrinula zašto se ne javljaš. Drago mi je da se TM dobro oporavlja i još jednom velike, velike čestitke na hrabrosti (TM je u očima MM pravi heroj).
    Što se doktora tiče jednostavno nemam riječi.
    Nadam se samo da će nalaz biti i više nego dobar i da će obilovati veselim i živahnim plivačima

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mummy s, i meni je laknulo. Čak se i MM zabrinuo da se nije što zakompliciralo pa me danas pitao "jel se javila?". Inače, nama su rekli nema kupanja dok konci ne ispadnu, svaki dan barem dva puta lagano tupferom isprati ranice fiziološkom otopinom i staviti čistu gazu, podići testise i tako ih učvrstiti (to je valjda da ne bi sjeo na njih), paziti kod mokrenja da urin ne bi došao na ranu i to je uglavnom to. Ali vidim da se TM odlično oporavlja pa ste onda sigurno sve dobro napravili.
    Jedino, nije mi jasno, zar vam neće zamrznuti uzorke da ih možete koristiti u IVF-u??? Nemoj mi reći da će morati ubrzo opet?
    Inače, mi smo dobili nalaze za dva tjedna (još uvijek mi nije jasno zašto im toliko dugo treba).

Sve u svemu, i dalje vibramo za veliko društvance....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Drago mi je prošlo i da se TM oporavlja, nadam se da će biti puno plivača za puno malih mummysića~~~~~~~~~~~~~~~~~

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mummy_s, super da je sve prošlo. Samo se ti sad izbori za nalaze! I hrabro, ne gubi živce, ali uporno.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mummy, da te nema trebalo bi te izmisliti. Tak i treba, primi ti "stvar" u svoje ruke.
    A sad ozbiljno, nadam se da će biti sve ok.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Anett prvotno napisa
    Inače, nama su rekli nema kupanja dok konci ne ispadnu, svaki dan barem dva puta lagano tupferom isprati ranice fiziološkom otopinom i staviti čistu gazu, podići testise i tako ih učvrstiti (to je valjda da ne bi sjeo na njih), paziti kod mokrenja da urin ne bi došao na ranu i to je uglavnom to.
    Jedino, nije mi jasno, zar vam neće zamrznuti uzorke da ih možete koristiti u IVF-u???
    Eto vidiš, a nama nisu rekli niti jesu to oni konci koji se vade ili otpadaju..uglavnom MM je uskočio u kadu a žena ga je okupala kao novorođenče..pa sa tupferićima potapkala dječicu (to mi je bila jedina prilika da im priđem na bliže od metra-MM je razvio refleks djevice-kad ja uđem u prostoriju skuplja noge ) zapakirala ih u pelenicu od gazice i stavila na počinak. Morali smo saprati onu šugavu bolnicu sa njega.
    E da, neće nam ništa zamrzavati nego će naše plivače etiketirati kao biološki otpad a MM će opet pod nož...nadajmo se da će ovaj put kirurg biti pribraniji.
    Curke hnvala vam svima na brizi za MM a sad ću mu prenijeti pozdrave pa će odmah biti ponosan na svoj pothvat!

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mummy_s prvotno napisa
    MM je razvio refleks djevice-kad ja uđem u prostoriju skuplja noge )

A zasto nece zamrznuti plivače???

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

E, a čuj pa ne misliš valjda da je to lak posao..pa treba imati kantu s tekućim dušikom!? Dobro znam da nije tako jednostavno ali ipak smo u 21. stoljeću pa je za očekivati ako imaju ekipu koja radi potpomognutu oplodnju da će onda imati i tehnologiju za zamrzavanje i odmrzavanje spermića...ali ne!
    A možda i imaju samo im je zabavno gledati ljude kako se pate...sve je moguće danas!

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mummy, obožavam čitati tvoje postove. Grozno, ali ja se evo već par smijem nad mukama TM .
    Drago mi je da je sve dobro prošlo, da se TM oporavlja, a ti si još uvijek legenda.
    I stvarno se od srca nadam da će naći plivače i da ćete uskoro dobiti bebice koje će naslijediti tvoj smisao za humor (i tatinu hrabrost ).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mummy_s, ti si jedna super cura. Ostani takva, na radost sebi i cijelom forumu

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    I stvarno se od srca nadam da će naći plivače i da ćete uskoro dobiti bebice koje će naslijediti tvoj smisao za humor (i tatinu hrabrost ).
    Prvo hvala na lijepim željama ali ja bih ovdje samo dodala da bi možda ipak mamina hrabrost bila bolja jer ipak tatu treba vidjeti uživo-proljeće je pak stiglo u punom sjaju jer je MM mimoza u cvatu..danas je baš prosvjedovao jer mu nisam kupila extra soft gazu (iliti "mudnu gazu" kako je on zove od milja). Ona koju sam ja dopremila ga naime grebe

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mummy, zakon si!
    MM je citao tvoj post o biopsiji i gledala sam kako kod skalpela prelazi iz zelene u zeleniju boju... I njega to ceka, mada nadam se kod malko boljih hirurga... A pocela sam se pretvarati u hodajuci alarm, uzmi ovo, nemoj ono, kad ces to, itd. A tek poslije biopsije... Nek mi je Bog na pomoci!
    Samo hrabro i dalje i drzim fige za nalaz!

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

[quote="mummy_s"]
    Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Prvo hvala na lijepim željama ali ja bih ovdje samo dodala da bi možda ipak mamina hrabrost bila bolja jer ipak tatu treba vidjeti uživo-proljeće je pak stiglo u punom sjaju jer je MM mimoza u cvatu..danas je baš prosvjedovao jer mu nisam kupila extra soft gazu (iliti "mudnu gazu" kako je on zove od milja). Ona koju sam ja dopremila ga naime grebe
    Mummy s ovo s gazom je ko da slušam svog muža Ma neka su oni mimoze, ali su naše mimoze i mi ih zato volimo

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •