Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 150

Tema: Ljetno-jesenska djeca 2004. (7. dio)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    mene je Faris sinoc ostavio bez teksta i definitivno se nadam da je faza plasljivosti iza nas.
    Bili smo na jednom iftaru gdje je bilo ah...pa sigurno 60ak ljudi i 20oro djece minimalno.
    F iako je bio pospan, ponasao se kao da je dosao kuci.
    Igrao se s djecom, nije se nikoga prepao niti je izgledao uplasen.
    Odavno je on napredaovao ali ovo....ma ja sam sretna i presretna. :D
    Ma vidiš da se neke stvari rješavaju same od sebe :D
    Mene je fasciniralo što je Andrej jučer u zubarskoj čekaonici pristao totalno nepoznatoj osobi reći kako se zove i odgovoriti na par pitanja (istina, smijuljeći se i skrivajući pogled, ali ipak), a poslije je čak i pričao sa zubaricom. Bit će nešto od njih

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Bit će nešto od njih
    to uopste nije upitno
    samo im treba malo vise vremena i srpljenja
    a ja sam ti jos na moru rekla da se Andrej jos malo nece apsolutno niceg bojati, to se vidjelo na njemu

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj irenas prvotno napisa
    Ma niš ne pali,poslije svega dođe još na kraju mene izudarati.
    e, da. Jucer je F bio ljut i dosao je mene udariti, tek onako da iskali frustraciju. Rekla sam da nije lijepo mamu udarati i pitala sta sad mora reci.
    A on je rekao "izini" i poljubio me. Samo cekam dan kad vise nece paliti ova metoda, ocekujem nesto da ce mi baciti u glavu

Nego, bacaju li vasa djeca stvari u vis?
    lako mi je kad baca loptu, za to i sluzi...no kad baca loptu na sporet, u Tv ili bli gdje drugo nije bas sjajno. Kao i kad baca autic, casu svoju i sl...
    On fakat baca u vis sve sto stigne i onda govori "vuti se" (vrti se)
    Jasno mi je dakle da uziva da baca i da gleda kako se to vrti u zraku, ali jos nije prihvatio da to "nesto" nije namjenjeno za bacanje, pa cak i kad ga udari...
    Neki dan je munjevitom brzinom zgrabio kremu koja je u debeloj staklenoj kutiji i bacio. Sva sreca da ga nije lupila....svasta bi bilo.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ma niš ne pali,poslije svega dođe još na kraju mene izudarati.
    e, da. Jucer je F bio ljut i dosao je mene udariti, tek onako da iskali frustraciju. Rekla sam da nije lijepo mamu udarati i pitala sta sad mora reci.
    A on je rekao "izini" i poljubio me. Samo cekam dan kad vise nece paliti ova metoda, ocekujem nesto da ce mi baciti u glavu

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Marko isto baca u vis sve šta dohvati, samo što on kaže "viisokooo!,
    a za ventilatore, zvrkove i sl. stvari kaže "vrti se"

ali u zadnje vrijeme je počeo bacati stvari U nešto, npr. zid, vrata, televizor i to mi se baš ne sviđa. Kad mu kažem da se to ne smije, on još više i jače. Prestane jedino ako ga maknem ili mu uzmem to što baca.
    Čini mi se da mu je to baš zanimljivo, moja reakcija. A opet ako ne reagiram, bojim se da mu šaljem poruku da je to u redu :/

Kada je ljut, ne udara me (još), osim ako ga hoću uzeti u ruke pa se bacaka okolo, onda dobijem koji slučajni.

I ne voli kada je netko tužan, onda se i on rastuži. To unazad tjedan, dva.
    npr. ima nekog malog gumenog Tweetya sa tužnom facom kojeg sam morala skloniti jer kad god ga vidi tužnim glasom počne: "tužna je ptičica, nemoj biti tužan titi" pa tako bude na rubu plača, i ljubi ga
    a inače je jako veselo dijete, i jaaako rijetko plače

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej ne baca uvis. Zapravo, sad vrlo malo baca. Puno manje nego prije npr. 6 mjeseci.
    (samo što je prije frustraciju rješavao tako da baca igračke, a sad se lupa po glavi )
    E da. Od petka popodne je nevjerojatno dobre volje, nasmijan, brbljav, veseo... je li moguće da oni već kuže kad dolazi vikend i da zna da ga čekaju dva dana uživanja s roditeljima?
    Mislim, mi mu stalno govorimo koji je dan u tjednu i što slijedi sutra, ali nikad dosad nisam imala dojam da mu te priče nešto znače.

Sutra idem na razgovor u vrtić... baš me zanima što ću saznati i hoćemo li poslije toga biti pametniji.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dora je danas kakala u tutu :D
    Prije par dana sam se pomirila s tim da do proljaća neće iz pelene.Kupila sam paket onih pelena što izgledaju kao gaćice.Mi imamo nekoliko platnenih ali ih je Dora davno prerasla pa je jedan pokušaj da joj stavim tu pelenu završio poplavom u krevetu
    Danas curka zatražila tutu,donijela si slikovnice,sjela,"čitaj mama" i nakon desetak minuta je pokakala.Ja sam šutila i nisam htjela ništa vezano uz to komentirati.Ali kad je obavila bilo je pravo veselje pa smo čak i baku u Metković zvale da ju obavijestimo.Onda je plesala i veselo pljeskala sama sebi.Zvale smo i tatu koji je trenutno u Sudanu,pa tetu,pa didu na posao.......

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Bravo za Doru

Nama kakanje još ne ide, redovno prijavi kad obavi posao ali neće u tutu.
    Nije mi baš jasno zašto neće kakati jer piški bez problema
    Danas ga pitam "hoćeš kakati u nonu?", a on meni: "nehoću"

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dora je štrajkala mjesec i pol dana sunce mamino

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj makka prvotno napisa
    ali u zadnje vrijeme je počeo bacati stvari U nešto, npr. zid, vrata, televizor i to mi se baš ne sviđa.
    i F isto. S tim da je poceo osim sto baca u zid, da vozi aute po zidu, sara cim stigne i sl... pa radimo na tome da se po papiru crta a ne po zidovima...

Citiraj makka prvotno napisa
    I ne voli kada je netko tužan, onda se i on rastuži. To unazad tjedan, dva
    F. Ima jednog medu i obrve su mu spustene. Cim ga uzme kaze "tuzan medo, pace" i napravi takvu facu da ja misilim da ce se on rasplakati. Onda grlimo i ljubimo medu i zakljucimo da nije vise tuzan jer se smije. A fakat ima medo osmjeh samo se treba zagledati. I onda kad se zagleda, imitira njegov osmjeh
    Sve vise verbalizuje emocije i to mi je jako drago.
    Veceras dok sam ga presvlacila a MM gledao Tv, neka zena je plakala na filmu a on ce "teta pace", "nece teta pace, ajis gji"

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    ... je li moguće da oni već kuže kad dolazi vikend i da zna da ga čekaju dva dana uživanja s roditeljima?
    Mislim, mi mu stalno govorimo koji je dan u tjednu i što slijedi sutra, ali nikad dosad nisam imala dojam da mu te priče nešto znače.
    tanja, vjeruj da kuze puno puno vise nego mi mislimo i sigurna sam da Andrej zna kad je vikend.
    Ja sam F "testirala" bas da vidim je li slucajnost ili ne...
    Ako spava duze, radnim danom (rijetko se desava, ali se desava), pitam tetu cuvalicu da li zove mene ili nju kad se probudi i veli da zove nju, bez izuzetka.
    Vikendom zove mene.
    Meni je ovo isto malo cudno, ali sam sigurna da kontaju.

Dora je danas kakala u tutu :D
    bravo za Doru! :D

F nece na kakit na tutu pa nece. nadam se da nisam pogrijesila sto nismo pokusali skinuti pelene kad je redovito isao na tutu.
    Danas smo pokusali da idemo na wc. Piskio je (piskiti hoce cak i na tutu) ali kakit, nema sanse...
    malo sam jos konfuzna kad je tuta u pitanju. S jedne strane ja ga ne bih forsirala a s druge bih zeljela da se odvikne...
    Kad god kaki ja pitam je li se farisu ukakio a on veli da nije.
    Kad pitam hoce li na tutu,veli da nece...
    lici na necu fazu jelda
    ali zato redovito zakljuci da je "madic" (smradic) kad podjem da ga presvucem

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam danas malo razočarana jer smo jučer propustili planirani odlazak na Medvednicu (zbog kiše koja se stuštila u 9 ujutro, baš kad smo trebali krenuti), a sad vidim da i nije bilo tako loše vrijeme.
    Ali kad sam od brata popodne dobila SMS iz Karavanki (Slovenija) gdje je pisalo da je cijeli dan sunce bez oblacka, doslo mi je da tulim bas mi je falio odlazak u prirodu!
    Andreju nije falilo nista, jer je prijepodne sljapkao po lokvama i igrao nogomet s tatom, a popodne je gledao labudove na Jarunu...

Njojza, što se tiče tute, ovako nekako je i kod nas. S tim da Andrej sad "prizna" da se pokakao. Za tutu neće ni čuti, a za wc... sad ga zabavlja što je shvatio da se "tamo piša", pa možda, malo-pomalo i dođemo do toga da nešto i obavi.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja vas stalno čitam ali ne stignem postat.
    Niki je sad bolje, kupila sam mu Med Rade Petrovića na preporuku jedne mame iz vrtića i već nosić ne curi.
    Nama je tuta SF. Jučer ga ja kontam da kaki, oči ovolike :shock: : Niki je li kakiš? Ma ko da ga pitam glavni grad Tanzanije.

Svima koji slave želim sretan Bajram

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja čitam napola... pa eto ako nešto nisam ulovila sorry.

Kakav je vama Petrovićev med? I kako ga dajete djeci? Meni je jako bljak i jedva se natjeram da ga jedem, Stella neće ni probati. Nije meni čak toliko ni okusom nego uvijek mi bude mučno poslije. Prvo sam mislila da je jer sam uzela natašte ali i kad pojedem usred dana i nakon ručka bude mi muka od tog meda. Inače sam uvijek voljela obični med koji moji kupuju od nekog tipa godinama

Bila sam danas u shoppingu :D
    Mia je dobila neki baby gim od Chicca, a Stella hrpu slikovnica. Kupila sam skoro sve one Profilove; Slonića Leona, Krokodila, Žirafetu i ulovila zadnju Kraljevsku pusu
    Kupila sam i Bajke koje pomažu djeci od Gerlinde Ortner. Preporučila jedna mama s proljetnih. Nisam još počela čitat, malo sam prolistala i čini se OK. Jel netko od vas čitao?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mina prvotno napisa
    Kakav je vama Petrovićev med? I kako ga dajete djeci? Meni je jako bljak i jedva se natjeram da ga jedem, Stella neće ni probati. Nije meni čak toliko ni okusom nego uvijek mi bude mučno poslije. Prvo sam mislila da je jer sam uzela natašte ali i kad pojedem usred dana i nakon ručka bude mi muka od tog meda. Inače sam uvijek voljela obični med koji moji kupuju od nekog tipa godinama
    I meni je odvratan i ne mogu ga smisliti, želudac mi se diže od njega, ali Andrej i MM ga obožavaju! Andrej ga jede na žlicu poslije doručka (piše da treba obavezno nakon obroka), i samo zbog meda pristaje još odsjediti 20 sekundi za stolom (inače bi već zbrisao). Ne kužim mu ukus, ali dobro, meni super.
    I ne znam je li do Petrovićevog meda, ili nečeg drugog, ali evo, ove jeseni još nijednom nije ni zašmrcao ni zakašljao, a ovi klinci kod tete kašlju naveliko. Kuc-kuc, nadam se da ga nisam urekla.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam ljubitelj meda, ali ovaj mi grozan.
    Niki ga ne želi ni pogledati otkad ga je probao žličicom.
    Zato mu ga razmutim u (kršitelj koda)ovoj jabuci, pa ga popije bez problema.
    Vjerojatno može i u čaju, ali ispod 40 stupnjeva C, samo Niki ne voli baš čaj.

A nije lud ni za slikovnicama :/

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Leonu sam uzela obica med od lipe, jer je lipa dobra za disne puteve.
    Al bih rado probala s Petrovicevim.
    Jel se mora bas ici u Veliku GOricu ili ga mogu uzet u ljekarni?
    I koji uzimate za disne puteve?
    Pliz tocan naziv

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Imaš Petrovićev med i u ljekarnama i u Biopharmovim dućanima.
    Ja Andreju dajem onaj za imunitet, ali postoji i neki med za bronhitis i još nešto slično. Najbolje pitati u ljekarni.
    Inače, jučer je nakon žlice meda oduševljeno izjavio "još". Fakat mu je čudan ukus. A MM komentira "pa naravno, kad je med finog okusa"
    :?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Samo čitam, niš ne stignem pisati, ali sinoć sam pukla od smijeha. Zadnja 2-3 dana moja M ne uspijeva zaspati ni po 45 minuta i vrti se po krevetu i pjeva i priča, a ja se pravim da spavam...mislim si možda se smiri.
    Jučer ju nakon pol sata "divljanja" nježno pogladim po kosici i kažem , hajde smiri se malo, zaklopi okice i pajki, a ona sjedne, raširi ručice i izdeklamira mi uz mahanje ručicama:

Mamice, ne sada maziti kosicu, sad PAJKIMO.... cujes me, zaklopi okice i pajki mamice....necemo sada pricati....

