Već vidim da vam ne gine dugi post. Evo počinjemo:
Linaxx, jsa sam prvi puta u Viliju paltila UZV i pregled sa svim papirima i povijsti bolesti platila 300 kn (bila sam sa doc. sat vremena), a drugi puta, kad sam došla sa hormonalnim nalazima, i na dogovor za terapiju platila 100 kn. Tako sam i treći kada sam došla sa hrpom pitanja i novim nalazima cervikalnih briseva. Sad se već mjeseca dana čujem redoviro s doc. telefonom, javljam joj promjene i novosti, a ona meni upute za dalje. I to ne košta ništa! (meni je isto isprva bio bed svaki put odvojiti nekolliko stotina za svaki veći pregled(UZV, PAPA...) ali sam shvatila da se isplati i pomirila se s time - svakakve gluposti plaćamo po defaultu, a ovo je ipak zdravlje).Puno toga možeš napraviti preko socijalnog gdje je većina stvari besplatna (ili pak košta par desetaka kuna, a privatno i do 2.000 kn), tipa hormonsku sliku ako ideš privatno (Privatni mikrobiološki laboratorij Breyer ili sličan) platiti ćeš 1500kn, nalazi isti dan i ne čekaš u redu, a na SD ili Petrovoj češ čekati ujutro na vađenje krvi pola sata-do sat vremena, nalazi su ti gotovi za 2-3 dana i nećeš platiti ništa (možda participaciju ili eventualno 50tak kn). Cervikalni brisevi su vrlo slični koje isto možeš izvaditi preko socijalnog ginekologa ili čak privatnog, a epruvetice osobno odneseš u Rockfellerovu umjesto u privatni laboratorij. Sve je to mene uputila i naučila moja doc. koja ipak brine da za ginekologiju ne ostavim pola plaće! To mi je super - uštedi mi moj novac gdje god može.
LH trakice sve u detalje imaš opisano na onoj stranici, a ja sam se testirala ovako: Oko 16h se popiškim u čistu plastičnu čašu, izvadim tese iz folije, uronim go granice nacrtane na njemu 5 sec. u urin, izvadim i položim na foliju vodoravno. Rezultat ti se pojavi za 1 minutu. Bitno je samo da se ne testiraš sa prvim jutarnjim urinom (za razliku od testa za trudnoću)! Vrlo je jednostavno.a stranici imaš i detaljno opisana pojašnjenja rezultata testa.
Drago mi je svoje znanje mogu podijeliti i prenijeti, i da mogu pomoći...
Visibaba, mislim da je sa PCOS sve individualno, samo je bitno naći dobrog gnekologa/endogrinologa koji pomoću hormonalne slike zna i vidi tvoje "stanje" PCOS i temeljem toga odredi najbolje rješenje i terapiju (naravno i ovisno o tvojim željama - zatrudniti, zaštiti se, zalječiti...). Najbitnije ti je da izvadiš hormone (samo kažeš da je za PCOS i oni će znati točno koje), ali je i Geisha dobro rekla.
Ne znam o kojim tabletama priča tvoja doc. Možda Dabrosron (progesteron), koji bi mogao umjetnim putem regulirati cikluse i prouzročiti ovulatorne cikluse, možda Diane koje su kontracepcije, ali isto se koriste u slučaju PCOS, a možda misli na Metfornim koji bi reguliranjem inzulina spontano izregulirao ostale poremečene hormone, i tako spontano doveo do ovulacije... Može biti neka peta terapija za koju ne znamo. Vjerojatno će ona odlučiti prema tvojim nalazima i željama koja je terapija za tebe najbolja. Javi što će ti reći, jako me zanima...
Majica555, bravo, super, vidim i ja kako ti terapija napreduje! Super, i to promjene nakon samo 2 ciklusa... Nadam se da ću i ja uskoro imatinormalnu M! Piši dalje...
Cure, nadam se da sam pomogla, post je malo duži i slobodno pitajte dalje...
Čim vama pišem, odmah sam bolje!
Nemojte da bnam ovaj pdf padne u zaborav! Tu se jačamo i učimo...
Svim curkama velika