Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: koliko čekate s povraćanjem?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno koliko čekate s povraćanjem?

Help.

Fabić povraća od noćas. Stalno želi piti, al sve izbacuje. Pojeo je mrvu kruha danas, al i to je otišlo.
    Temperature nema, opće stanje :/ , dosta je jadan i miran.
    Kaže da ga ništa ne boli, ali mu tu ne vjerujem jer je blijed i slabašan.

Nismo danas išli doktoru, želio se malo i igrati, nije jako loše volje.
    Ne znam jel neka viroza, vjerojatno nije od nečeg što je jučer pojeo, u vrtiću nema nitko, a doma je jeo što i mi...
    Koliko biste vi čekali na odlazak liječniku?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mora piti. najveca je opasnost da ne dehidrira. davaj mu vode na zlicicu, po pola zlicice ako treba, tako nece povratiti. ali stalno pomalo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moguće da je ona jednodnevna viroza.
    možeš sutra očekivati proljev, a prekosutra - ko da ništa nije ni bilo.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

isto tako ida prosli cetvrtak.

prvo se probudila u 4am da je jako boli glava.

u 6 je povracala i imala proljev.

od 6 nadalje je malo-malo do tri popodne povracala. i povremeno spavala.

temperatura - nula bodova.
    opci dojam - totalna slabost, iako je popodne izjavila da joj je ok i hoce setat setala pol sata i krepala. dosla doma i odspavala 4 sata.

noc spavala dobro. sutradan ujutro - ko nova.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi smo danas bili na sistematskom kod pedice, i baš se sestra potužila da im je ordinacija zadnjih dana puna djece s takvom virozom. Valjda je vani pretoplo za ovo doba godine pa su se beštije razmahale.

S obzirom da ide vikend, ako mu ne bude bolje, možda da sutra ipak odeš pedu?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ako ostane isto, čekao bih do sutra.
    Ako sutra bue isto, išao bih pedijatru.
    Ako mu se pogorša opće stanje ili dobije povišenu temperaturu, išao bih odmah.
    Ako sutra bude bolje, čekao bih još jedan dan - osim ako mu se kasnije ne pogorša i ne dobije povišenu temperaturu (u tom slučaju, odmah).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moja obitelj je zahvaćena takvom virozom. Ja sam kolabirala u roku 6 sati, ali nakon 4 boce infuzije sam kao nova. Beba je dobila jednu bocu i sve je ok.
    Ali mi starija curica vuče proljev ( i to teški) evo već 5 dana. Kaže pedijatrica da je vjerojatno došlo do oštećenja sluznice i da to može potrajati tjednima. Po cijele dane ju naganjam s čašom u kojoj je šipkov čaj s rehidracijskom soli. Dajem joj na žlicu.

Ne želim i nju voditi na zaraznu da ne pokupi kakav rotavirus ili nešto gore ... Tako da za sada čekamo.

Predlažem ti da mu isto daješ tu otopinu - gadna je, ali se mora ....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uf, Vrijeska, baš mi vas je žao.

Za sad mu ne dajem rehidromix, jako želi piti i stalno bi pio, ne bojim se dehidracije. Nakon svakog povraćanja popije malo čaja ili vode na žlicu.
    Popodne je opet tri puta povratio, hranu odbija.
    Sad spava i nadam se da ga to neće mučiti po noći.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fabijanu~~~~~~~~~~~

I moram prokomentirati kako je lijep, ma ko secer je

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    Po cijele dane ju naganjam s čašom u kojoj je šipkov čaj s rehidracijskom soli. Dajem joj na žlicu.
    ma da, sto s e daje sipkov caj? nikad ne bih rekla. meni se sipkov cini preagresivan kod trbusnih viroza samim tim sto je kiselkast...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E sad, liječnica mi veli da šipkov čaj nije dobar kod povraćanja baš zbog kiseline, al je dobar kod proljeva.

Za povraćanje preporuča kamilicu. Ja po navici skuhala šipak, sutra ću probati kamilicu. On je toliko žedan da bi i ulje valjda popio, sve pije, al ništa ne ostaje u njemu. Kamilica je 2nd try.

Nataša,

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nama je pedijatrica preporučila šipkov čaj kad je mali povraćao :? Nije imao proljev.

Cijelu obitelj je nedavno uhvatio neki crijevni virus, popadali smo ko muhe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sunce, budi ga nocu svako malo (svaki sat npr) i daj mu tekucinu, nama je f dehidrirao kad smo ga pustili da odspava

sljedece noci smo davali svakih sat vremena zlicu-dvije vode ili zlicu-dvije mineralne

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sunce prvotno napisa
    E sad, liječnica mi veli da šipkov čaj nije dobar kod povraćanja baš zbog kiseline, al je dobar kod proljeva.

Za povraćanje preporuča kamilicu. Ja po navici skuhala šipak, sutra ću probati kamilicu. On je toliko žedan da bi i ulje valjda popio, sve pije, al ništa ne ostaje u njemu. Kamilica je 2nd try.

Nataša,
    Ko klinka sam zaradila trovanje nekom hranom. Povraćala sam 7 dana SVE. Na kraju mi je doktor u kućnoj posjeti pripisao SVAKIH 10 MINUTA 1 JUŠNU ŽLICU NEZASLAĐENE MLAKE KAMILICE. I nisam više povraćala i lagano sam se oporavila. I nisam bila na infuziji.

Toplo preporučam.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Citiraj sunce prvotno napisa

Nataša,
    Ko klinka sam zaradila trovanje nekom hranom. Povraćala sam 7 dana SVE. Na kraju mi je doktor u kućnoj posjeti pripisao SVAKIH 10 MINUTA 1 JUŠNU ŽLICU NEZASLAĐENE MLAKE KAMILICE. I nisam više povraćala i lagano sam se oporavila. I nisam bila na infuziji.

Toplo preporučam.
    potpisujem iako mrzim taj čaj

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Moja kćer je skoro 8 dana povraćala i imala proljev. Nije jednodnevni virus kako se misli. Koma je šta i najmanju kap vode povrati, a tek ostalo. Danima nije ništa jela , a proljev - sama voda. Oslabila je i bilo nam je svima skupa grozno. Btw, muž i ja smo isto imali, on 2 dana,a ja 4.
    Doktorica je rekla: nakon povraćanja ništa sat ipo, a kasnije svakih 10 min. žlicu vode kroz 2 sata.
    Za proljev prolife, a rehidrammix ne, nego Nestea- ledeni čaj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Povraćanje se nastavilo i danas, iako je puno manje nego jučer. Opće stanje i dalje :/ , sav je bezvoljan.

Dala sam mu ampulu prolifea na preporuku liječnice i nedugo zatim je podrignuo. To smo proslavili s velikim Bravoooo.

Jesti neće, jedino traži LGG (njega pije svaki dan, pa ga i danas traži) a dehidracije se ne bojim jer stalno viče da hoće piti. Dajem mu kamilicu, na žličicu. Od 13 sati nije povraćao i nadam se da neće.

Protekla noć je bila grda.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I naša cijela obitelj pati od istih problema, mama, tata, beba, bake i djedovi... Beba još najbolje podnosi hvala Bogu!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    I naša cijela obitelj pati od istih problema, mama, tata, beba, bake i djedovi...

Evo i mi...cijeli tjedan, jedan po jedan, dobro je što nismo u isto vrijeme.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

najprije je počeo Fran s povraćanjem i proljevom, ali samo se proljev nastavio i na druga 3 dana, završio na infuziji jer rehidromix nije mogao/htio. nakon njega mm, pa svekar, pa ja, pa baka,pa opet ja, a buduća šogica trudnica najduže imala
    F je imao rota-nalazi pokazali
    mi nismo išli doku

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

e da-po vagi u bolnici ispalo je da je izgubio oko 1500-1800 g u 3 dana, i onda se mjerili sljedeći dan kod pedice, i ispalo da je od infuzije dobio 1000 g. jel to moguće ili krivo tarirana vaga?
    i sad se opako trudi nadomjestit tu izgubljenu kilažu-jede ko malo prase :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O da.

Danas je krenuo i proljev.
    Nisam ga vodila u ordinaciju, nego zvala dežurnu i rekla je da proljev dolazi potkraj crijevne viroze, te da pazimo da ne dehidrira.

I dalje je na kamilici i LGG-u, neće ništa jesti no pije, povrati jednom do dvaput dnevno. Današnji proljevi su količinska strava, zaudaraju po kiselini...

Kovke, čudna mi je ova vaga, al ne mora biti pogrešna. F je lani na prijamu na Zaraznoj imao 1,5 kg manje nego doma, al kad se vratio nakon tri dana, kg su se vratili natrag.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •