Evo i mene sa mojom pričom!
Dakle, imam 25 god, od nedavno u braku i želimo bebicu! Od puberteta dijagnosticiran PCOS, neredoviti ciklusi, inaće nisam imala problema sa kilama (jako mršava do puberteta, a od onda oko 50 kg, visoka 155cm), aknama i dlakama (lagano pojačano, niš posebno). Od onda sam na kontracepciji (Triquilar, Logest) kao terapiji - uz pauze, ali onda nisam imama M i morala piti Proveru ili Dabroston da "procurim". S Logest sam prestala prije 4 mjeseca, i odtada smećkasti iscjedak i spotting po nekad čak i od 27 dana. Pratim sa LH ovulacijskim trakicama ciklus, i do sada svi anovulatorni ciklusi. Imam prekrasnu ginekologicu, koja mi je nakon hormonalnih pretraga dijagnosticirala inzulinski PCOS (inzulin povišen, tersosteron na granici, LH i P2 obrnuto proporcijonalni) i predložila
terapiju Metforminom, te polaže velike nade u regulaciju ciklusa i "metforminsku" bebicu! Pijem Aglurab 500 (3x1) već 15 dana, nuspojave se smirile (mučnina i proljev), smršavila sam 2-4 kg, i nadam se da će me ta terapija dovesti do toliko željenog nam anđela! Ukratko moja priča od 1998. do danas. Malo sam opširna, sorry! Vidjeti ćemo kada će kod mene proraditi... Doktorica mi je rekla da ih pijem 4 mj a onda na pregled i papu, ukoliko nam se pije toga ne dogodi malo čudo!!
Ja jako vjerujem upravo u ovu terapiju (i svoju doc.) iz jednostavnog razloga - on otkriva, liječi i sređuje UZROK policističnih jajnika, a ne samo POSLJEDICU! To je prva terapija koja je kod PCOS-a to uspjela! Ako te zanima dalje, javi mi da te napišem linkove o tome, i o curama koje su pomoću te terapije zatrudnile...