Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 150

Tema: Zimsko-proljetna djeca 2004. (48. dio)

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Citiraj mamma san prvotno napisa
    Brunda, da li mali genijalac kuži "stvar" sa mamom??
    Ma kuži. Koliko god smo odlučili da mu ništa nećemo govoriti dok dr. ne potvrdi da je sve u redu, on kao da ima prislušni uređaj negdje. Sve je polovio i već razglasio gdje god je stigao da mama ima točkicu u trbuhu koja će narasti u bebicu. Ta točkica je još od zadnji put jer sam mu tako objasnila spontani. Kao, bila je samo točkica za koju se svi nadamo da će narasti u bebicu, ali ne narastu uvijek sve točkice :/
    A sada me pazi kao oko u glavi. Kad sam prokrvarila došla sam u sobu i zapalila cigaretu od užasa
    odmah je skočio i rekao: Mama, nemoj pušiti, možda ti zato ide krv! Sada moraš jako paziti na svoju pipicu
    Ali ima pravo, ponekad su djeca stvarno pametnija od nas.
    Brunda, baš si me raznježila sa Svenčijem... To malo stvorenje je toliko puno emocija, razumijevanja, nesebičnosti, dragosti da ti se srce odmah ispuni toplinom!!!! Pa on toliko želi brata i seku!
    I da mu više nisi priređivala te stresove sa pušenjem!Mišek slatki!

Znam da je teško prestati pušiti (govori ti bivši okorjeli pušač, koji je prestao pušiti sa prvim naznakama trudnoće - a pomoglo mi je i to da sam si "dozvolila" na poslu puš pauzu ali sa jednom štiglić cigaretom s tim da nisam smjela uvlačiti dim . Brzo mi je dosadilo...i od kad sam otišla na porodiljni, doduše svega 3 tjedan prije poroda, više nikad nisam zapalila cigaretu.). Probaj...i od sveg srca

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

W_M nemrem dočekat slikice!!!

Spooky, pusa ozdravilica Pii.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja sam ljudi pod tremom,koja se može uhvatit u zraku, a MM je sad sat i pol prije priredbe otišao da brzinski kupi hlače

evo me hoću da plačem, iako je prodavnica 5 min, autom od naše kuće ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    ja sam ljudi pod tremom,koja se može uhvatit u zraku, a MM je sad sat i pol prije priredbe otišao da brzinski kupi hlače

evo me hoću da plačem, iako je prodavnica 5 min, autom od naše kuće ...
    apaurin...samo jedan ..malecki....

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kontala sam, ali neću

Nek me ponese i odnese taj topli talas pred kojeg želim stati bez ikakvog štita

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh onda za taj topli val ~~~~~~~~~~~~~

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

e zato, baš zato ja tebe tako puno volim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e zato, baš zato ja tebe tako puno volim

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

koje veselo društvo na ovom našem topicu :D .
    mislim, bilo je i prije, ali sad je još veselije...

otkako sam odlučila ne promijeniti posao jer mi je tu hladovina i to mi do daljnjega paše, ista ta hladovina polako nestaje i više ne stignem niti virnuti na forum, a kamoli pisati.

Nek me ponese i odnese taj topli talas pred kojeg želim stati bez ikakvog štita
    jedva čekam izvještaj i fotke.

brunda, tvoj veliki dečko je jedno predivno stvorenje i mamma san ima pravo kad kaže da mu ne smiješ više priređivati takve stresove. sunce pametno

i mi se trenutno pridružujemo popišancima u ovom društvu. od prije par dana stalno joj bježi, a noćas se popiškila u krevet što je ukupno drugi ili treći put do sada. pripisujem to vrtićkom stilu života koji je toliko uzbudljiv da ne stigne misliti na tutu, ali je i toliko umorna da se valjda zbog toga nije noćas uspjela probuditi.

ljepotici niki pusa da šmrkavica brzo prođe i veliko hura :D za adaptiranog šarmera fabija.

biserni andrej je već plav od naših pusa, al' evo mu još jedna

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nika, evo velike puse ozdravilice da nosić bude suh!

white_mask, čekamo izvještaj i slike. Sigurno će biti puno zgodnih priča malog pametnog zepedeića.

