Evo moje današnje priče:
ujutro sam trčeći "krivo stala"-malo me zabolila noga ali sam dalje normalno hodala.No tijekom dana počela me boliti sve više i nisam mogla stati na nju pa sam otišla u Traumatološku bolnicu na pregled.Poslali su me na rendgen gdje sam vodila ovakav razgovor (od prilike):
Dr:Jeste možda trudni?
Ja:ne,ali dojim.
Dr:Koliko je beba stara?
ja:4 mjeseca.
Dr:A onda i dohranjujete s nekim mlijekom?
Ja:Ne
Dr:To bi mogao biti problem,nas su učili prije 20 god. kad sam išla u školu da se žena izdoji do kraja poslije RTG-a i baci to mlijeko a dijete onda nastavi hraniti s onim mlijekom koje dođe kasnije.Za taj obrok-adaptirano.
Ja:Ali on neće ni izdojeno na flašicu.
Dr(iznenađeno):Neće flašicu?A ne znam, to je jako malo zračenje ali nas su tako učili pa ja to kažem svim dojiljama.
Žena mi poslikala stopalo,stavila mi zaštitu preko grudi,a ja odlučila odmah nazvati SOS telefon.
Na telefonu mi teta (Evica,Emica-sorry ali nisam zapamtila ime) lijepo rekla da je to zastarjela informacija i da mogu dojiti normalno.
HVALA!
Inače dr mi se činila svjesna da ima možda zastarjele informacije,ali time može puno zakomplicirati život mamama koje samo doje.A bila je jako iznenađena da sa 4 mj. ne trebamo i adaptirano!
(A noga je OK-samo treba odmor!)
Još jednom HVALA SOS telefonu i teti koja se javila i riješila nas dileme!
Ja: