Na oko 80 kvadrata stana nalazi se laminat.
Nemamo tepihe jer mislim da to još više skuplja i zadržava prašinu, bakterije itd. i da je na kraju ipak jednostavnije održavati laminat. No, dok ja to usisavam, pa onda perem, mogu si komotno uzeti godišnji i to mi je zato najmrskiji kućanski posao.
Stari usisavač nam je totalno u komi i sad moramo kupiti neki novi, pa, pošto smo čuli za neke sisteme koji ujedno i peru, zanima me, ima li tko iskustva ili uopće zna za neki model koji bi odmah i oprao laminat.
Vidjeli smo onaj svemirski Zepterov (bacili pogled na Ambienti) koji kao parom čisti, iako ne znam koliko je takvo rješenje dugoročno ok za laminat, unatoč tome što je to samo kratkotrajni dodir laminata i temperirane vode, pa me zanimaju iskustva ako netko ima.
Samo, da napomenem, voljni smo dati malo više love za pošteni usisavač, ali definitivno ne taj Zepterov, kojem je akcijska cijena bila 11,500kn jer si za tu lovu mogu čitav život kupovati usisavače, zanima me samo iskustvo s tim principom, te preporuke za neki dobar usisavač.
A možda su te naše želje samo SF, pa ćemo na kraju i dalje usisavati, pa prati.....