Brunda, Sven me (po ne znam koji put) totalno raznježio. Micek mali.

Naše vijesti: Fiona je danas uredno spavala bez pelene u vrtiću i ništa joj nije pobjeglo, cijeli dan je u istim gaćicama. Stavili smo ju i na kućno spavanje samo u piđamici i objasnili joj da uopće nema veze ako se popiški, da je to normalno, da se svakom može dogoditi i da ne brine.

Započeli smo s Florinom dohranom. Oko podneva nije htjela ni probati, tj. uspjela sam joj dati jednu žlicu, da bi sve samo jezičkom gurnula van iz usta, a onda je odlučno zatvorila ustašca, stisnula usnice i nije se dala nagovoriti na još.

Probali smo i prije spavanja, s tim da sam Fioni objasnila da će mi pomoći hraniti bebu. I tako, nagovaram ja Floru da otvori usta, ona neće, ali se stisnutih usnica smije, a Fiona sjedne kraj nje, počne ju tapšati po glavi i govoriti joj: "Beba, to je kašica od jabuke, to moraš papati. To je jako fino. Moraš papati voće, voće je jako zdravo. Beba, od voća ćeš biti vejika. Beba, jabuka ti je supej."

Ne mogu odoljeti, sad ću to copy-pasteati i na Bisere.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Fiona 8) , možda uspije nagovoriti Floru da otvori ustašca...Sanja probaj joj s prstom dati, možda otvori usta....ustvari, nikamo se ne žurite. Evo moja Dora još uvijek jede samo 1 obrok ( od ponuđenih 3 ) i to ako je dobre volje...

Danas je konačno petak....Pia još uvijek voli ići u vrtić, ali je skroz izgubljena kada dođe doma. Ne zna s čim bi se prije igrala. Htjela bi se maziti pa gledati crtić, spuštati na toboganu i još mnogo mnogo toga. Ako slučajno nešto nije istog trena, odmah suze i vriska.
    Dora je ovih dana pokupila toliko šamara da više niti ne brojim. Objasnim piji da se to ne radi i da to boli, ali ona kao mali vražičak , sve ponovi čim okrenem leđa....

Eto, u vrtiću je sve super, ali je doma zato kaos. Ma bude to prošlo...

Ima još jedna stvar koja mi je malo komplicirana, a to je dolazak iz vrtića. Od vrtića do kuće imam 5 minuta kada sam sama, a kada idem s Piom oko 15 minuta. Problem je u tome što se ona onda hoće nositi, a ja manevriram s kolicima u jednoj ruci i nosim Piu koja ima ravno 13,5 kg...
    Danas će možda padati i kiša pa će Dora biti u marami, a Piji ću uzeti kišobran. Sve se bojim da će biti ludnica do naše kuće...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Javljam da je prvo spavanje bez pelene prošlo uspješno! :D Probudili smo je oko pola dva za kahlicu i htjeli još jednom oko pet, ali smo zaspali. Ustali smo nešto prije osam i tada je piškila na kahlicu. U gaćice joj nije pobjegla nijedna jedina kapljica. Joj, kako sam sretna! Znam da će vjerojatno biti nezgoda i da je to tek početak, ali veselim se, jer je dobar.

Spooky, ne žurim s Florinom dohranom, odlučila sam ju još par dana vratiti na cicu, pa onda krenuti iznova. Imamo vremena.

Posve te razumijem s tim da sve hoće odjednom i da je frka-panika ako ne dobije unutar iste sekunde. Mislim da je to reakcija na vrtić, ali proći će za koji tjedan. Znam da ti to sad izgleda kao vječnost, ali vjeruj mi da će biti brzo i da ćeš se toga jedva sjećati... do iduće prilike.

Hm, što se tiče odlazaka kući, da probaš možda sljedeće: Doru u maramu, a Piu u kolica? Imaš zaštitu za kišu? To bi mogla biti dobra taktika - uvjeriš ju da će malo čuvati bebi kolica i da ćete kolicima brže stići kući na igranje, a kockice i tobogan ju jedva čekaju...

