JUKUŠKA

slično je Jelinom kolaču, ali je priprema malo jednostavnija. Bar meni.

tijesto:
18 dag orasa
10 dag čokolade
7 žlica cukra
1 vanilija
1 čep ruma
5 jaja
1 lisnato tijesto

preliv:
1 dl vode
čep ruma
1 šalica (mala od kave) šećera

krema:
1 l mlijeka
10 žlica brašna
8 žlica cukra + vanilin šećer
1 margarin

1 koru lisnatog ispeći posebno (samu). Tijesto zamiješati od ostalih sastojaka kao svaki biskvit, izvaljati drugu koru lisnatog, staviti u pleh i na nju izliti biskvit. Peći na 180 C. Kad je gotovo, vruće preliti prelivom (prokuhati vodu i cukar i dodati rum).
Za kremu skuhati mliko, šećer, vaniliju i brašno kao puding, te u hladno dodati izrađen margarin. Premazati biskvit kremom i poklopiti ispečenom korom lisnatog. Posuti šećerom u prahu.

Doza: veliki pleh (onaj od pećnice), je sasvim "dovoljan za kocke debljine cca 2 prsta

Napomena: po želji možete staviti manje šećera u tijesto i kremu.