zanima me što se radi za Uskrs prema nekim zdravijim načelima kuhanja - makrobiotika i sl.?
mama mi je trenutno na toj prehrani i želim joj pomoći što da spravi i da bude fino - jer osim lukeca mladog, buncek i jaja joj nisu više na meniju...):
zanima me što se radi za Uskrs prema nekim zdravijim načelima kuhanja - makrobiotika i sl.?
mama mi je trenutno na toj prehrani i želim joj pomoći što da spravi i da bude fino - jer osim lukeca mladog, buncek i jaja joj nisu više na meniju...):
Juha od prosa s mladim tikvicama (šaku-dvije prosa prepržiš na tavi da se zarumeni i počne puckati, pa zaliješ slanom vodom, u odvojenoj posudi prodinstaš ribanu tikvicu i zaliješ vodom s prosom. Začiniš po želji. Moja djeca to vole sa vrhnjem (sojino isto paše).
Zapečeni celer (npr. sa sojinim vrhnjem, iako to u originalu ide sa sirom), mislim da je apricot svojevremeno nešto o tome pisala. To se peče u pekaču da omekša i na kraju se zapeče. Nisam nikad sama radila. Možeš uz to servirati tamari ili nešto slično.
Trobojna salata (skuhati mrkvu, karfiol i brokulu da bude "al dente" tj. ne prekuhana, posoliti morskom soli i začiniti maslinovim uljem, nekim finim octom koji se uklapa u makrobiotiku - npr. od umeboshi šljiva, ako nema dobar je i limunov sok, posipati svježim koprom nasjeckanim).
Sirovo - luk, rotkvice, krastavci - odabereš boje po želji...
Desert? Nemam pojma, isto neka varijanta s kuhanim prosom i voćem.
hvala ti puuuno!!!
a nešto za doručak? što se jede umjetsto šunke i jaja?
Kudri, smije li jesti seitan? Dimljeni seitan nama "glumi" šunku.
Smije li jesti tofunezu ("majonezu" od tofua)? Ako smije, nju upotrijebiš umjesto majoneze od jaja i napraviš francusku salatu.
Ja sam tako napravila za jednu proslavu Nove godine i nitko od mesojeda nije skužio razliku.
Smije li slatko? (Slatko u smislu prirodno slatko, bez šećera.)
teica, da, tako sam nešto mislila, da glumi šunku...kupit ću seitan! super, hvala! ne sjećam se da je išta pisalo za seitan, mislim da bi ga mogla...super ideja, napravit ćemo francusku sa tim! a reci mi, gdje se to kupuje, u bio-bio?
slatko, da, ali prirodno! imaš neku preporuku?
dolje proso sa sladom i bobičasto voće gore s agar-agarom
tufahije, oguliš i izdubiš jabuke napuniš orasima, llješnjacima, bademima sa žlicom meda ili slada i zapečeš, kad se ohladi možeš dodati neki bio biljni šlag
integralna torta s kremom od bundeve
Zna toga biti u Billi, Mercator isto ima dosta dobro opskrbljenu policu s takvim stvarima. Naravno, Bio&bio.
Evo tu pogledaj što ti je najbliže: http://www.annapurna.hr/index.php?op...263&Itemid=191
5 šalica kuhane palente
3/4 šalice kokosova brašna
1 i pol šalica pšeničnih klica
3/ 4 šalice grožđica
1/ 2 šalice poprženih i narezanih lješnjaka
1 šalica smeđeg šećera
1/ 2 šalice ulja
Pomiješati sastojke.
Istresti ih u nauljeni kalup, te peći 30-40 min na 180 stupnjeva.
prošao i naš zdravi uskrs - francuska je bila mrak (barem meni), stavila sam jabuku, rotkvicu, mrkvu, grašak i krumpir + ta tofuneza i stvarno je bilo fino - dimljeni tofu...mljaac
jedino mi je žap što nisam prije vidjela recept za ovaj kolač od lasice...čini se fino