U svakom slučaju ljubni obje predivne curke.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

to s nehodanjem je valjda neka nova fora.

andrej se voli nositi i nije mu teško objasniti da sad ne može hodati iz ovog ili onog razloga, ali zadnjih dana je pretjerao...

jučer sam ga sat vremena vukla u marami iako sam mu par puta probala objasniti da mi je težak i da, ako neće hodati, ne možemo u škrinjicu i u park i blabla. ma kaki... pita ga prodavačica u nami: a zakaj ti ne hodaš?? a on kulerski: mene mama nosi.

prekjučer ga je baka teglila iz igraonice, jednom ga spusti a on: ne možeš me tu spustiti, tu idu auti. ona ga još malo nosi, spusti i objasni da sad više stvarno ne može. a on: digni me, biće brže. :shock:

jučer sam mu održala ljutito predavanje na tu temu pa se nadam nekakvom rezultatu (inače me nikakva joga neće spasiti).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pridružujem se klubu težakinja!!! :/

Lovro obožava nošenje...i stvarno me uništava s time...bez obzira na razumne razloge (težak je, zmazan je i ostalo), najviše pale komadi koji nam dolaze u susret: "Lovro, vidi komad ti dolazi..daj brzo idemo dolje i hodat..pa ne bu valjda mislila da si još uvijek bebač!!"
    Bed je kad nema nikog na vidiku...onda ponekad upali skretanje pažnje na nekaj, pa u tijeku razgovora spuštanje i nastavljanje hodanja...nekad pali a nekad štanga...

I najbolji razlog za nenošenje je izlazak sa bajkom (trokolica). Brz je ko špriher i obožava se voziti...a tek kak uživa mama!!!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Supatnice... Fiona ima 15,5 kg u kućnom izdanju, a koliko s cipelama i kaputom, ne želim ni zamišljati.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa da, mene spašava što andrej bez zimske opreme ima 12kg. s druge strane, ja imam 47. :/

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    pa da, mene spašava što andrej bez zimske opreme ima 12kg. s druge strane, ja imam 47. :/
    he, he , ajvica , kažeš 47 kg ja sam imala kilu više kada sam se udavala ( prije 6g. )

SUBOTAAAA, predivan dan , a ja u poslu preko grla...grlo boli, u ušima mi pišti, nos curi.....auuu

Ipak, ja sam dobre volje...
    :D

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i mi smo u fazi -natjerajmamuposvakucjenudatenosi-

što se tiče vrtićkih fotkica, u pripremi su(nešto sa aparatom nije ok) :/

a što se tiče plača,najviše sam plakala što sma zakasnila na tri tačke.
    Ljudi, bila sam neutješna

Ali, desilo se i nešto smješno(roditelji su se pobacali od smjeha):

kad smo Emir i ja ušli u salu(Isa je upravo recitovao) Isa nas je skužio i rekao:
    "hvala svima, ali po mene du došli mama i babo, ja sad mojam kući.hvala , hvala puno" i potrčao je prema nama, pa smo ga vraćali

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

i mi smo u fazi -natjerajmamuposvakucjenudatenosi-

što se tiče vrtićkih fotkica, u pripremi su(nešto sa aparatom nije ok) :/

a što se tiče plača,najviše sam plakala što sma zakasnila na tri tačke.
    Ljudi, bila sam neutješna

Ali, desilo se i nešto smješno(roditelji su se pobacali od smjeha):

kad smo Emir i ja ušli u salu(Isa je upravo recitovao) Isa nas je skužio i rekao:
    "hvala svima, ali po mene du došli mama i babo, ja sad mojam kući.hvala , hvala puno" i potrčao je prema nama, pa smo ga vraćali
    wm, dijete ti je le-gen-dar-no, predivan je
    a što se tiče nošenja, kod nas ta faza srećom prolazi, sve više hoda samostalno, ili držeći me za ruku
    na proljeća, pa sve do odlaska na godišnji nosikanje je bilo konstantno, uništio me s obzirom da mi stanujemo na brdu - uzbrdo, nizbrdo nosikanje me stanjilo ko turbo fitness, bila sam mršava ko štapić, i stalno umorna :/
    al od kad ga ne nosim toliko, i od kad sam počela malo više jesti, na svoju sreću sam dobila 4 kilice /da, ja sam jedna od frikuša koja je sretna kad se zdeblja /

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

wm, potpis ti je genijalan

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    wm, potpis ti je genijalan
    tnx

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

drage moje ZPD-ićke,
    noć vještica nam se opasno bliži; tj. haloween night je kao i svake godine 31.10., a to ove godine pada u utorak.
    znam da je to dan u tjednu, da dječica idu u vrtić, da roditelji rade, ali mi vas pozivamo na haloween party za naše drage vještice i čarobnjake upravo na taj dan - recimo između 18 i 20 h; na malo druženje gdje vas očekuju straašni kolačići, čarobni sokići, svijetleće bundeve i još neka mala iznenađenja.
    mala čudovišta dovedite prigodno maskirana, i to je to :D
    vid se već tjednima veseli bundevama i maskiranju u zelenog vještca, jako voli te "strašne" stvari i stalno govori kako se on ničeg ne boji

dakle, javite mi na pp tko dolazi, svi ste pozvani i anek-adams femili vas očekuje !!!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

anek family, na nas svakako računajte. jel' dijete mora biti zamaskirano u nešto strašno ili u bilo šta?
    u moje vrijeme toga nije bilo pa ne zamjeri na glupastom pitanju

danas je lada ljosnula u kadi i to onak pošteno. ulovila sam je pod vodom, ali nije se usudila zucnuti jer sam joj prije toga x puta lijepo rekla da sjedne jer će pasti. one gumene podloge se boji ko' vraga tako da to ne korisitmo.

sjećate se onih naših susjeda koji su prijetili policijom kad je lada s frendicom plesala punih 5 minuta? e danas su nam opet poslali murjake. razlog: dijete hoda u cipelama po stanu u nedjelju ujutro u 9 sati
    murjaci su kolutali očima na naše susjede, bili kod njih u stanu i gle čuda-stvarno se čuje kad dijete hoda. oni jadni moraju izaći na očevid, al' su bili ljuti kaj im ne mogu naplatiti bespotrebno gubljenje vremena.
    slijedeći vikend možda ispečem kolače jer već znam da ćemo opet imati goste u plavom, a sad se već dobro poznamo jer malo-malo i eto njih k nama. čudesnih ljudi ima, zar ne?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Evo i nas malo! Jako smo tužni jer je Anu "ostavio" njen dečko, jedan 12.godišnjak (sin od frendova)...kad god bi se vidjeli uvijek se bavio njome, vodao ju okolo, igrao se...a danas na jednom roditeljskom rođendanu sjeo je za komp i uopće ju nije doživljavao. Stalno ga je dozivala, mazila, na koncu je viknula: Ali, ja sam tvoja zaručnica!!! (dijete mi previše čita )
    I dalje pati za družnjem sa (puno) starijima, koji ju naravno ne šljive ni pol %

Anek, lijepo se provedite na Haloweenu i prilijepite slikice! Nažalost utorkom radim popodne, a još taj utorak u pola 7 imam i priredbu s djecom u školi. (A. inače još uvijek umire od straha od maskiranih ljudi, evo danas se jedan malac kod prijatelja igrao viteza - navukao "oklop" s vizirom, mač i štit - dijete mi se skroz ušokiralo!)

Pinocchio, nemam riječi za susjeda :shock: !
    Kako je policija u vašem kvartu savjesna! Moj je susjed (kuća do) svojedobno bar 2 puta tjedno (ne vikendom!) od ponoći do 4 ujutro divljački uz otvorene prozore "navijao" Thompsona, cijela se ulica tresla...uredno sam nazivala policijsku stanicu (udaljenu 200m) i gotovo svaki put bi me dežurni pitao: A vi, gospođo, ne volite Thompsona?" Intervenirali su svaki 20. put.

Inače, i mi smo svojedobno bili u klubu "nositelja", ali dijete se istreniralo...zna da mene ne može žicati jer uvijek vučem ruksak i bar jednu vrećicu, a ni leđa mi nisu u nekoj formi. Sad je prava dugoprugašica, treba samo stalno održavati zanimljivu konverzaciju i dok razglabamo o stvarima mimo kojih prolazimo, može hodati doslovno satima.

svima!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo u komi od petka.
    Umro je svekar, rak ga je uništio u zadnja dva tjedna i sve se brzo i ružno izdogađalo. Muž i ja se bavimo tehnikalijama oko sahrane, plačemo i proklinjemo život malo pomalo, Fabija od petka paze drugi baka i deda, doma spava al je danju kod njih.

Sad kaže da je deda otišao na nebo i nije mu ništa jasno.
    Pogreb je u utorak, Fabi neće ići, ostavit ću ga u vrtiću pa će ga moji dovesti poslijepodne na karmine nakon mise.

Prije tri mjeseca je umro moj deda, polako je shvatio da ga više nema, idemo svake nedjelje na grob pa zna di je stari deda.

Sad opet sve iznova...

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Uh, Sunce, žao mi je!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sunce

pinocchio, pa nemrem vjerovati da su zvali policiju. počnite trenirati step, svi troje!

anek, ne znam kako ćemo uskladiti veliku želju za tulumarenjem i kasni termin. možda, ako zvijezde budu naklonjene...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sunce, žao mi je!

Pinnochio, ne mrem bilivati kakvu bagru imate ispod sebe!!! Poklonite im čepiće za uši za Božić ili besplatni primjerak Oglasnika pa neka prodaju stan!!

W_M, malac je genijalac!!! I fanatastičan ti je potpis!

Aneki, dolazimo. Vrijeme nam je po mjeri. Samo moram nešto učiniti da mi se Lovro ne isprepada... i pokušati ćemo se maskirati.

PS
    Počele su zaključno rečenice...leži prekojučer pored mene u krevetu i govori: "Sada ćeš popiti malo sokića iz maminih cikica i onda ćeš napuniti bušicu!!"

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sunce ...

Pia me neki dan draga po kosi i gleda točno u oči, a onda stane i nježno kaže: "Lijepa je moja mama"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Današnji formalno prvi dan u vrtiću prošao je katastrofalno!
    Krava od tete i konj od MM-a! Uz sve što MM ZNA o privikavanju i sl..., došla teta i otela mu Lovru iz ruku...ne moram pričat dalje...
    Trenutno sam totalno posvađana sa MM.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

odi na hlađenje u mercator, popodne porazgovaraj s tm-om, sutra ujutro s tetom i krenite polako ispočetka.

ljubi lovru, sunce malo šokirano!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lutonjica je nedavno imala problem s tetom-otimačicom i uspješno ga riješila ljubaznim razgovorom.

pogledaj na topicu o vrtiću medveščak piše li nešto o tome.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Današnji formalno prvi dan u vrtiću prošao je katastrofalno!
    Krava od tete i konj od MM-a! Uz sve što MM ZNA o privikavanju i sl..., došla teta i otela mu Lovru iz ruku...ne moram pričat dalje...
    Trenutno sam totalno posvađana sa MM.
    ma nemam vremena pisati, jer sam još uvijek doma s Franom, ali H.E.B.E.M.U SVEEEE.
    Pa zar se niste sve lijepo dogovorili. I jel ta žena normalnaaa.
    ma idem te nazvati

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    svaki put bi me dežurni pitao: A vi, gospođo, ne volite Thompsona?" [/size]
    Ja samo moram .

Mamasanica - ne daj se! Drzim fige da sve bude ok.

Nama je Ivanova teta u jaslicama rekla da se dijete NIKAD ne smije uzimati direktno iz majcinog narucja, osobito ako ne zeli ostati, nego ga mama treba prvo spustiti na pod, dati pusu i reci da ce se vratiti po njega i tek onda ce ga teta uzeti.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mamma san, baš bed...nadam se da će se situacija riješiti u Lovrinu korist

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mamasan,ljubim vas puno i nadam se da će kriza biti kratkog vijeka.

Kod nas se desila ista stvar sa otimanjem (isto od MM) ali kad mi je objasnio koliko je njemu to sve bilo konfuzno i kako mu je umalo glava explodirala od emocija i kakao nije htio jos vise da "sjeda na muku" Isau(i to sve sa suzama u očima) bilo mi ga je žao. Tek sam tad skontala , kako mu je tek teško palo , na to SVE, joši moje zvocanje iza kojeg i dalje stojim , ali je definitivno bilo juzles :/

velika je greška bila što smo se mi upustili u ovi pustolovinu bez barem 3-4 generalne probe koje su bile potrebnije MM nego Isau.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

u ovu pustolovinu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sunce

bolesnima ~~~~~~~~~

Micko je malo bolje

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mamma san, ajde piši nam što je bilo s Lovrom kasnije i kako je sada...

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I mene zanima nastavak Lovrove adaptacije

Ne mogu vjerovat da A. polako izbacuje dnevno spavanje...ako se dogodi da po noći spava 10-11 ili 12 sati, sljedećeg je dana bistra do 8 navečer. Evo već par dana ne spava popodne, imam dojam kao da je uhvatila takav ritam i da joj se sviđa. Ni danas kod bake nije htjela spavati (po noći od 8.30 do 6.30). Izgleda da nam se otvara sasvim nova dimenzija večeri 8) (eno je, zaspala u 20.10, trebalo joj je punih osam minuta!)

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sunce, žao mi je

mamma san, ako si možete priuštiti jedan ili dva dana pauze pa onda ispočetka... šteta za takvu grešku u koracima. niti jedno dijete koje kreće u adaptaciju to ne bi prihvatilo s osmijehom, a pogotovo ne dijete koje se mora adaptirati na sve da bi se dobro osjećalo. a ti nećeš ići s njim(a)?

danas je lada čula "dinamo ja volim":
    "ova je baš dobra! ova mi se sviđa! to ću nositi u vrtić!"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo priče..tek m je sada MM ispričao što se je desilo. Prema njegovim riječima, radi se o "teti"koja se očigledno taj dan digla na lijevu nogu. Naime, prije tjedan dana bila je Ok sa Lovrom..ali u parkiću (čak se i MMu dopala u svom odnosu prema Lovri).
    Danas su došli, javili se, teta se okrenula Lovri i uzela ga u ruke (ispred zaprepaštenog MMa) i odnjela ga u grupu "na predstavljanje". Lovro se je normalno momentalno zacenio.. I tako ga je razularenog predstavila klincima (normalno, tata je ostao iza zatvorenih vrata..bez riječi). On priča da ga je čuo kako urla, nakon minute otvorio vrata i pozvao tetu i samo rekao da to ovako neće ići. I dok mu je predavala Lovru, obratila se Lovri sa "znalačkim" riječima: "Pa ti si malo razmaženo dijete!"
    Daklem, ako JA nisam SADA popucala po šavovima..pa raznesla bih ju.
    Sutra ujutro imam neki seminar u gradu, tako da ću prije njih u grupu i razgovarati sa tetom (očigledno će biti druga teta). I upozoriti je da ne čini ove pi.zda.rije sa mojim djetetom...inače....

Uglavnom, moj mali miš priča kako je danas bio sa zečićima..nije se igrao..i da će ići sutra. I tati je rekao da mu se nije sviđalo što ga je teta uzela.

Sutra je nekakva predstava pa mislim da neće biti neka velika "adaptacija", već ćemo vjerovatno prekosutra naletiti na ovu današnju.

MMu su danas sjele na žulj i tzv vrtićka psihologikinja...i babe u tajništvu (s pravom..jer ga je jedna šetala i izprešaltala oko ugovora koji je potpisan prije 1,5 godinu )..i sad i teta...

Sve to do te mjere da ako će i ova imati kriv pristup prema djetetu (nije stvar u plakanju, stvar je u njenom pristupu) tražimo drugi vrtić. Tu ga podržavam.

Na žalost, ja se ne mogu u potpunosti uključiti u svakodnevnu adaptaciju. Zbog posla. Ali ću se uključiti. Dogovorili smo se da prvi tjedan odradi on. A onda ću ja početi uskakati. :/

Sutra nisam na poslu..javiti ću se poslije podne sa vijestima. Već mi se želudac okreće...od bijesa...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uh, uh
    Mamasanićka, iskreno se nadam da je to bio samo jedan takav dan i da će od sutra tete ustajati na desnu nogu!
    Pusa Lovri

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mamasanka, ja navijam za drugo vrtić. Ako imaš problema s tetama već na samom početku, šta će tek biti kasnije...
    Ma grozno kako postupaju prema dječici kao da su igračke, a ne ljudi...

A ova izjava da je razmažen uh, vjeruj mi i ja sam sad luda....uh, kako mi dignu živac takvi primitivci...

Drž` se mama, potpuno te kužim.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Eh, da zaboravila sam napisati da sam inače turbo prilagodljiva osoba, ali kada se radi o mojoj djeci postanem " žena zmaj " ako mi netko stane na žulj

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    danas je lada čula "dinamo ja volim":
    "ova je baš dobra! ova mi se sviđa! to ću nositi u vrtić!"

eto što će mi dijete naučiti u vrtiću..!

mamma, polako. sigurna sam da si od tweetice dobila dobre savjete i upute za razgovor s tetom.

nije ni tati sad lako, ako misliš da bi ti smirenije odradila početak pokušaj se tako organizirati.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sunce, jako mi je žao.

mamma san, uh, ja sam se razbjesnila dok sam čitala što vam se izdogađalo, a mogu si misliti kako je tebi. Vjeruj mi da je promjena vrtića ponekad najbolje rješenje. Imaš clean start, dijete dođe u novu sredinu, novi okoliš, nove tete, nova djeca, pa tako i novi početak zna biti puno bolji od prethodnog. Štogod odlučili, držim fige da Lovreku bude super u vrtiću.

Čokolada, nemoj se ljutiti, ali na murjake i Thompsona sam odvalila.

A što se tiče dnevnog spavanja, Fiona ga je odlučila izbaciti prije dva mjeseca, na moru. Budući da smo istovremeno provodili odvikavanje od dnevne pelene, bila su to naporna dva tjedna. Držim fige da kod vas bude bolje i lakše. Inače, ona u vrtiću spava bez problema, jer vidi drugu djecu, ali doma neće. Ponekad ju nagovorimo, recimo jučer, ali to su posebne okolnosti (napisat ću što se nama događa u zadnje vrijeme).

Pinocchio, ne znam jesu me više iznervirale mammasanine tete-otimačice ili vaši susjedi. Pa koji su to id*oti, ne vjerujem! Smetaju im dječji koraci, uf! Pa zašto se tako ponašaju prema vama? Kako ne uspijevaju imati minimum razumijevanja za malo dijete? (Pa čak da i nije u pitanju dijete - koraci u vlastitom stanu u devet ujutro, mislim, to bar ne bi smio biti problem.) Držim fige da ih uspijete skinuti s vrata. A na malu BBB sam isto odvalila, to je protuteža Čoksinim susjedima.

Spooky, totalno sam se rastopila na Piu i maženje. Mucica mala, divne su te male curke, zar ne?

Maria, zar je i Marko bolestan? Što je?

white_musk, nemoj mi reći da nemaš fotke s predstave? Ili sam krivo pohvatala - na početak niste stigli, a onda je maleni sišao s pozornice? A tako sam ga htjela vidjeti u akciji, ajde nešto iskemijaj, možda imaju drugi roditelji!

Naše vijesti: ne znam jesam li vam falila , nije me bilo od kraja prošlog tjedna jerbo me smlavila gripetina, vjerojatno najjača u životu. Nekoliko sam dana imala temperaturu višu od 39 i bilo mi je toliko loše da sam čak pozvala svoje da nam dođu uskočiti na par dana. I tako, baka i dida su stigli u Beč, što je praznik za sebe , a ja sam sirota bolovala. I mm je bio na pola koplja, ali puno bolje od mene.

I Fiona se malo prehladila, pa jučer i danas nije išla u vrtić, ali više zbog bake i dide, nego zbog kašlja. Upravo su u parkiću, uživaju na toboganu i ostalim spravama za uveseljivanje djece.

Najveća vijest je da smo se uspješno riješili noćne pelene! Malena je u cijelo ovo vrijeme imala jednu jedinu nezgodu i moram priznati da smo je mi skrivili, a ne ona - naime, zaspali smo i nismo je na vrijeme probudili za kahlicu, pa joj je pobjeglo. Kad je probudimo u točno određeno vrijeme, nema šanse da se popiški i jako je ponosna na to što ima samo gaće.

Dugi post, predugi post. Tako je to kad me dugo nema, tresla me apstinencijska kriza.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sanja, super za ne-pišanje u krevet.Mi isto budimo Piju i sve super funkcionira. Jedino što ju budi MM koji je ustvari u polusnu pa se putem do njezine sobe sav polomi.Neku noć se zaletio u vrata jer je zaboravio stisnuti kvaku

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    mamma, polako. sigurna sam da si od tweetice dobila dobre savjete i upute za razgovor s tetom.

nije ni tati sad lako, ako misliš da bi ti smirenije odradila početak pokušaj se tako organizirati.
    mamma je sad u prevelikom grču za bilo kakva savjetovanja, zato je jedino što mogu moliti se da pronađe u sebi snagu da izvuče ovu situaciju što mirnije.za mudrost znam da ima, ali bome i temperament (npr. zakuha stvar na cesti u sekundi, a onda se NJM mora tući da obrani njenu čast ).
    I sigurna sam da će naći i trunku razumjevanja, i puno ljubavi za zatečenog M-a.
    Uglavnom, šaljem joj puno ljubavi ovako iz prikrajka.
    Ma, na kraju najbitnije je da Lovro situaciju nije shvatio tragično, jer ipak je rekao da će sutra ići opet.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, svima velika velika

Dakle..no pomirila sam se sa MMom taj dan navečer kad mi je sve ispričao (već sam napisala i što)...
    No, Lovro je bio u takvom šoku da jučer nije htio niti pomisliti da se spremi i izađe iz kuće..kasnije ipak jesu, ali nije se htio uopće uputiti u smjeru vrtića. :/ No mi smo odlučili da ga jučer nikako ne forsamo.
    Ujutro, prije tog mojeg seminara, sam otišla u vtić i porazgovarala sa tetom (bila je ona ista). I (lijepo ) sam joj objasnila kakvo je Lovro dijete...da mu treba vremena da uđe u njemu novi prostor (treba mu vremena i za neki bilo koji drugi prostor), da mu treba vremena da pokloni nekom barem malo povjerenja i da definitivno neće otići sa strancem..NIKAD (osim ako nije zgodna crnka.. ..no, da ..druga priča). Rekla sam da nama ne treba na silu adaptacija, niti nam je vremenski bitno kad će on početi ostajati cijeli dan. Ali da želimo da se vrtića NE BOJI. I da ga nikako ne forsira i neka ga pusti. Prešutila sam ono o "razmaženosti" isl. forama....
    Popisala sam sa njihove ploče koje su im aktivnosti i smisilila sam slijedeće:
    Cilj br. 1. - Lovro se mora ohrabriti i ući u vrtić i u njihovu prostoriju
    Način: Ja sam mu pripremila za svaki dan (za sada imam oko 4-5 vrtićkih dana) nešto zbog čega MORA doći u svoje zečiće jer SVI nešto očekuju od njega.
    Danas - teta ga je MOLILA da im donese blok za crtanje i kolaž papir + ljepilo
    Sutra - djeca su ga molila da im donese jabuke jer idu "kuhati" voćnu salatu
    Petak - rođendan. Djeca su rekla da dođe na tortu i grickalice
    Ponedjeljak - preko vikenda slažemo kolaž od obiteljskih fotki i onda će ga odnijetti u vrtić. Jer svi čekaju da im Lovro pokaže svoju obitelj.
    Utorak - zaboravili smo flomastere!!

Uglavnom....on se veseli tome što ga netko treba.
    Eh sad...čekam da mi se dečki jave da li su krenuli u vrtić... :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •