Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Koju literaturu za AP?

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Koju literaturu za AP?

Iako još nisam mama, ali nadam se uskoro postati, jako ste me zainteresirale i oduševile sa AP u svim pogledima. Oduševljava me da mi se sve čini tako prirodno i onako kako bi po default-u trebalo biti! Od bezpelenaštva, do odgoja a pogotovo nošanja bebe, razgovora, odnosa, igranja i suživota sa bebom. Ta povezanost, isluškivanje intuicije i instiktivno rodteljstvo me najviše privlači i presretna sam što postoji među nama i da se na tome radi! Jedva čekam. Iako na forumu ima hrpa toga na čemu bi mogla učiti, zanima me preporuka knjiga o AP jer nemam dovoljan pristup internetu, a i takvu knjigu uvijek vrijedi imati!
    Koju mi literatiru vi o AP savjetujete? Koja je najbolja?
    Što da kupim i gdje?
    Da li postoji već nešto na hrvatskom ili je sve zasada na engleskom?
    Hvala unaprijed i još jednom pohvale...

Mama u srcu...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kreni od tekstova s portala

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=7&Tekst2ID=157

pa onda www.askdrsears.com i Searsove knjige (popis ćeš naći na njegovom sajtu, možeš ih kupiti ili naručiti u Algoritmu a na forumu je omiljena "The discipline book")

www.naturalchild.org

www.attachmentparenting.org

www.kellymom.com

nije AP, ali svakako preporučujem knjige Jespera Juula, pogotovo "Vaše kompetentno dijete".

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo me nakon malo surfanja na rodi! I moje 2.pitanje je: da li ima smisla čitati Searsa i Juulesa kad još nemam djece? Jel bi to bilo malo bedasto? (Iako vrlo često razmišljam o tome i preispitujem se o svojim postupcima u ulozi mame, i tako osluškujem svoja predmajčinska stajališta, mišljenja i intuiciju) Do sada mi se prema iskustvima rodica se više svidio Juul i htjela bi njegovu knjigu, ali bojim se da bi mi to možda bio preveliki zalogaj. Ali ipak bar bi ga pokušala pročitati, pa i ako mi ne ide, uvijek mi može ostati za poslije. U svakom slučaju hvala ti na odgovru, ići ću u knjižaru pa ću vidjeti...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

zasto bi bilo bedasto?
    pa, ja sa vecinu knjiga procitala dok sam bila trudna. da sam krenula sve to citati nakon poroda, ne znam kada bih stigla.

moje osobno misljenje je da je bolje poceti sa Searsom, pa onda sa Juulom. i da, ja sam pocela citati Juula kada je moje dijete bilo 10 mjeseci staro.

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa ne znam, mislim si ono - ja već razmišljam kako ćemo odgajati i kakva ću majka biti svojoj djeci, a od djeteta ni D. Iako je želja veelika... I dragome i meni!
    I ja sam si nekako mislila prema čitanju o Searsu i Juulu, da je bolje prvo pročitati jednostavniju varijantu a onda preći na 2. stupanj.
    Da li knjiga od Searsa postoji na hrvatskom? (ipak je ovakvo štivo puno lakše čitati na materinjem) Koju točno knjigu i od kojeg točno Searsa? (na netu sam bila na njihovoj stranici i ima ih nekoliko - cijela family).
    TNX

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •