Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: kontrola s godinu dana

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno kontrola s godinu dana

Ajd me prosvijetlite, please!
    Jučer zovem moju pedicu da se dogovorim za kontrolu za mog jednogodišnjaka, misleći da nakon one sa 6 mj. ide ova s godinu dana. Sestra me pita jel to ovo za cijepljenje, ja kažem - pa ne, ne bi ga još cijepili, to možemo još malo pričekati, zar ne?
    Ona kaže - možete, ali onda dođite tek kad odlučite cijepiti.

Pa sad... zar nema kontrole s godinu dana? mislim, nije da se meni nešto baš ide liječniku niti da mislim da nam je kontrola neophodna, samo pitam jer me to iznenadilo.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi nismo išli s godinu dana, čekamo 13 mjeseci....

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi nismo išli baš zato da ne bi gnjavili s cijepljenjem
    doduše, ova naša je ionako površna pa nema smisla da ga pogleda s vrata i proslijedi sestri

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odra, mi smo bas oko prvog rodjendana otisli kod socijalne pedice na godisnji pregled, cisto da vidim koliko je L duga i teska, da je malo pogleda i da popricamo jer sam imala par pitanja na umu. Tako sam se i najavila sestri. Koliko se meni sad cini, pedici je totalno bilo normalno sto smo dosli na godisnji pregled, pregledala joj je usi, grlo, desni, poslusala joj pluca, postavila je na noge, provjeravala tonus, pitala me sto L jede te detaljno odgovorila na moja pitanja. Zatim je spomenula cijepljenje, ja sam rekla thanks ali ne bih sada, ona je pitala zasto, ja sam rekla svoje razloge, njoj je to bilo ok i razisle smo se u ljubavi.

Imas pravo na pregled, ne mora ti dijete biti bolesno da odes kod lijecnika, ako zelis inzistiraj se vidjeti s pedicom.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da nema cijepljenja prakticki ne bi bilo ni "kontrolnih" pregleda, nego bi lijecniku vodio dijete kad je bolesno.
    ako ti zelis s pedicom popricati o razvoju svog djeteta, naravno da imas pravo otici. ali to nije obaveza. nego pravo.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I nama se dogodilo isto. Drago mi je zbogodgode cijepljenja, ali ja bih htjela mjerenje, razgovor... A o pravu na to - u našim uvjetima nemoguće, teško mi je stići pitati doktoricu i sve akutno...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad me potakao ovaj topic da pitam: idete li uopće na takve "kontrolne" preglede s djecom starijom od 18 mjeseci?
    Zadnji takav pregled obavili smo s godinu i pol - i cijepili se usput - i onda nam je pedijatar rekao, vidimo se kad navrši 3 i pol godine - opet zbog cijepljenja.
    Znam da ćemo u međuvremenu dolaziti zbog bolesti, to ne možemo izbjeći, ali ako želim razgovarati o razvoju. Toliko je pitanja, počevši od govora do motorike i dalje...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozda je imam dobro iskustvo s nasom socijalnom pedicom ali mi se cini da se k njoj moze uvijek doci ako roditelj ima pitanja ili je u nedoumici. Pa je li moguce da ce vas pedijatri primiti samo ako je dijete bolesno ili se mora cijepiti? Ako je moja pedica iznimka onda je to tragedija. Vase je pravo da dobijete savjet od lijecnika.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

u pravilu naručuju samo zbog cjepiva, naša pedijatrica naručuje osim za oš cjepiva , savjetovalište sa 8 mj, 10 mj, s godinu dana još nismo bili
    e da , ona savjetuje priorix

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Timmy prvotno napisa
    Mozda je imam dobro iskustvo s nasom socijalnom pedicom ali mi se cini da se k njoj moze uvijek doci ako roditelj ima pitanja ili je u nedoumici. Pa je li moguce da ce vas pedijatri primiti samo ako je dijete bolesno ili se mora cijepiti?
    Ma ne, ja mislim da bi nas naš pedijatar isto tako primio u slučaju bilo kakvog pitanja (uostalom, ima i privatni termin, kad se može naručiti točno na minutu). Moje se pitanje više odnosilo na to, idu li drugi roditelji sa zdravom djecom liječniku zbog takvih kontrola. Jer mi ne idemo, ako nismo naručeni :/ Bar dosad nismo išli.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •