Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 58

Thread: Voćna rolada

  1. #1
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default Voćna rolada

    Ovu tortu pečem već 10-ak godina i stvarno je prefina. Meni obično svi kažu da sam luda kaj to radim jer je kao komplicirana, ali stvarno vrijedi truda. I kad god ju napravim uvijek je bude premalo, uvijek se potuku oko nje.

    Prvo se ispeku dvije rolade, žuta i smeđa.
    ŽUTA ROLADA:
    6 žumanjaka
    6 žlica šećera
    6 žlica brašna
    korica limuna
    snjeg od 6 bjelanjaka

    SMEĐA ROLADA:
    6 žumanjaka
    6 žlica šećera
    4 žlice brašna
    2 žlice kakaa
    korica limuna
    snjeg od 6 bjelanjaka

    KREMA:

    kuha se pola litre mlijeka (od toga se odlije 2 dcl). Kada mlijeko zakipi dodaje se prethodno izrađena smjesa od:
    ona 2 dcl mlijeka
    8 žlica šećera
    5 žlica brašna
    U hladno se umiješa margarin.

    VOĆE:
    1 velika konzerva ananasa
    3 banane
    Voće se nareže na kockice i umiješa u kremu.

    Rolade tj. biskviti se peku u velikoj protni. Svaki biskvit se uvije u roladu. Kada se ohladi odvije se i namaže pekmezom. Žuti biskvit tamnim pekmezom, i obrnuto. Rolade se režu na kolute cca 1 cm debljine. Prvo se na dno složi npr. žuti biskvit, bilo bi dobro slagati ga u kalup koji se kad je sve složeno možete maknuti.
    Posložene rolade se malo pomoće sokom od ananasa, na njih se namaže krema, pa se slože smeđe rolade koje se također malo pokvase sokom od ananasa, pa ostatak kreme, a torta se načička šlagom. Ja uzmem onu špricu za ukrašavanje, pa cijelu tortu načičkam s tim tako da izgleda stvarno super.
    Evo ako je već možda niste probali, probajte torta je mrak. i uopće nije preslatka, s obzirom na količinu šećera koji ide u nju.

  2. #2
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Kod mene se ovaj kolač zove - Dinastija torta, prefina je. Smajlić se oblizuje.

  3. #3

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    je, Dinastija, od milja Dinka.
    tradicionalno krepaš dok ju napraviš a onda još jednom krepaš od miline dok jedeš.

  4. #4

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    294

    Default

    kada se slažu rolade,jel se to slaže u kalup od torte ili kako ti radiš?

  5. #5
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    A gdje slažete ananas i banane?

  6. #6

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    294

    Default Re: Voćna rolada

    Quote Originally Posted by ana.m
    VOĆE:
    1 velika konzerva ananasa
    3 banane
    Voće se nareže na kockice i umiješa u kremu.
    AdioMare,ovdje piše.

  7. #7
    Nice's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    572

    Default

    a jel u kremi možda fali vanili šećer :? ili ide stvarno bez ... nekako mi se čini da neće biti ukusna krema samo sa brašnom i šećerom...

  8. #8
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default Re: Voćna rolada

    Quote Originally Posted by dijana76
    Quote Originally Posted by ana.m
    VOĆE:
    1 velika konzerva ananasa
    3 banane
    Voće se nareže na kockice i umiješa u kremu.
    AdioMare,ovdje piše.
    Hrkljuš!
    Hvala.

  9. #9
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Quote Originally Posted by Nice
    a jel u kremi možda fali vanili šećer :? ili ide stvarno bez ... nekako mi se čini da neće biti ukusna krema samo sa brašnom i šećerom...
    Ne ide vanilin šećer i bez toga je krema fantastična, vjeruj, radila sam je nekoliko puta...

  10. #10

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    294

    Default

    ana.m,evo te konačno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  11. #11
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    dijana76, jesi radila tortu?

    Mene imaju običaj svi pitati da kako mi se da s tim zezati, ali kada znate kakav proizvod izađe na kraju, uopće ne razmišljate o tome koliko ima posla, zapravo uvijek ju radim s velikim gušom. Zato cure navalite....

  12. #12
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Quote Originally Posted by dijana76
    kada se slažu rolade,jel se to slaže u kalup od torte ili kako ti radiš?
    Evo da i ovdje odgovorim, puno je lakše slagati rolade u kalup i kad se završi makne se kalup. Torta je čvršća, ljepše se drži i lakše je slagati nego bez kalupa...

  13. #13
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Ja isto obavezno rolade slažem u kalup. Kad se sve dobro ohladi, onda skidam kalup i ukrašavam.

  14. #14

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    294

    Default

    Quote Originally Posted by ana.m
    dijana76, jesi radila tortu?

    Mene imaju običaj svi pitati da kako mi se da s tim zezati, ali kada znate kakav proizvod izađe na kraju, uopće ne razmišljate o tome koliko ima posla, zapravo uvijek ju radim s velikim gušom. Zato cure navalite....
    nisam još,ali planiram ovaj vikend.

  15. #15
    happy mummy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ST
    Posts
    661

    Default

    kad umjesas voce u kremu? u vruce, prije margarina?

  16. #16
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Kad se krema ohladi, umiješam maragarin, već razrađeni i onda kad je krema gotova, kuhačom umješam komadiće voća.

  17. #17
    happy mummy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ST
    Posts
    661

    Default

    Quote Originally Posted by ana.m
    Kad se krema ohladi, umiješam maragarin, već razrađeni i onda kad je krema gotova, kuhačom umješam komadiće voća.
    thanx spremam za l. rodjendan, ne bude li valjalo pola splitske rode ce te ogovarat

  18. #18
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Quote Originally Posted by happy mummy
    Quote Originally Posted by ana.m
    Kad se krema ohladi, umiješam maragarin, već razrađeni i onda kad je krema gotova, kuhačom umješam komadiće voća.
    thanx spremam za l. rodjendan, ne bude li valjalo pola splitske rode ce te ogovarat
    Oih, nebum ja kriva ak ju ti dobro ne napraviš ...
    Ma zezam se, nema ti kaj ne ispasti dobro, javi kako je prošlo

  19. #19

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    177

    Default

    ja pravim ovo ali umjesto rolada koristim piskote(prije djece sam ih znala poprskati sa malo ruma). Kratko, jednostavno i nikada se ni komadic nije bacio

  20. #20
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Vjerovatno je fina i kombinacija s piškotama, ali to više nije ta torta :/ .
    Meni baš neki poseban gušt u toj cijeloj priči daju baš te rolade s pekmezom...

  21. #21
    skviki's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bregi,Matulji
    Posts
    505

    Default

    A koji promjer kalupa za slagati?

    Čini mi se da će mi biti previše rolade za
    okrugli kalup za tortu :/

  22. #22
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Ja ti imam onaj obični kalup za tortu, ne znam točno, klasična veličina.
    Bude malo viška, pojedeš to, fino je . A ja ti još kako se slažu rolada do rolade i bude među roladama pokoja rupica, ove rolade viška malo izrezuckam kako mi treba i popunim te rupice...

  23. #23
    skviki's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bregi,Matulji
    Posts
    505

    Default

    Quote Originally Posted by ana.m
    Ja ti imam onaj obični kalup za tortu, ne znam točno, klasična veličina.
    Bude malo viška, pojedeš to, fino je . A ja ti još kako se slažu rolada do rolade i bude među roladama pokoja rupica, ove rolade viška malo izrezuckam kako mi treba i popunim te rupice...
    Hvala ti! :D

    Evo biskviti se zarolani hlade, sad se bacam na kremu.

    To će biti torta mojoj mami za rođendan.

  24. #24
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Ajde, ajde samo ju nemojte prebrzo popapati.
    Javi kak se svidjela tebi i ostalima.

  25. #25
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Malo podižem ovaj topic jer dobrih stvari nikad previše.



    Evo, ja već danima premišljam koju da tortu napravim Ivi za rođendan, googlam recepte, i guees what? Ha, opet radim ovu! Doduše, nisam već dugo, bit će pravi užitak opet oblizati prste!

    Prvo nisam htjela nju jer na nju ne ide ticino, ali mislim si, bolje da se ljudi fino napapaju nego da se dive mom neumijeću!
    Mada, smislit ću ja već nešto , ne može moja torta ostatzi obična! 8)

  26. #26
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Ana.m, moram ti samo reći da sam ja radila ovu tvoju tortu prošle godine malcu za rođendan i svi su bili oduševljeni. Prefina je!!


    Obožavam te voćne torte s ananasom i bananama!


    Nedavno sam MMu za rođendan radila tortu s kremom kao ova (puding, ananas i banane), ali se još u nju dodaju i mljeveni orasi i super je fino (bila mi je čudna ta kombinacija i nisam vjerovala dok nisam probala, sad mi spada među omiljenije).

  27. #27
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Ovaj put će se potruditi slikati izradu i finish pa nakeljiti slike ovdje!

  28. #28

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    a što bi još bilo pametno kao alternativa ananasu?
    (banane su mi ok)
    a cijeli recept

  29. #29
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

  30. #30
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default



    pravim sebi za rodjendan :D

    a ideju za kitty cu ti ukrasti i ukrasti tortu Luciji za rodjedan- ako me neces ganati za utroska prava

  31. #31
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    princess puffy, ja cu tek prvi put raditi ovu tortu i mucio me je ananas zbog L jer znam da ce traziti makar malo da proba tako da sam mislila staviti svjeze breskve. Svakako imaju dosta soka pa sam mislila nekako od njih napraviti i ovaj sok za kore jedva cekam

  32. #32
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Ja sam uvijek stavljala ananas, ali sam čula da mogu i breskve.
    MoMo, ma samo ti "kradi" ideje, pa svi to radimo! Hehe.

  33. #33

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    Quote Originally Posted by MoMo
    princess puffy, ja cu tek prvi put raditi ovu tortu i mucio me je ananas zbog L jer znam da ce traziti makar malo da proba tako da sam mislila staviti svjeze breskve. Svakako imaju dosta soka pa sam mislila nekako od njih napraviti i ovaj sok za kore jedva cekam
    pitala sam iz istih razloga,moja S je 18 dana starija i ne bih joj dala ananas
    svakako javi kako ti je uspilo

  34. #34
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Jel ta krema zaista toliko dobra? Pitam jer mi ne zvuči baš obećavajuće mlijeko, šećer i brašno?
    Molim da se pitanje ne shvati kao provokacija, nije mi to namjera
    Nemam baš nekog iskustva sa kolačima, ovo mi se sviđa, ali me muči ta krema.

  35. #35
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Pa u kremu ti idu ananas i banane, kaj će ti više?

  36. #36
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    I da, tortu jedeš u cijelini, ne ližeš samo kremu...
    Da u kremi ima još koječega bilo bi previše!

  37. #37
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    A može to od nekog "sočnijeg" voća, malina, jagoda, kupina, višanja...? Ja više preferiram u takvom tipu kolača tu vrstu voća.

  38. #38
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    torta se hladi jos cu je sutra ukrasiti slagom...probala sam kremu i fenomenalna je ( mada sam i ja bila skepticna prema istoj). e da ja sam radila sa svjezim breskvama i banama- a vjerujem da je sa ananasom jos bolja jer mi se on cini jos socniji....ukupan dojam javim sutra

    ana

  39. #39
    Cathy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    8,461

    Default

    Glupo pitanje, ali koje pekmeze koristite za rolade? Piše u receptu - jedan svijetli i jedan tamni? :?

  40. #40
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    svijetlu roladu sam mazala pekmezom od sljiva (bez secera) a tamnu domacim dzemom od marelica

  41. #41

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    MoMo ako budeš imala volje stavi slikicu presjeka torte da vidimo kako izgleda

  42. #42

    Join Date
    May 2005
    Posts
    288

    Default

    samo dva pitanja: jel ide cijeli margarin i može li umjesto margarina putar i koje brašno glatko ili oštro?

  43. #43
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    princess puffy, svakako i mene zivo zanima kako izgleda...cekam goste popdne predvece pa da probamo tortu

    Kora, ja sam stavila glatko brasno ( jer sam samo to imala od bijelih "brasana" u kuci) a danas sam kupila ostro ( da se nadje) i pise na njemu da je za kreme dobro...i ja sam stavila maslac i to ne citav mozda sam mu jednu deblju sniticu odkinula dan prije..prbala kremu bozanstvena :D

  44. #44
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by Kora
    samo dva pitanja: jel ide cijeli margarin i može li umjesto margarina putar i koje brašno glatko ili oštro?
    Moje iskustvo govori da je bolje oštro brašno. Bolje se napjeni kad miksaš s maslacem...

  45. #45
    migoh's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Zg - istok
    Posts
    578

    Default

    .......i kod mene se zove Dinastija i savršena je!!!Nisam je dugo jela , mogla bi se ja baciti na posao

  46. #46
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Imam ja sliku torte u presjeku....
    Samo sek...

  47. #47
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    http://www.facebook.com/photo.php?pi...&id=1004406083


    Evo ga, nadam se da se bar malo vidi kako bi to trebalo izgledati!

  48. #48
    tomita's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Slavonija ravna
    Posts
    766

    Default

    Bravo ana.m, super fotke.
    Od jučer kad sam otvorila ovaj topic samo mislim o ovoj torti.
    Uskoro ćemo slaviti naš mali polu rođendan i baš ću ovo napraviti da se počastimo! Javim kako je ispalo. A vjerujem da će biti mljac!

  49. #49

    Join Date
    May 2004
    Location
    varaždin
    Posts
    1,226

    Default

    Quote Originally Posted by ana.m
    http://www.facebook.com/photo.php?pid=30593171&id=1004406083


    Evo ga, nadam se da se bar malo vidi kako bi to trebalo izgledati!
    Mene traži login i paswd. Daj stavi sliku negdje gdje se može pogledati bez toga.

    dunja&vita ta krema je odlična. To je osnovna bijela krema u koju možeš dodati vaniliju, limunov sok, kavu, kakao, kokos ...
    Ja je koristim za hrpu kolača npr. medenu pitu, margarin kocke, petit kekse namočene u kavu...
    Samo pazite kod kuhanja da se ne zagori odozdola.

  50. #50
    trampolina's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    ...na putu...
    Posts
    2,329

    Default

    Prijavljujem da sam je radila za prvi roćkas, nije prekomplicirana za napraviti (možda malo pipava). Ukusna torta, ali me nije posebno oduševila.

    Ali je zato bila apsolutni hit među uzvanicima-10-oro odraslih je pojelo cijelu!

    Za one koje brine krema ( mene je, jako) nek nemaju straha, vrlo je ukusna.

    P.S. obavezno domaća marmelada/džem, ja sam crnu roladu uništila s kupovnom od bresaka.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •