Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Vinogradska zakon - drugi put ili Treća sreća

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno Vinogradska zakon - drugi put ili Treća sreća

Javljam se na brzinu iako sam iz rodilišta došla prije tjedan dana. Osjećam potrebu podijeliti sa svima vama veselje i odlične utiske koje sam ponijela iz Vinogradske bolnice. Neočekivano sam ostala u bolnici jer su mi sa nepunih 38 tjedana na ultrazvuku procijenili bebu na 3910 g, što je mene i mog muža prilično uspaničilo. S obzirom na ružno iskustvo poslije prvog poroda nakon kojeg mi je ostala doživotno hendikepirana djevojčica, drugi porod u Petrovoj ( sin 4300 g ) samo je s božjom pomoći protekao u redu odlučili smo ovaj puta ne riskirati. Unatoč tome što je doc. Herman smatrao da bi porod mogao proteći normalno, uzeli su u obzir sve otežavajuće okolnosti i moje psihičko stanje i odlučeno je da se može porod okončati carskim rezom. Pozdravljam na prvom mjestu pravilnu odluku i poštivanje naše želje jer smatram da roditelji trebaju biti ti koji će u kritičnom momentu odlučiti. Ja sam svjesno ugrozila svoje tijelo i zdravlje pod cijenu svojeg živog i zdravog sina. Potpisala sam hrpu papira i to mi je sasvim uredu. Bila sam sretna pri pomisli da će moj sin uskoro ugledati svjetlo dana. U bolnici sam provela ukupno 11 dana i mogu napisati sve najbolje i to sa svih odjela. Provela sam neko vrijeme u rađaoni jer je bila gužva s krevetima. Bila sam svjedokom hrpe poroda i mogu samo riječi pohvale reći za sestre, babice i doktore. Niti jedna ružna riječ, samo riječi ohrabrenja, pacijentice zovu imenom a kad počne porod atmosfera je slična navijanju na utakmici. Moja priprema za operaciju bila je najljepše iskustvo koje ću ikada doživjeti u takvim okolnostima. Cijela ekipa na čelu s predivnom anesteziologinjom kojoj, na žalost, ne znam ime bila je angažirana oko mene da me opusti i zabavi. Doslovce su napravili pravi tulum i u cijeloj toj zezanciji u roku od tri minute bila sam prikopčana na sve one užase koje prate operaciju. Još mi je u glavi bilo mamurno a sestra mi je već nosila Vjeku da ga vidim i poljubim. Bila sam joj beskrajno zahvalna misleći kako ga više taj dan neću dobiti. No, već popodne donijela mi ga je ponovo jer sam se dobro osjećala. Rekla je da ga ne moram dojiti, neka se barem mazimo. S obzirom da mi je to treća beba , ja sam ga nekako prevrnula i dojila cijelo vrijeme. Tako su mi ga donijele i naveče i taj dan na intenzivnoj bio mi je zahvaljujući tome predivan. Sutradan sam smještena na odjel gdje mi je bilo SUPER. Sestre na odjelu su divne, sa bebama također. Atmosfera je prisna i gotovo domaćinsaka, dan ispunjen do maksimuma a bebe s nama gotovo cijeli dan. Uzimali su ih samo za vrijeme vizite, jela i posjeta. Posljednja četiri dana samo sam uživala u oporavku i svom krasnom djetetu. Mnoge sestre, doktori i doktorice su divne, no ja bih ipak na prvo mjesto stavila dr. Kunu. On je definitivno naj ljubazniji i najdivniji doktor i bila mi je čast što sam ga imala prilike upoznati i biti njegovom pacijenticom. Ovo je moj posljednji porod, no ako mi život slučajno izrežira četvrtu sreću ova će bolnica sigurno biti moj odabir. Želim samo još napomenuti da sam ja obična građanka koja nikoga nije poznavala, nikome ništa platila platila i nikome ništa poklonila niti me je itko tražio. Inače, Vjekoslav je rođen s 38. tjedana plus dva dana, bio je težak 3700 g i 50 cm i donio je ogromnu sreću cijeloj našoj obitelji. Svi smo kronično zaljubljeni u njega i vjerojatno ću ubuduće puno manje visiti na internetu a više uživati u svojoj dječici.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanjice, cestitam na Vjekoslavu, jako mi je drago procitati ovako lijepe i pozitivne dojmove.

super za dojenje odmah nakon carskog i u intenzivnoj :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...također :D za dr.Kunu

lidac2004

Početno

Iako spadam pod Vinogradsku mislila sam ici roditi na SD ali citajuci ovakva iskustva sve vise i vise razmisljam da cu se ipak opredjeliti za Vinogradsku,pogotovo sto vec na par topica hvale ovu bolnicu i osoblje!Divno je cuti da je porod prosao tako kao tebi

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Draga Lidac, ako je SD prevagnuo zbog roominga, uvjeravam te da je u Vinogradskoj gotovo kao rooming. Djecu nemamo samo od 24 sata do 5 sati ujutro. Vrlo su pažljivi što se tiče dojenja i prilagodljivi ako su djeca gladna i plaču. Radije nam male gladuše donesu ranije da ih mi nahranimo nego da ih oni pohrane adaptiranim mlijekom. Ponekad nam je čak dobro došlo kada su ih uzimali na prematanje da si u miru obavimo osnovne higijenske potrebe.

Vision

Početno

Sanjica čestitam

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

takodjer sam rodila na carski u vinogradskoj i mogu napisati iste stvari kao i ti, stvarno sve najbolje i isto su mi cim sam se probudila donjeli bebicu i donosili ga i cesce od predvidjenog kad sam ih zamolila, sigurno cu i slijedeci put ici u vinogradsku!!!

lidac2004

Početno

Citiraj Sanjica prvotno napisa
    Draga Lidac, ako je SD prevagnuo zbog roominga, uvjeravam te da je u Vinogradskoj gotovo kao rooming. Djecu nemamo samo od 24 sata do 5 sati ujutro. Vrlo su pažljivi što se tiče dojenja i prilagodljivi ako su djeca gladna i plaču. Radije nam male gladuše donesu ranije da ih mi nahranimo nego da ih oni pohrane adaptiranim mlijekom. Ponekad nam je čak dobro došlo kada su ih uzimali na prematanje da si u miru obavimo osnovne higijenske potrebe.
    Ma nije zbog toga,jednostavno ono SD je "pojam" kad su rodilista u pitanju a i lezala sam tamo oko tjedan i pol prije tri godine (inducirani porod u 21.tjednu) pa mi je bilo ok ali sam bila samo na onom odjelu cuvanja trudnoce a o onom gdje ides poslije poroda nisam bas cula lijepe stvari.Sve sam vise za Vinogradsku i mislim da bi to moglo i ostati!

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Molim komentare i iskustva za prijem u bolnicu. Naime, mojoj se prijeteljici odigralo sljedeće: htjela je zbog "rooming-a" roditi na Sv Duhu, a prebivalištem pripada u Vinogradsku. Kad se javila na Sv Duh, s uputnicom za Sv Duh, pregledali su je, rekli da treba biti hospitalizirana, ali u nadležnoj ustanovi, a za nju je to Vinogradska i odmah ide tamo, a uputnicu neka popravi naknadno . U Vinogradskoj su je primili, ležala je neko vrijeme kod njih i rodila, sve super.
    Ja imam obratnu situaciju, spadam na Sv Duh, a htjela bi u Vinogradsku. Da li se ikome od vas desilo nešto slično kao mojoj prijateljici?

Početno

Meni ne, ja po mjestu stanovanja spadam pod Merkur ili SD, nisam sigurna, a rodila sam u Vinogradskoj, uopće nisam ni imala uputnicu...Doduše, ja sam tamo i kontrolirala kompletnu trudnoću pa možda zato...

Drago mi je pročitat da su se stvari sredile i krenule na bolje, odnos doktorice i babica prema meni je bio KATASTROFA, valjda su imale loš dan...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Prvo čestitke na Vjeki.
    A onda bih dodala da je moje iskustvo s Vinogradskom drukčije. Ja sam im došla u 40. tjednu trudnoće sa sumnjom da mi curi voda. Oni su rekli da nisam trudna 40, nego 38 tjedana, tutnuli mi plahtu među noge i smjestili u rađaonu jer nije bilo mjesta na odjelu. Tu sam provela veći dio večeri i sljedeći dan. Moram priznati da mi to kao prvorotki nije bilo nimalo ugodno. Jedna je žena vikala pri porodu, a oni su vikali na nju. Čak je bilo govora o tome da ću čuvati trudnoću do njihovog 40. tjedna. Sva sreća, na sljedeći pregled sam otišla na SD i prije dva tjedna sam tamo rodila super zdravu bebu i to inducirano. Sestre u Vinogradskoj su super, ali meni je SD puno bolji.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

po mjestu stanovanja spadam na sv.duh,no moj ginic me pitao gdje bi htjela rodit,te mi je kad sam rekla vinogradska,dao uputnicu za uzv.u vinogradskoj,te cu vodit trudnocu i rodit u vinogradskoj!! :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •