Ovu tortu pečem već 10-ak godina i stvarno je prefina. Meni obično svi kažu da sam luda kaj to radim jer je kao komplicirana, ali stvarno vrijedi truda. I kad god ju napravim uvijek je bude premalo, uvijek se potuku oko nje.
Prvo se ispeku dvije rolade, žuta i smeđa.
ŽUTA ROLADA:
6 žumanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
korica limuna
snjeg od 6 bjelanjaka
SMEĐA ROLADA:
6 žumanjaka
6 žlica šećera
4 žlice brašna
2 žlice kakaa
korica limuna
snjeg od 6 bjelanjaka
KREMA:
kuha se pola litre mlijeka (od toga se odlije 2 dcl). Kada mlijeko zakipi dodaje se prethodno izrađena smjesa od:
ona 2 dcl mlijeka
8 žlica šećera
5 žlica brašna
U hladno se umiješa margarin.
VOĆE:
1 velika konzerva ananasa
3 banane
Voće se nareže na kockice i umiješa u kremu.
Rolade tj. biskviti se peku u velikoj protni. Svaki biskvit se uvije u roladu. Kada se ohladi odvije se i namaže pekmezom. Žuti biskvit tamnim pekmezom, i obrnuto. Rolade se režu na kolute cca 1 cm debljine. Prvo se na dno složi npr. žuti biskvit, bilo bi dobro slagati ga u kalup koji se kad je sve složeno možete maknuti.
Posložene rolade se malo pomoće sokom od ananasa, na njih se namaže krema, pa se slože smeđe rolade koje se također malo pokvase sokom od ananasa, pa ostatak kreme, a torta se načička šlagom. Ja uzmem onu špricu za ukrašavanje, pa cijelu tortu načičkam s tim tako da izgleda stvarno super.
Evo ako je već možda niste probali, probajte torta je mrak. i uopće nije preslatka, s obzirom na količinu šećera koji ide u nju.