....zaspala je za 15 minuta uz maženje....

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Doro je sinoć spavala kod moje sestre.Sestra me molila da ju dovedem jer nećal stalno pita kad će Dora spavati kod njega.Bilo im je super,nije ni pitala za mene.Sestra ih je strpala skupa u krevet al svakog na svoju stranu pa su se sat vremena nogatali dok nisu zaspali i umirali od kesa. Ali danas kad sam došla po nju jako me zagrlila oko vrata i izljubila

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Primijetila sam da Andrej razvija svoj stil govora.
    Uz svaki glagol dodaje "malo". Tako Andrej ide malo spavati, pa će malo ustati, pa ide malo jesti, pa malo više neće jesti...
    Što je najbolje, mi doma tako ne govorimo, nije imao od koga to čuti. Ali kaže moja mama da sam i ja tako govorila u njegovoj dobi.
    Sad je počeo koristiti riječ "više" umjesto negacije. Pa tako "mama više dira" znači "mama, nemoj više dirati" (npr. igračku).
    A red riječi u rečenicama mu je ubibože, ali trudi se. Ukratko, priča kao navijen, ali i dalje treba prevodioca jer mu je izgovor na granici razumljivosti.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

M je baš mudrica.

Irenas, neke od mojih najdražih uspomena iz djetinjstva su vezane za ludiranje s rođacima.

Mony, mi koristimo med za bronitis.
    Zvuči strašno, ali med za kašalj je preventiva za pušače, pa smo uzeli za bronhitis kako su nam i preporučili.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sto se govora tice, Leon je opcinjen padeznim nastavcima.
    Pa ih nadodaje i kad treba i kad ne treba
    Cak i bake ispravlja

Inace, vec neko vrijeme prica sa svojim igrackama, objasnjava im razne stvari i cak se ponekad naljuti pa im kaze: Susajte (slusajte) vi mene

Thanks za preporuku za med!

Kupila sam mu jucer ehinaceu i homeopatske pullsatile za nosic, no bas je nesto poceo kasljat tako da odmah jurim u ljekarnu po Petrovicev med za bronhitis.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Jel taj med pčelinji ili biljnog podrijetla?Znam da se nekad bronhitis i slično riješavalo medom od maslačka.Čak imam i recept kako se radi a kao dijete sam ga obožavala.To pitam jer sam ovdje pročitala da ne med prije tri godine :? pa me zanima koja je razlika između Petrovićevog i običnog meda?

Irenas, neke od mojih najdražih uspomena iz djetinjstva su vezane za ludiranje s rođacima.
    i meni isto a vidam da se i ona zaista veseli

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jel taj med pčelinji ili biljnog podrijetla?Znam da se nekad bronhitis i slično riješavalo medom od maslačka.Čak imam i recept kako se radi a kao dijete sam ga obožavala.To pitam jer sam ovdje pročitala da ne med prije tri godine pa me zanima koja je razlika između Petrovićevog i običnog meda?
    E to i mene zanima u vezi Petrovićevog meda.

ja M. još nisam davala običan med i ne bih prije tri godine,

a uzela bih mu nešto jer zadnjih dana je počeo kašljati dok spava
    (od jučer pije prospan )

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja kupila revitinu maticnu mliijec za podizanje imunoloskog sistema
    znate sta o tome?
    ja dobila samo izuzetne preporuke

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej je jučer doživio "preobrazbu".
    Već sam spominjala kako je zadnjih tjedana bio nervozan kod tete čuvalice, nekad se opirao odlasku ujutro, a često mi je teta znala prepričavati kako je imao ispade bijesa, s razbacivanjem igračaka, deranjem knjiga, lupanjem i sl. Mene je to čudilo, jer se doma ponašao savršeno smireno i nisam primjećivala nekih problema. Na kraju smo i teta i ja došle do zaključka da je to vjerojatno od "sukoba interesa", tj. neko dijete mu uzme igračku, on je ne želi dati, ali ne zna što bi drugo učinio, pa pobjesni.
    Jučer me teta dočekala s pričom - prvi put nije dao da mu drugo dijete otme knjigu iz ruke. Nije napadao, ali se nije ni dao. Izgleda da je napokon shvatio I naravno, cijeli dan nijednom nije bjesnio, nije lupao, nije se ljutio, sve je bilo u savršenom redu. I kod tete i kasnije kod kuće.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A med?

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bravo za Andreja!

stvarno, zašto ne med prije treće godine? Čitala sam one tekstove na portalu, ali mi se čini da se odnose na prvu godinu djetetova života?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Do treće godine života.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Irena, med nije nikako preporucljiv bebama do 6 mjeseci zbog botulizma, ali se za svaki slucaj ne preporuca do godine dana.
    Ja sam isto mislila cekat do 3. godine (sad se vise ne sjecam tocno zasto, al znam da sam guglala i da sam dosla do takvih informacija), ali sam zbog jednog topica o medu (bas je nedavno bio aktuelan) odlucila Leonu ipak pocet davat med. Tamo su razna objasnjenja i mogucnosti, pa pogledaj malo.
    Postoji, recimo, mogucnost pojave alergije (tipa na pelud iz meda), ali to nikad neces saznat dok ne probas :/
    Ipak pogledaj taj topic da sad ne pisem svasta

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=29836&

evo sam nasla taj topic o medu. P. ga voli i počeli smo mu ga davat negdje prošle zime. Zato sam se sad sva začudila kad sam pročitala ne prije 3. godine...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Čitala sam to već i stalno dvoumim dati ili ne.Kad se opačeš sa alergijama pušeš i na hladno.Ovdje se puno pisalo de ne prije tri godine pa sad da se daje nakon godine :? Će vidim,baš imam finog domaćeg(zašto nema smajlija koji se oblizuje)

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Uglavnom se svugdje govori o granici od godine dana, više se ni ne sjećam koji su razlozi zašto ne do treće godine :? .
    za svaki slučaj, ja ću još pričekati s medom.

irenas

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Jutros doručkovali med a popodne sam zamijesila medenjake

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo se jučer odvažili na izlet malo dalje od Zagreba, usprkos kiši :D Bili smo na Kalniku, i bilo nam je prekrasno, iako je padala slaba kiša (tek toliko da se sve namoči i da bude klizavo), i iako je Andrej popodne odspavao svega pola sata u autu (inače spava 3,5 h u krevetu!). Andrej se čak popeo i na vrh (dobro, više ga je tata nosio nego što je hodao, ali interes je bio tu), a i meni je tako dobro došlo tih par sati u prirodi...
    Nervoza od nespavanja odrazila se jedino na poslijepodnevno slaganje puzzla (vidno je gubio strpljenje), ali i to je uspješno "pregrmio".
    Uglavnom, jedva čekam da opet idemo nekamo! Uostalom, i Andrej je jutros izjavio da "opet hoće na izlet".

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

cure, ja vas redovno šitam, ali ne stignem se javiti svaki put, jer sam uvijek "da škicnem nabrzinu"...

Kod nas nema puno novosti, M. i dalje ujutro obavi piš u tutu, ali od samostalnog obavljanja nužde ni čuti. Jedino što sad zna reći i kad se popiša u pelenu.
    Malo joj curi nos zadnjih dana, med (petrovićev) je pila prošlu zimu, bez rezultata- stalno je bila bolesna, sad pije Propolbaby, i kuc-kuc, sve je OK. Možda je samo slučajnost, možda ne.

Svakim danom je sve življa, i sve teže ju je pratiti. Počela je filozofirati, mudrovati i prepirati se.

Počela su je zanimati slova. Zna prepoznati E, T, S, malo slabije M, A, J i I. Kraj svake reklame moramo stati i slovkati.

Pozdrav svima, opet moram dalje...

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ajme, irenas, dora ti je preeeelijepaaaaaaaaaaa !!

a nije ni torta za bacit

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Eh zaboravila sam napisati da mi još uvijek čekamo prave slike od jednog mog vrlo talentiranog i sporog prijetelja

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Danas sam čula jednu zapanjujuću informaciju.Sestrična mi veli da se žalila učiteljica u školi da neka djeca u drugom razredu ne znaju kako im se zovu mama i tata :shock:
    Ja odmah Doru na ispitivanje,zna sve,mama,tata,babe,dide,bratići sestrične.............. :D

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pih, Lea zna i da mama radi u ini. a što radi - toči benzin

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Danas sam čula jednu zapanjujuću informaciju.Sestrična mi veli da se žalila učiteljica u školi da neka djeca u drugom razredu ne znaju kako im se zovu mama i tata :shock:
    Ja odmah Doru na ispitivanje,zna sve,mama,tata,babe,dide,bratići sestrične.............. :D
    Pa ja se sjećam iz svoje osnovne škole da u trećem razredu preko pola razreda nije znalo svoj datum rođenja :shock:

Andrej zna za sve nas kako se zovemo, nedavno je bio u fazi kad je mene zvao isključivo "mama Tanja" (sad je prestao s tim). Ali i nema veliku familiju, pa nije imao puno imena za popamtiti. Datum rođenja ipak još ne zna samo često ponavlja da bi "opet htio imati sretan rođendan" (skužio je da se dijele pokloni).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

je, i Lea se dugo nakon rođendana sjetno prisjećala da joj je bio sretan rođendan

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    pih, Lea zna i da mama radi u ini. a što radi - toči benzin
    Dora zna da tata radi daleko,a kad prođemo kraj firme gdje rade baba i dida onda nabraja tko tu radi i na kraju kaže "tu svi rade".

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I Marta zna imena svih nas (a ima nas u obitelji široj jako puno, što ujaka, što teta, stričeva, njiove djece...).
    Jednom ju je netko pitao kako se zove, ona reče "Marta", a na pitanje kako još doda i tatino i mamino prezime :D
    Inače mi u obitelji imamo 2 prezimena (po mužu), a obično se najčešće spominje prvo, koje je zapamtila. Kad ju je dida jednom upitao je li joj tata xxyy (drugo prezime), najprije je zapela, pa nakon kraćeg razmišljanja odgovorila: nijeeee, moj je tata dooobaaar!!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I Leon voli rodjendane.
    Ali zato da bude veliki i da, recimo, popije Colu (jer to samo veliki piju )
    Pa kaze ovako:
    Kad bude jodjendan, Jenon bude vejiki i seee (sve)... nastavka nema, tu stane zamisljenom facom, rukom podignutom u zrak ko pravi veliki govornik

Zna nasa imena, a naravno i imena baka i svih ostalih rodjaka, jer ih zove imenom.

Zna i svoje prezime

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

gdje me nadjoste
    F je poceo da zove MMa i mene imenom. To mu je neka fora sad, iako mene rijetko zove imenom, a MMa cesto. Ja stavrno zelim da budem samo mama za njega...
    Svoje ime i prezime zna, s tim da nekad kaze da mu je prezime u stvari ime, pa ponovimo da je to prezime....onda ide po kuci i ponavlja ko papigica.

Nane, dede, dajdze, amidzu...sviju zna po imenu i onda jos kaze recimo dajdza ovaj ili dadjza onaj.

Znate sta, ja sam primjetila da jedva docekam da pricam o F pa nekad steknem dojam da se hvalim, sto u principu ne volim.... no valjda je to sa djecom normalno....

Trenutno smo u fazi terrible two, bar sam ja tako zamisljala tu fazu.
    Njegovo ponasanje je postalo nemoguce.
    Ide po kuci i samo radi zijane. Sve sto zna da ne bi trebao.
    Objasnjenja ponekad pale, ali uglavnom cim se kaze da nesto ne smije on i dalje krha glavom o pod, zid, udara rukom pa trci da mu ja ljubim.
    Ovo s udaranjem mi nesto dugo traje.....nadam se da ce prestat uskoro.

Napkon smo formirali akvarijum, pa mu je to malo veca zanimacija, iako bi on rado da dira ribice

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Znate sta, ja sam primjetila da jedva docekam da pricam o F pa nekad steknem dojam da se hvalim, sto u principu ne volim.... no valjda je to sa djecom normalno....
    i ja isto... nekad mi se ne da ni pisati o nekim stvarima, jer me strah da ne ispada da pretjerujem

Trenutno smo u fazi terrible two, bar sam ja tako zamisljala tu fazu.
    Njegovo ponasanje je postalo nemoguce.
    Ide po kuci i samo radi zijane. Sve sto zna da ne bi trebao.
    Objasnjenja ponekad pale, ali uglavnom cim se kaze da nesto ne smije on i dalje krha glavom o pod, zid, udara rukom pa trci da mu ja ljubim.
    Ovo s udaranjem mi nesto dugo traje.....nadam se da ce prestat uskoro...
    ah, i ovdje se nalazim...

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •